Razgibana mladinska soba s pogradom s pisalno mizo ali dvižno posteljo

Zakaj je mladostniku dobro izbrati pohištvo za mladinsko sobo in ne kar navadnega pohištva? Prehod iz otroštva v najstniško obdobje je lep in naporen, mladinska soba pa je prilagojena potrebam mladostnika na poti v odraslost. Tako mladinska soba ohranja še nekaj značilnosti otroške sobe, kot so barvito pohištvo in razgibana postavitev, mladinska postelja je za večje udobje lahko nekoliko širša, zelo uporabna pa je za mladostnike dvižna postelja, ker jim omogoča dodatni shranjevalni prostor za vso športno in drugo opremo ter potrebščine. Posebej za manjše kvadrature je zanimiva izbira za mladinsko sobo kombinacija pograda s pisalno mizo ali z omaricami. Res lepo oblikovano in zelo kakovostno pohištvo za mladinske sobe prihaja izpod rok izkušenih izdelovalcev pohištva v Alplesu. Njihova linija mladinskih sob Magnet je kot naročena za vihrave in zasanjane najstnike.

Mladinska soba je odsev mladostnikovih potreb

V mladinski sobi se vse smiselno dopolnjuje, vsi elementi pohištva mladostnika podpirajo pri osebni rasti in ustvarjalnosti. V mladinski sobi Magnet so se Alplesovi oblikovalci potrudili in dosegli zaokroženo celoto, v kateri ima mladostnik vse, kar potrebuje, lahko na dosegu rok in smiselno razporejeno. V mladinski sobi si lahko oblikuje svoj zasebni kotiček, delovni kotiček, v kot postavi računalniško mizico, tv-omarico, predalnike na kolesih pa lahko za čim boljši izkoristek prostora poljubno premika. V mladinski sobi ne smejo manjkati zaprti in odprti regali, na katere mladostniki shranjujejo priljubljene knjige in osebne predmete, kar daje mladinski sobi čisto osebno noto in poseben čar. Mladinska soba Magnet je ob tem zasnovana tako, da mladostniku zagotavlja čim več prostora za shranjevanje, saj le tako lahko vzdržuje red in pospravi vse svoje potrebščine. V ta namen so posebej za manjše sobe pripravne kotne omare, do zadnjega centimetra pa prostor v mladinski sobi izkoristijo tudi vgradne omare, ki jih pri Alplesu naredijo po meri. Tudi vso ostalo pohištvo za mladinsko sobo se lahko prilagaja meram prostora.

Mladinska soba Globus

Mladinska postelja mora zagotoviti kakovosten počitek

Mladinske postelje so lahko običajnih mer, mladostniki pa se velikokrat odločijo tudi za nekoliko širše postelje za še več udobja. Alplesove mladinske postelje so narejene iz naravnih materialov, z vzglavjem ali brez. Njihove mladinske postelje z vzglavjem imajo posebno zaščito, ki mladostnika varuje pred sevanjem mobilnih naprav, kar je v tem sodobnem času, ko so mladostniki obdani z napravami, ki oddajajo sevanje, saj imajo v svoji mladinski sobi računalnik, mobilni telefon, brezžični internet, resnično dobrodošel prispevek k njihovemu zdravju. Tudi pri mladostnikih so tako kot pri mlajših otrocih priljubljeni pogradi, ki omogočajo različne postavitve in kombinacije z drugim pohištvom, kot je na primer pograd s pisalno mizo, kar je zelo učinkovit izkoristek prostora. Pograd na splošno prihrani veliko prostora v mladinski sobi, zato je posebej v manjših mladinskih sobah izvrstna izbira. Še ena odlična »iznajdba« je dvižna postelja, pod katero je ogromen shranjevalni prostor, ki ga pri mladostnikih ni nikoli preveč.

Mladostniki imajo radi v svoji mladinski sobi vse, kar potrebujejo, da se lahko umaknejo v svoj svet. Njihova izbira televizijskih programov se največkrat ne sklada z izbiro odraslih članov gospodinjstva, zato si, če je le mogoče, omislijo svoj televizor in ga postavijo na TV-omarico v svoji sobi. Zelo praktično je, če je TV-omarica na kolesih in jo lahko poljubno premikajo, da lahko gledajo televizijo s svoje mladinske postelje, s pograda, s stola za pisalno mizo ali od kod drugod.

Alplesova mladinska soba Magnet ponuja mladostniku optimalne možnosti za razvoj in ustvarjalno delo, ker je vsak kos pohištva premišljen, tehnološko dovršen, zelo lepo oblikovan, varen in je mladostniku v navdih in podporo.

Mladostnik lahko svojo mladinsko sobo tudi sam poljubno sestavi, ker so kosi pohištva med sabo sestavljivi, pri opremi mladinske sobe pa priskočijo na pomoč tudi Alplesovi svetovalci, opravijo izmero na domu, 3D izris mladinske sobe in ob koncu še brezhibno montažo.        

TV omarica v mladinski sobi