Motorne naprave za košnjo

Če skrbite za vrt, pa naj bo ta vaš, šolski ali morda kak drug, potrebujete napravo, s katero bo košnja trave opravljena hitro in natančno. Pri nas vam po ugodnih cenah ponujamo visoko kakovostne motorne naprave za košnjo STIHL, kamor sodijo:

  • Motorna naprava za košnjolahke motorne kose
  • močne motorne kose
  • električne kose
  • profesionalne motorne naprave za košnjo
  • akumulatorske kose
  • nahrbtne motorne kose


Za popolno oskrbo zelenice so vam na voljo tudi kakovostni rezalniki za živo mejo STIHL. Med našimi kupci sta priljubljena tudi multi in kombi sistem, ki se uporabljata za različne namene urejanja vrta in okolice.


Lahke motorne kose za manjše zelenice

Čeprav so lahke motorne kose primerne predvsem za domačo uporabo, se jih zaradi enostavnosti in praktičnosti pogosto uporablja tudi poklicno. Te lahke motorne naprave za košnjo so primerne predvsem za manjše zelenice, saj z njimi podkrbimo za nego trave ob hišah in robovih zidov, prav tako pa je košnja z njimi enostavna okrog dreves in pod grmičevjem. Če imate v lasti počitniško hišico, je lahka motorna kosa na nitko oz. »silkarca« kot nalašč za oskrbo okolice.


Močne motorne kose so prijazne do okolja

Močne motorne kose odlikuje 4-MIX oz. 4-taktni motor, ki ga poganja mešanica bencina in motornega olja. Zaradi izjemnih tehničnih lastnosti je košnja mnogo tišja in okolju prijazna. Gre namreč za to, da izpopolnjen motor razvije občutno manj škodljivih izpušnih plinov, ki onesnažujejo zrak. Močne motorne kose so primerne za zahtevnejša dela, npr. za gosto razraščeno travo, goščavje ob cesti ter za košenje na strmih pobočjih.


Akumulatorska kosa STIHLAkumulatorske kose - tihe in učinkovite

Velik napredek na področju kos predstavljajo akumulatorske kose z elektronsko uravnavanim elektromotorjem. Vsak motor poganja 36 V litij-ionska baterija, ki zagotavlja delovanje akumulatorske kose do vsaj 30 minut. Motorne naprave za košnjo z dodanim akumulatorjem so tihe in lahke, zaradi kakovostnega motorja pa tudi močne in učinkovite. Akumulatorske kose se uporablja predvsem za trimanje in košnjo na manjšem vrtu ali v parku. Zaradi izjemne tišine so vse bolj v uporabi tudi v bližini bolnišnic, šol in vrtcev. Z uporabo akumulatorske kose je košnja prijetna, udobna in nenaporna.


Nahrbtna motorna kosa STIHLNahrbtne motorne kose za delo v vinogradih

Nahrbtne motorne kose se odlično obnesejo na težje dostopnih mestih, kot so npr. strma pobočja, razraščene strmine in ozki jarki. Ker je kosa nameščena na hrbet, vas pri delu ne ovira, poleg tega pa za košenje potrebujete manj manevrskega prostora. Ravno zaradi tega so nahrbtne motorne kose kot nalašč za delo v vinogradih. Če pa se ukvarjate s sadjarstvom, vam svetujemo, da vašo opremo dopolnjuje tudi nepogrešljiva motorna škropilnica STIHL.


Za vse dodatne informacije o motornih napravah za košnjo si oglejte našo spletno stran!