Elektro omarice za varovalke – nadometne in druge vrste

Elektro omaricam rečemo tudi »razdelilne omarice« in gre za gradbeni element, ki je namenjen vgradnji merilnih in zaščitnih električnih naprav. Elektro omarice se v prvi vrsti uporabljajo za zaščito naprav pred vremenskimi razmerami in njihovo enostavnejše vzdrževanje. Glede na vrsto ločimo prostostoječe, nadometne in podometne, ki jih izberemo glede na okolje, v katero jih nameravamo postaviti. Elektro omarice se namreč uporabljajo tako v notranjosti objektov, kot tudi na prostem, v vlažnih prostorih in znotraj različnih strojev. Na voljo so v različnih velikostih in izvedbah, od enovrstnih do štirivrstnih, ker pa je njihova primarna naloga zagotavljanje varnosti, imajo elektro omarice bistveno pomembnejšo vlogo, kot si pravzaprav lahko predstavljamo in si je pred izbiro potrebno vzeti čas za premislek. Pri nakupu nadometne elektro omarice je potrebno upoštevati dimenzije, ki jih prilagodimo razpoložljivemu prostoru, pozabiti pa ne smemo niti na število vrstic, v katere bomo priklopili različne kable. Ena izmed lastnosti elektro omaric, na katere se moramo osredotočiti na nakupu, je material, iz katerih so izdelane. Lahko so kovinske ali izdelane iz PVC materiala.

elektro razdelilne omarice

Kaj moramo vedeti pred izbiro?

Nadometne elektro omarice so namenjene zunanji uporabi in so precej razširjena izbira med uporabniki, ker nam omogočajo enostavnejši dostop do napeljave, pa tudi sama montaža je bistveno bolj preprosta kot v primeru podometne elektro omarice. Glede na to, ali jih bomo uporabili v prostoru ali izven njega, razmislimo tudi o materialu, iz katerega so izdelane. Kovinske elektro omarice zagotavljajo masivnost in trdnost, zaradi česar so obstojne in vzdržljive, medtem ko se PVC razdelilne omarice v zadnjih nekaj letih zelo pogosto uporabljajo, saj prinašajo veliko prednosti – korozijska zaščita ni potrebna, PVC je negorljiv in nezlomljiv material, namestitev je hitra in enostavna, tveganje za zamakanje je zmanjšano na minimum, poleg tega pa so takšne elektro omarice odporne proti vsem vremenskim razmeram.

PREVERITE PONUDBO ELEKTRO OMARIC

Najboljša izbira so elektro omarice, ki so enostavne za namestitev

Še preden se lotimo gradbenih del, je potrebno razmisliti o izbiri primerne elektro omarice – bo to nadometna, podometna ali morda prostostoječa? Za izvedbo del pri projektih je namreč v veliki večini potrebna delujoča elektroinštalacija, zato nujno potrebujemo prostor, v katerega lahko vgradimo zaščitne in merilne električne naprave, ki jih lahko varno uporabljamo. Zunanje elektro omarice morajo biti odporne na različne vremenske razmere, notranje pa naj bodo preizkušene, prav tako pa morajo ustrezati vsem predpisanim standardom. V kolikor se odločite za zunanjo elektro omarico, bodite pozorni na to, da izberete takšno iz trpežnih materialov, ki so odporni za dejavnike iz okolja. Prav tako ne pozabite na njeno varnost. Smiselno jih je zavarovati s ključavnico, saj bodo zunaj na dostopu praktično vsakomur. Tovrstne ključavnice so na voljo v vsaki specializirani trgovini z elektro materialom.

Kam po nadometno elektro omarico?

Iščete ugodno nadometno elektro omarico? Potrebujete notranjo elektro omarico za varovalke in ne veste, katero izbrati? V podjetju Telmak so vam na voljo po konkurenčnih cenah. Na naši spletni strani vam je dostopen katalog notranjih in zunanjih elektro omaric ter komandnih pultov, ki se uporabljajo za centralno upravljanje vseh vrst postopkov v industrijski dejavnosti. Vse so preizkušene in ustrezajo predpisanim standardom, poleg tega pa imate možnost izbire med različnimi trpežnimi in vzdržljivimi materiali. Na voljo so prostostoječe, takšne s pritrditvijo na drog ali takšne, ki jih je potrebno vgraditi – odvisno od tega, kakšno potrebujete. V kolikor boste pri izbiri potrebovali pomoč, vam bomo z veseljem odgovorili na vsa vaša vprašanja. Različne elektro omarice so si med seboj precej podobne, zato vam bomo poskušali izbiro kar se da olajšati. Ne spreglejte ostale ponudbe na naši spletni strani.