Izkoristek toplotne črpalke - katere toplotne črpalke imajo najvišji izkoristek?

Izkoristek toplotne črpalke je najvišji pri črpalkahToplotne črpalke za ogrevanje hiševoda-voda, sledijo pa jim črpalke zemlja-voda. Pomembno je vedeti, zakaj se sploh odločiti za nakup toplotne črpalke. Razlog, ki marsikoga prepriča k nakupu je predvsem prihranek - investicija v črpalko se izplača že po nekaj letih uporabe, življenjska doba sistema pa je ob minimalnem vzdrževanju dolga vsaj 20 let. Stroški so torej nizki, manjše pa je tudi onesnaževanje okolja. Črpalka nam omogoča uporabe brezplačne energije (sonca), ki je vir vsega življenja. V podjetju Atlas Trading strankam nudimo popolno, celovito rešitev energetskega problema. V kolikor se zanimate za nakup, vas vabimo k ogledu naše spletne strani, kjer boste našli vse potrebne informacije. Za dodatne informacije o toplotni črpalki smo vam vedno na voljo!


PREVERITE UGODNE CENE TOPLOTNIH ČRPALK


toplotna črpalka za ogrevanje cenaToplotne črpalke

Toplotne črpalke delimo na več vrst. Poznamo črpalke za sanitarno vodo, za ogrevanje prostorov in črpalke za večje objekte. Pri nakupu moramo biti pozorni tudi na izkoristek toplotne črpalke oziroma učinkovitost (COP), ki opisuje kapaciteto ogrevanja v primerjavi s porabljeno električno energijo. Učinkovitost oziroma izkoristek toplotne črpalke ni konstanten in je odvisen tudi od razlike v temperaturi zunaj in znotraj objekta. Vas zanima cena toplotne črpalke za ogrevanje? Kontaktirajte nas!

Izkoristek toplotne črpalke in dimenzioniranje

Izkoristek toplotne črpalke je vsekakor dejavnik, o katerem se moramo pred nakupom pogovoriti s prodajalcem. Prav tako je pri načrtovanju nakupa pomembno dimenzioniranje toplotne črpalke - večja črpalka seveda pomeni večjo investicijo, vendar pa ima večji sistem nižje obratovalne stroške. Za dodatne informacije o izkoristku toplotne črpalke in eko skladu toplotne črpalke vas vabimo k ogledu spletne strani - vljudno vabljeni! Več preberite tukaj:http://www.atlas-trading.si/strokovni-clanki/kupujete-toplotno-crpalko-ne-zadovoljite-se-z-obljubami