Pošlji povpraševanje

Projektiranje kuhinje zahteva čas, dober razmislek in včasih pomoč

Kuhinja je prostor kjer se običajno največ dogaja, saj je središče vsakega doma. Potrebno jo je prilagoditi potrebam družinskih članov in velikosti prostora. Včasih le kvadratne kuhinje, so zamenjale neklasične oblike, ki so posledica moderne, sodobne, pogostokrat inovativne gradnje. Izdelava kuhinj po meri danes, odpira neštete možnosti, saj gredo tudi arhitekti notranje opreme v korak s časom. Nestandardno je postalo standardno, večkotne kuhinje so stopile ob bok pravokotnim ter s svojimi posebnim videzom zamenjale klasični L in U obliki postavitve. Pogosti sestavni deli moderne opreme so še vedno kuhinjski otoki, polotoki, nizi, ki se od tistih iz preteklosti razlikujejo po kombinaciji materialov, raznih inovativnih spremembah in dovršenih podrobnostih. Kljub novostim modernega časa pa obstajajo stvari, katerim je pri projektiranju in zbiranju idej za kuhinjo, še vedno potrebno polagati pozornost in jih upoštevati. Seveda govorimo o raznih priklopih za elektriko, vodo, o odprtinah za okna, vrata in podobno. Če boste jedilnico postavili v sosednji prostor pomeni, da bo velika površina kuhinje, katero zasedejo jedilna miza in stoli, razbremenjena. To so podatki, ki jih je potrebno poznati, preden s projektiranjem kuhinje zares začnete. Idejno zasnovo lahko najdete v našem razstavno-prodajnem salonu pohištva, kjer so zbrani modeli in tipi, za še tako zahtevne okuse. Dimenzije kuhinje bomo s pomočjo računalniškega programa popolnoma prilagodili vašim zahtevam ter razpoložljivim meram, do podatkov pa lahko pridemo sami pri vas na domu, ali pa izmere narediti vi in nam jih posredujete. Dobro in natančno načrtovanje je prvi pogoj, da bomo na koncu zadovoljni tako vi, kot tudi mi.

kuhinjski elemneti Ga Kuhinje

V našem salonu pohištva je izdelava kuhinj po meri stalnica

Material za kuhinjo mora biti vzdržljiv, odporen na mehanske poškodbe ter enostaven za čiščenje in vzdrževanje. Vendar se kvaliteta ne sodi le po zunanjosti, prav tako so pomembni tečaji vrat, vodila, ročaji in še mnogi drugi detajli, ki se ne vidijo, pa vseeno igrajo veliko vlogo pri kakovosti. Moderne kuhinje, ki jih boste našli v našem salonu pohištva, so sestavljene iz kombinacij različnih materialov, kateri združujejo tako lepoto kot trpežnost. Krasijo jih ravne, enostavne linije kar je v popolnem nasprotju z rustikalnimi različicami, ki imajo svoje posebnosti. Pogosti dekor je še vedno steklo, vse bolj pa prihaja v ospredje kovinsko lakiranje, ki daje čudovit matiran videz in ga stranke, ki si dajo izdelati kuhinjo po meri, pogosto izberejo. Dobra lastnost kovinskega laka je neobčutljivost na mehanske poškodbe, odlična zaščita materiala in krasen videz, še posebej v kombinaciji z barvanim steklom. Kljub temu, da je tržišče polno novih in posebnih idej za kuhinje, je postavitev v nizu mogoče vgraditi v skoraj vsak prostor in po kateri klasiki najraje posežejo, prav tako pa je tudi projektiranje takšne kuhinje v velikih in v malih prostorih enostavnejše.

VEČ O IZDELAVI KUHINJ PO MERI

Ideje za kuhinjo boste našli v salonu pohištva s tradicijo

Nihče ne kupuje kuhinjo le za nekaj let, zato je potrebno dobro premisliti o vsem kaj bi potrebovali, o tem kar imate v kuhinji zdaj in je nepotrebno, o materialih, barvah, dodatkih in še mnogo drugih stvareh. Izdelava kuhinje po meri vam dopušča možnost, da daste krila svoji domišljiji in si izpolnite dolgoletne želje. Presodite ali so vam ljubši naravni materiali, ali bi raje izbrali umetne. Ne pozabite, da je kuhinja prostor kjer se neprestano spreminjata temperatura in vlažnost, torej se morate odločiti med materiali, ki »dihajo« ali tistimi, ki se na spremembe ne odzivajo. Kakšen delovni pult želite? Laminat, inox, kamen, umetni kompozit, masivni les ali celo steklo? Želite imeti vrata elementov brez ročajev ali na potisk? Razmislite tudi kako boste imeli omare organizirane v notranjosti. Lahko si omislite mreže, police, vgrajene posode za shranjevanje… Idej kako projektirati in opremiti kuhinjo je ogromno in veliko jih lahko dobite v našem salonu pohištva. Obiščite nas, preglejte ponudbo in se z vprašanji obrnite na naše strokovnjake.

klasična kuhinja