Pošlji povpraševanje

Majhne kuhinje in kuhinjska oprema zanje - stiska s prostorom

Majhne kuhinje so se izkazale kot najbolj učinkovita rešitev v primeru prostorske stiske. Majhne kuhinje s kuhinjsko opremo se odlično odrežejo v majhnih stanovanjih in mansardah, zato je zelo pomembno, da smo v primeru prostorske stiske malce iznajdljivi - uporabiti je potrebno vso domišljijo. Najbolje je, če načrt za majhno kuhinjo pripravimo s pomočjo 3D izrisa kuhinje po predhodnem ogledu idej za majhne kuhinje in galerij. Napačno je mišljenje, da majhna kuhinja ne more biti funkcionalno in lepo urejena. Če premišljeno izberemo kuhinjsko opremo in postavitev, potem smo lahko prepričani, da kakovosti kuhinje ne moremo meriti glede na velikost prostora, ki ga imamo na voljo. Dejstvo, da so majhne kuhinje danes vse pogostejše - srečujemo jih namreč v majhnih modernejših stanovanjih. Ker naprave zavzamejo ogromno prostora, bodite pri preverjanju idej pozorni na način razporeditve elementov, na količino omaric ter na njihovo velikost (višino). Pri majhnih kuhinjah je pametno uporabiti visoke elemente, ki segajo tudi do stropa. Da prostor ne bo preveč zapolnjen, del omaric nadomestimo z odprtimi elementi – policami in tako prostoru dodamo vizualno prostornino.

Elementi v majhnih kuhinjah


Kuhinjska oprema - včasih je potrebno skleniti kompromis

Če imamo na voljo zgolj majhen prostor, je jasno, da se bomo morali nečemu odreči, oziroma bomo morali nekatere stvari (ne pogosto rabljeni kuhinjski aparati, porcelan in podobno), ki jih je uporabljamo pogosto premestiti v bližnje prostore ali na višje težje dosegljive police.

Predno se lotimo načrtovanja, naj vam strokovnjaki pomagajo pri izrisu postavitve osnovnih elementov in najbolj pogostih poti v kuhinji (trikotnik kuhinjskih poti). Ko imate določeno pozicijo glavnih elementov in določeno minimalno količino delovnih površin, pa se lahko lotite pridobivanja idej kako bo kuhinja zgledala, kakšne barve bo ipd.

Pri majhnih kuhinjah je zelo pomembno, da se jih oblikuje tako, da so vizualno videti večje kot so. Med ključnimi dejavniki je tu svetloba. Če se le da, naj ima kuhinja veliko naravne svetlobe. Če to ni mogoče pa le to nadomestite z veliko umetne svetlobe. Kuhinja, če je res majhna, bo izgledala večje če bo svetlejših baru, kot je bela, svetlo siva, bež ali celo šampanjec zlata. Detajli naj bodo razdrobljeni, oblika pa čim bolj čistih in ravnih linij.

Da boste lažje pridobili ideje si oglejte katalog kuhinj in pa spletne galerije na spletni strani GA+kuhinje


Oglejte si galerije in kataloge


Ideje že imam - kako naj jih uresničim?

Če ste si že ustvarili ideje o tem, kako boste uredili majhno kuhinjo, potem je čas, da ideje preverite s pomočjo strokovnjakov podjetja GA+kuhinje, ki vam bodo izdelali brezplačni 3D izris. Tako boste videli, ali se vaše ideje sploh podajo v vašo majhno kuhinjo, po potrebi pa boste lahko preverili tudi različne načine postavitve kuhinjske opreme. Na 3D izris se lahko prijavite s pomočjo obrazca na naši spletni strani, naši strokovnjaki pa vam bodo z veseljem svetovali o postavitvi in ureditvi vaše majhne kuhinje s kuhinjsko opremo.

Zagotavljamo vam vedno ugodne cene, 5 let brezskrbnosti, strokovno svetovanje, brezplačen 3D izris, odlične ideje in možnost ogleda že opravljenih projektov. Storili bomo vse, kar je v naših močeh, da bo vaša majhna kuhinja videti natanko takšna, kot ste si jo predstavljali.


Zakaj po majhno kuhinjo prav k nam?

Majhna kuhinja ja v večini primerov zahtevnejša za izdelavo - težava je v tem, da moramo kljub njeni majhnosti vanjo spraviti vso potrebno kuhinjsko opremo, poleg tega pa mora biti le-ta funkcionalno razporejena. Načrtovanje majhne kuhinje v večini primerov zahteva pomoč izkušenega strokovnjaka. V kolikor potrebujete našo pomoč, bomo zelo veseli, če nas boste kontaktirali. Potrudili se bomo, da bomo pri izdelavi vaše majhne kuhinje izkoristili še tako majhen kotiček, vi pa zaradi omejitve prostora ne boste prikrajšani za njegovo uporabnost - ne glede na njeno velikost je kuhinja srce vsakega doma. Možnosti za maksimalno izkoriščenost majhnih prostorov je ogromno, le poiskati jih moramo. Pri nas lahko izberete tudi vso potrebno kuhinjsko opremo in s pomočjo 3D izrisa preverite, kako bo vaša ideja videti tudi v realnosti. Danes imamo na voljo toliko različne kuhinjske opreme tudi za majhne kuhinje, da lahko s pravo kombinacijo izkoristimo čisto vsak majhen prostor. Pri opremljanju majhne kuhinje ne pozabite na minimalizem – »MANJ JE VEČ«.

V podjetju GA+kuhinje vam nudimo:

  • Brezplačni 3D izris in izdelavo načrta kuhinje,
  • Strokovno pomoč pri izbiri materialov, baru in oblik,
  • Velik repertoar uspešnih preteklih projektov,
  • Prilagoditev elementov vašim potrebam,
  • Kataloge za lažje odločitve.