Pošlji povpraševanje

Kaj je dobro vedeti, da prenova kuhinje ne bo preveč stresna?

prenova kuhinje

Prenavljate svojo kuhinjo in ugotavljate, da vam predstavlja kar velik zalogaj? Ne le, da kakršnakoli prenova predstavlja strošek, pogosto zraven vzame še veliko časa in energije. Ob vseh obveznostih, ki nam jih nalaga vsakdanjik, se zdi, da ni nič drugega kot še dodaten stres. Če gre za prenovo kuhinje v stanovanju ali hiši, v kateri tudi živimo, pa verjetno ni potrebe poudarjati, kako zelo ta vpliva na naše življenje.

A da prenova kuhinje ne bo predstavljala le stresa, se je dobro opomniti, kaj bomo z njo pridobili. Stara in načeta oprema, ki nam ne služi več, se zamenja s pohištvom po meri

Kuhinja, ki je morda ostala še od prejšnjih lastnikov, se zamenja s kuhinjo po meri, ki bo zadovoljila naš slog in potrebe. Vsaka sprememba terja čas, vložen trud in energijo, a ko imamo pred seboj jasen cilj – za kaj pravzaprav sploh prenavljamo – si lahko upravičimo vse to dodatno delo.

Vprašajmo se, za kaj sploh prenavljamo kuhinjo in kaj bomo s tem pridobili?

Zahvala gre raziskavam na področju psihologije, ki so nam pokazale, da je stres pravzaprav stvar percepcije. Če si v glavi naredimo sliko svojega novega kuhinjskega pohištva po meri in izbranem slogu, bomo lažje zdržali dneve, ko nam bo vsega preveč. Tako kot vrhunski športniki, ki se morajo opomniti, za kaj sploh trenirajo, ko pride dan, ko se jim čisto nič ne da, ta tehnika pomaga tudi vsem ostalim. Vizualizacija, razločno začrtan cilj in opomniki, ko je pritisk prevelik, nam lahko pomagajo preobraziti stresen dogodek v nekaj, kar delamo z jasno določenim namenom. Predstavljanje samega sebe v novi, prenovljeni kuhinji, in občutka, kako stojimo pred svojim lastnim pohištvom po meri v svoji lastni kuhinji, nam da vedeti, da je vredno vztrajati, saj nas na koncu čaka nagrada – prenovljena kuhinja.

Prenova kuhinje naj sledi našim lastnim željam in navadam

Vsaka prenova se zgodi z enim samim temeljnim razlogom – izboljšati kakovost (bivalnega) prostora. Ko se lotevamo prenove kuhinje, ki je v mnogih gospodinjstvih eden izmed osrednjih prostorov stanovanj in hiš, se moram povprašati tako po naših željah kot navadah. Koliko članov šteje naše gospodinjstvo in koliko jih bo kuhinjo tudi uporabljalo? Je ta odprta in povezana z jedilnico? Si želimo morda postaviti tudi jedilni otok, ki naj bi predstavljal družabni del kuhinje, zbirališče radovednežev in lakotnikov, kot ognjišče iz prazgodovinskih časov? Si želimo več odlagalnih pultov in delovišč, ki omogočajo tudi, da v kuhinjo povabimo pomočnike? Imamo radi čim več stvari pri roki, ko kuhamo, kar na primer omogoča stojalo za zelišča zraven kuhalne površine? Kakšni materiali so nam blizu in kako se ti čistijo? Si želimo kuhinje z vgrajenimi aparati? Preko vizualizacije naših zadovoljenih potreb in želja, si pomagamo določiti, kaj si sploh želimo.

Želja in potreb pa je veliko, načinov, kako bi jih lahko zadovoljili, prav tako. Standardne kuhinje so redko tiste, ki se prilagajajo tako našemu prostoru, ki ga imamo na voljo, kot tudi našim potrebam, zato se mnogo ljudi odloča za pohištvo in kuhinje po meri. Prenova kuhinje je navadno redek dogodek, ki se lotimo le nekajkrat v življenju, zato je izbira kuhinjskega pohištva po meri kar pametna odločitev.

Pri izbiri kuhinje po meri z aparati ali brez naj vam pomagajo strokovnjaki

kuhinje po meri

Prenova kuhinje, sploh ko govorimo o celostni prenovi, je zahteven projekt, ki zahteva vključitev raznih strokovnjakov. Prenove se ni vedno pametno lotevati na lastno pest, če ta vključuje še ukvarjanje z elektriko in vodo ter razna gradbena dela, pa se je nikar ne lotevajte sami. Če se na zadeve ne spoznate, bo zelo hitro lahko šlo kaj narobe, razna popravila nespametnega ravnanja pa vas bodo na koncu stala veliko več, kot bi drugače morebiti prihranili.

Ko prestavljamo razne inštalacije in spreminjamo samo obliko kuhinje, ne moremo brez natančnega načrta.

Pri tem nam pomagajo izbrani izvajalci, lahko pa si omislimo tudi pomoč arhitekta. Pri GA+kuhinje se zavedamo, da je potrebno pred izvajanjem del narediti dober načrt. Stranke si želijo videti svojo novo kuhinjo, preden je ta sploh postavljena, da so lahko pomirjene in zadovoljne s svojo izbiro. Potrebno je razmisliti o tem, kje se nahajajo vsi potrebni priključki, kakšne so lastnosti prostora in kakšne so želje glede sloga in izbire barv ter materialov. Na podlagi dolgoletnih izkušenj s prenovami kuhinj ponujamo brezplačen 3D izris, ki vam jasno in nazorno pokaže, kako bo videti vaša nova kuhinja.

Preko 3D izrisa, ki je odlična podpora vizualizaciji, začrtamo vse kuhinjsko pohištvo po meri skupaj z aparati. Si želite moderne kuhinje? Morda vam je bližje klasičen slog? Hrepenite po babičini kuhinji, ki vam vzbuja nostalgijo, a si hkrati želite tudi kuhinje z modernimi aparati? 3D izris vam omogoča, da si izberete čisto vašo kuhinjo, z lesenimi ali kovinskimi elementi, dodatkom kamna, v svetli ali celo črni barvi. Vsi naši kuhinjski projekti so zato edinstveni in svojski, saj se strankam porajajo vedno nove in nove ideje. Da bo stres pri prenovi kuhinje in izbiri kuhinjskega pohištva po meri čim manjši, vam priporočamo, da se obrnete na naše strokovnjake in se naročite na brezplačen 3D izris.