Delovanje frekvenčnega pretvornika oz. regulatorja je zanesljivo in brezhibno

Frekvenčni pretvornik je naprava, s pomočjo katere spreminjamo hitrost trofaznega asinhronskega elektromotorja. Gre za napravo, ki nam omogoča, da s spreminjanjem frekvence in napetosti reguliramo delovanje asinhronskega elektromotorja. Elektromotorji so del pogona različnih strojev in naprav, njihovo gibanje pa povzročajo prav magnetna polja. Frekvenčni pretvornik torej omogoča, da s spreminjanjem frekvence in napetosti reguliramo asinhronski motor. Delovanje frekvenčnega pretvornika oziroma frekvenčnega regulatorja je v svojem bistvu preprosto, in sicer deluje tako, da s spreminjanjem frekvence in napetosti regulira delovanje elektromotorja, omogoča pa nadzor hitrosti vrtenja elektromotorja in posledično lahko prilagodimo delovanje naprave in zelo učinkovito zmanjšamo porabo energije. Različni frekvenčni pretvorniki se uporabljajo za različne aplikacije, zato je izbira primernega pretvornika v veliki meri odvisna od tega, za kakšno aplikacijo ali funkcijo ga potrebujemo.

frekvenčni regulator

Kakovost in konkurenčna cena

Frekvenčni regulatorji so lahko različni, namenjeni so mehkim, enostavnim, težkim in specialnim pogonom. Najbolj pogosto so uporabljeni za reguliranje hitrosti elektromotorjev pri napravah, kot so ventilatorji ali kompresorji, najdemo pa jih lahko tudi pri drugih aplikacijah, kjer je potrebna regulacija hitrosti. V ponudbi podjetja Telmak d. o. o. lahko najdete kakovostne frekvenčne pretvornike priznane blagovne znamke Schneider Electric. Omenjeni proizvodi se lahko pohvalijo z brezhibnim delovanjem in dolgo življenjsko dobo, pa tudi konkurenčno ceno v ceniku elektromateriala. Naša celotna ponudba je dostopna na spletni strani, kjer je na voljo tudi spletni obrazec, preko katerega nam lahko pošljete povpraševanje in v najkrajšem možnem času vam bomo poslali ponudbo s ceno. Z veseljem pa vam bomo tudi svetovali pri izbiri ne le frekvenčnih pretvornikov, temveč tudi ostalega elektromateriala.

Uporaba in delovanje frekvenčnega pretvornika

Kot smo že zgoraj omenili, se v večini primerov frekvenčni regulator oziroma frekvenčni pretvornik uporablja za regulacijo vrtljajev trifaznih asinhronskih motorjev. Zakaj je pomembno, da izberete primeren in kakovosten frekvenčni regulator oziroma frekvenčni pretvornik? Zato, ker nadzor hitrosti vrtenja elektromotorja omogoča prilagajanje delovanja vaše naprave, na ta način pa učinkovito pripomore k zmanjšanju porabe energije za delo. Ventilatorji, kompresorji, črpalke, naprave za regulacijo hitrosti transportnih naprav, različna orodja - v praksi lahko pretvornike najdemo na različnih mestih. Pomembno je le, da izberete primernega, glede na to, kakšno funkcijo bo opravljal. Mi vam nudimo kakovostne frekvenčne pretvornike za različne zagone. Pri izbiri pa vam bomo z veseljem tudi svetovali zaposleni v podjetju Telmak d. o. o.

Visokokakovostni frekvenčni pretvorniki Schneider Electric

Če potrebujete frekvenčni pretvornik, ki ga boste uporabljali za mehke zagone, potem je najboljše, da izberete osnovni tip. Bolj zahtevne aplikacije, kot je na primer pozicionirajo, zahtevajo pretvornik z možnostjo vektorske regulacije. Izberite najboljši in najbolj kvaliteten frekvenčni pretvornik oziroma frekvenčni regulator, s pomočjo katerega boste učinkovito pripomogli k izboljšanju regulacije procesu, zmanjšanju porabe energije za samo delovanje itd. Med najboljše regulatorje oziroma pretvornike sodijo tisti, ki jih proizvaja priznan proizvajalec Schneider Eleceric. Gre za enega vodilnih podjetij na področju upravljanja z energijo, ki svojim strankam nudijo visokokakovostne proizvode in inovativne rešitve. V naši ponudbi boste našli kakovostne pretvornike z zanesljivim delovanjem, ki so namenjeni mehkim, enostavnim, težjim in specialnim pogonom.

frekvenčni pretvornik cena

Konkurenčna cena frekvenčnih regulatorjev in ostalega elektromateriala

Ker se zavedamo, da je strankam poleg kakovosti pomembna tudi cena, smo naš cenik elektromateriala, v katerem boste našli tudi kakovostne pretvornike za enostavne, mehke in ostale zagone, prilagodili vam. V ponudbi so frekvenčni pretvorniki za enostavne pogone Altivar 12, 312, 32 in Altivar Machine ATV320, vsi pa so opremljeni z grafičnim zaslonom, ki omogoča lažje parametriranje. Za mehke zagone pa so na voljo regulatorji Altistart 01, 22, 48, za specialne pogone Altivar 212, 312 Solar, 31C, 61Q, 71Q, Altivar Lift, za težje pogone pa Altivar 61, 71, Altivar AFE (Active front End) in Altivar Machine ATV340.