Kotne kuhinje so mnogim prva in edina izbira – so zelo zaželene

Kotne kuhinje so še vedno priljubljene. Nudijo prijetno vzdušje, ki ga barva kuhinje še izboljša. Kuhinjski prostori in jedilnice so fantastične za ustvarjanje domačnega vzdušja, zato je pred nakupom potrebno pomisliti na vse. Ni pomembna le barva kuhinje, vsi podatki morajo biti na mestu, preden daste sami sebi zeleno luč za nakup. Danes spet vedno bolj zanimive kotne kuhinje so priljubljene, prav zato ker je z njihovo običajno opremo mogoče maksimalno izkoristiti sleherni kotiček. Elementi kotne kuhinje dobro izkoristijo prostor, kar je pomembno še posebej če je ta majhen. Prav tako tudi barva kuhinje izjemno optično vpliva na njeno velikost. V primeru, da je vaš prostor majhen je priporočljivo, da posežete po svetli barvi. Zaradi tega in zaradi drugih razlogov so danes zelo iskane bele in krem kuhinje, klasične ali modernih linij. Minimalizem modernih časov se kaže tudi pri opremi kuhinjskih prostorov, kljub temu pa so kotne kuhinje ostale stalnica skozi vsa obdobja. Ko ljudje razmišljajo o nakupu, je njihova funkcionalnost v ospredju. Kotne kuhinje v ponudbi so narejene iz kakovostnih, trpežnih in odpornih materialov katerih vzdrževanje je enostavno, zato vam bo čiščenje v veselje. Tako kot klasične kuhinje, je mogoče tudi kotne kuhinje naročiti v kombinaciji z drugimi materiali kot so steklo, laminat, inox, aluminij in druge kovine, to pa njihov videz še popestri in določenim delom tudi doda nekatere pozitivne lastnosti.

Kako izbrati barvo kuhinje in zakaj so krem kuhinje tako atraktivne

Barva kuhinje je stvar vsakega posameznika, obstajajo pa določena fizikalna pravila glede barv mimo katerih ne moremo. Ker je kuhinja ne glede na to ali je to kotna kuhinja, klasična ali morda masivna podeželska kuhinja, srce vsakega stanovanja, se tam družina zbere ko njeni člani skupaj obedujejo, pijejo kavo, se pogovarjajo ter rešujejo težave. Če bo barva kuhinje takšna, da bo pozitivno vplivala na vse člane, ste v tej tekmi zagotovo zmagali. Morda pred nakupom poizkusite z barvnimi vzorci, tako bo odločitev lažja. Če se nagibate k nakupu krem kuhinje, pomislite na dodatke s katerimi lahko v prostor vnesete malo barve, ali pa elemente krem kuhinje kombinirate z barvami že v začetku. Ko bo vzdušje v prostoru prav zaradi barve kuhinje še prijetnejše, boste vsakič z veseljem in pozitivnimi občutki vstopili vanjo. Proučite ali imate raje tople ali hladne barve in ne nazadnje pomislite na čiščenje - pri tem ima barva kuhinje precej besede. To velja za kotno kuhinjo, klasično, rustikalno, moderno, masivno podeželsko kuhinjo in vse ostale. Lahko se poigrate s kontrasti, teksturami, materiali in jo polepšate z barvnimi stenami ter seveda z rastlinami. Če imate radi živahne barve bo morda krem kuhinja za vas premalo intenzivna. Zato si poglejte še ostale modele klasičnih ali kotnih kuhinj v naši ponudbi, pri katerih prevladujejo bolj žive barve.

Moderna kotna kuhinja

Izberite vašo barvo kuhinje

Kdaj se odločiti za masivno podeželsko kuhinjo

Kakšen tip kuhinje je pravi za vas, je odvisno od vašega okusa in opreme celotnega doma. Če so vsi prostori vašega stanovanja opremljeni v modernem, minimalističnem stilu, nekako poleg ne bo pristajala masivna podeželska kuhinja. Bistvo je, da vam bo katerakoli kuhinja, ki jo boste izbrali ponudila vse kar potrebujete in kar iščete. Še posebej če se boste odločili, da jo boste dali izdelati po meri, lahko daste domišljiji prosto pot in uresničite vse kar ste si za ta prostor kdaj želeli. Pomembna je kvalitetna izdelava iz kakovostnih materialov, njena uporabnost, razpored takšen, da boste imeli vedno vse pri roki in stilsko ujemanje vseh elementov, ki kuhinjo sestavljajo. Če se boste odločili za masivno podeželsko kuhinjo, so v ponudbi krasni primerki ki se poigravajo z modernimi prvinami, kljub temu pa so ohranili vtis domačnosti in pridih podeželja.

Barva kuhinje po meri stranke

Več o klasičnih kuhinjah