Kuhinja in njeno načrtovanje zahtevata dober razmislek

Kuhinja je med najbolj obiskanimi prostori vsakega stanovanja, zato njeno načrtovanje zahteva podroben razmislek. Družinski člani, ki v njej pripravljajo hrano in preživljajo skupne trenutke, se morajo pri delu in druženju dobro počutiti. Pri postavitvi elementov in gospodinjskih aparatov se je potrebno prilagajati razpoložljivemu prostoru, vsakdo pa ima proste roke pri izbiri barve in stila ter odločitvi ali bo kuhinja visokega sijaja ali mat. Možnosti je veliko in ker izdelava kuhinje po meri v Sloveniji ni nobena redkost, jo lahko naši strokovnjaki popolnoma prilagodijo in se poigrajo s še tako drobnimi detajli. Na tem področju imajo namreč mnogo izkušenj. Preden začnete izbirati novo, dobro razmislite kaj vas v sedanji kuhinji moti, kaj bi želeli spremeniti, dodati in kaj si želite imeti. Ko boste imeli odgovore, začnite razmišljati o novem pohištvu in opremi. Trendi se ves čas spreminjajo, kljub temu pa je stil kuhinje jasno opredeljen. Klasične kuhinje so vedno aktualne in vsako sezono jih proizvajalci obogatijo z novejšo tehnologijo in polepšajo z modernimi dodatki. Te so namenjene ljudem, ki se ne ločijo radi od poznanega ter se ne morejo odločiti za drugačne izvedbe. Tudi rustikalne kuhinje so vedno atraktivne. Nove variante zaradi svoje brezčasne lepote starinskosti in novejšim pridihom, vzamejo sapo. Dekorirane ličnice, jasno izraženi detajli in lični ročaji, dajo kuhinji poseben značaj. Moderne kuhinje po meri pa so zaželene povsod po Sloveniji. Neštete različice stilsko dovršenega pohištva, naredijo prostor poseben in edinstven ter namenjen več kot le pripravljanju hrane.


Čudovite moderne kuhinje visokega sijaja ali mat

Kuhinje za mansardo so lahko visokega sijaja ali mat

Kuhinje za mansardo imajo posebne specifike, saj jih je potrebno prostoru popolnoma prilagoditi. Če razmišljate o njeni zamenjavi boste presenečeni nad funkcionalnimi rešitvami, ki so izvedljive danes. Za pomoč je vsekakor bolje poiskati strokovnjaka, ki pozna pasti majhnih prostorov, nagnjenih stropov in v starih stanovanjih, pogosto neravnih sten. Po korakih in s pomočjo računalniškega izrisa boste našli rešitev tudi za vaš dom. Mansardne kuhinje praktično ni mogoče opremiti s tipskim pohištvom, saj je oblika prostora nestandardna, njegove dimenzije pa prav zato predstavljajo oviro. Kljub temu je mogoče z izdelavo kuhinje po meri, poševni strop v stanovanju dobro izkoristiti sebi v prid in narediti prostor drugačen, zanimiv in funkcionalen. V mansardah je zaradi strešnih oken običajno svetlobe dovolj, kljub temu pa ni priporočljivo izbrati pretemno pohištvo, saj bo skupaj z nizkim stropom dajalo občutek utesnjenosti. Površina kuhinje je lahko visokega sijaja ali mat, kar je odvisno od okusa posameznika. Nikar naj vas ne skrbi, da boste morali zaradi visokega sijaja neprestano čistiti. Materiali iz katerih so le-te izdelane so izjemno kakovostni, zato s pomočjo primernega čistila ter nežno krpe pohištvo v trenutku spet zasije.


Izris kuhinj za mansardo in za majhne prostore

Izdelavo kuhinje po meri lahko naročite v petih salonih po Sloveniji

Naj bo kuhinja visokega sijaja ali mat, moderna, klasična ali rustikalna, že od vsega začetka mora biti dobro načrtovana za uspešno zaključitev celotnega projekta izdelave in vgradnje. Najpomembnejše so izmere, katere morajo biti popolnoma natančne. V načrt morajo biti vrisani vsi priključki na vse obstoječe napeljave ter odprtine za okna in vrata. Velik prostor nudi dosti več svobode pri izbiri opreme, mogoča je vgradnja otoka ali polotoka in postavitev večje jedilne mize. Pri manjših prostorih pa je sklepanje kompromisov nujno, saj mora tudi majhna kuhinja služiti svojemu namenu in nuditi optimalno udobje. Ni priporočljivo, da je prenasičena s kuhinjskim pohištvom, saj sproščeno delo v njej ne bo mogoče. Tudi manjša kuhinja je lahko idealna in jo je mogoče z uskladitvijo želja ter izdelave po meri, dobro prilagoditi za delo. Da se boste lažje odločili, obiščite enega od naših petih salonov po Sloveniji, kjer boste ob razstavnih eksponatih dobili nove ideje. Na ogled so vam vsi tipi, različne kombinacije barv in materialov, kuhinje visokega sijaja ali mat in mnogo novosti.

Izpolnite obrazec za izris kuhinje po meri