Ročne žage za les

Visoka kakovost, inovativne rešitve, varna uporaba in zadovoljni kupci. To so glavna vodila finskega podjetja FISKARS, ki že več kot 360 let izdeluje raznovrstne delovne pripomočke in orodja, kot so npr. sekire, noži in brusi ter ročne žage za les. Preizkusite proizvode FISKARS tudi vi in se prepričajte o preprosti in udobni uporabi ter izjemni ostrini rezil.

Ročna žaga FISKARS

Ročne žage - bogata ponudba izdelkov FISKARS v Unicommerce d.o.o.

Vse FISKARS ročne žage so namenjene izključno rezanju lesa. Prav vse imajo tudi praktično sponko za pas, kar vam omogoča enostavno prenašanje oz. shranjevanje. Oglejmo si, katere ročne žage za les se nahajajo v naši ponudbi:

  • Xtract ročna žaga SW73
  • Xtract ročna žaga SW75
  • Fixed ročna žaga SW84
  • Ločna žaga SW30
  • Ločna žaga SW31

»Xtract« ali »fixed« ročna žaga?

Zdaj pa poglejmo, kakšna je poglavitna razlika med »Xtract« in »fixed« ročnimi žagami. Prve imajo zložljivo rezilo, ki se elegantno pospravi v notranjost ročaja. Ročaj je skoraj vzporeden z rezilom, zato so te žage še posebej primerne za žaganje poševnih oz. skoraj navpičnih vej. »Fixed« ročne žage za les pa imajo pritrjeno rezilo na nekoliko zaobljen ergonomski ročaj. S FISKARS ročnimi žagami je obrezovanje vej enostavno tudi v težkih pogojih.

Kakovostna in lahka ločna žaga

Med izjemno uporabne ročne žage spadajo tudi tako imenovane ločne žage, ki so kot nalašč za rezanje debelejših suhih vej. Z njimi lahko režete v obe smeri, ostri zobježage pa poskrbijo, da je delo opravljeno hitro in natančno. Ločno žago odlikuje ergonomsko oblikovan ročaj s posebno plastično zaščito.


Z vsemi podrobnostmi o ročnih žagah se lahko seznanite na naši spletni strani!