Frekvenčni pretvornik in regulator z brezhibnim delovanjem!

Frekvenčni pretvornik je naprava, s pomočjo katere se spreminja hitrost trifaznega asinhronskega elektromotorja. Elektromotorji se uporabljajo za pogon različnih strojev in naprav, njegovo gibanje pa povzročajo magnetna polja. Delovanje frekvenčnega pretvornika je enostavno, in sicer lahko rečemo, da frekvenčni pretvornik omogoča, da s spreminjanjem frekvence in napetosti reguliramo asinhronski motor. Frekvenčni regulator oziroma pretvornik omogoča nadzor hitrosti vrtenja elektromotorjev, s pomočjo katerih lahko prilagodimo delovanje naprav in učinkovito zmanjšamo porabo energije. Frekvenčni pretvorniki so najbolj pogosto uporabljeni za reguliranje hitrosti elektromotorjev pri ventilatorjih, kompresorjih in podobno, lahko pa jih najdemo tudi pri ostalih aplikacijah, kjer je potrebno regulirati hitrost delovanja. V naši ponudbi lahko najdete različne pretvornike in regulatorje, ki se lahko pohvalijo ne le z brezhibnim delovanjem, temveč tudi s konkurenčno in sprejemljivo ceno.

Izbira pretvornika

Glede na aplikacijo oziroma funkcijo, je potrebno izbrati primeren pretvornik oziroma frekvenčni regulator. V podjetju Telmak d. o. o. se ukvarjamo s prodajo elektromateriala za avtomatizacijo v industrijskih procesih priznanih blagovnih znamk. Med proizvodi boste našli tudi kakovostne in trpežne frekvenčne pretvornike in frekvenčne regulatorje priznanega proizvajalca Shneider Electric. Cena elektromateriala je konkurenčna in ugodna, ponujamo pa vam tudi vso tehnično podporo na področju elektromaterialov. Več informacij o ceniku lahko dobite na sedežu našega podjetja, kjer vam bomo z veseljem predstavili našo ponudbo.

frekvenčni pretvornik delovanje

Uporaba in delovanje frekvenčnega pretvornika

Kateri frekvenčni pretvornik potrebujete, je odvisno od aplikacije. Če želite pretvornik uporabljati samo kot mehki zagon, morate izbrati osnovni tip, medtem ko za bolj zahtevne aplikacije, kot je na primer pozicioniranje, morate izbrati frekvenčni pretvornik z možnostjo vektorske regulacije. S pomočjo frekvenčnih pretvornikov lahko učinkovito pripomoremo k izboljšanju regulacije procesov, zmanjšanju porabe energije za delovanje, poleg tega pa frekvenčni regulator pripomore tudi k optimizaciji različnih aplikacij, ki so odvisne od elektromotorjev. V naši ponudbi boste našli kakovostne frekvenčne regulatorje in frekvenčne pretvornike priznanega proizvajalca Scneider Electric.

Frekvenčniki in mehki zagoni

Schneider Electric je vodilo podjetje na področju upravljanja z energijo, ki svojim uporabnikom ponuja kakovostne proizvode, rešitve in storitve s tega področja. Z inovativnimi rešitvami Schneider Electric skrbi za preoblikovanje industrije, strankam pa pomaga tudi pri povezovanju. V podjetju Telmak d. o. o. se ukvarjamo z zastopstvomSchneider Electric v Sloveniji, nudimo pa vam tudi tehnično podporo na področju elektromaterialov. Če iščete kakovost, varčnost, učinkovitost, zanesljivost in trajnost, potem izberite strokovnjaka za upravljanje z energijo Schneider Electric. Katalog frekvenčnih pretvornikov in frekvenčnih regulatorjev vam je na voljo na naši spletni strani.

Naša ponudba

V prodajni program smo uvrstili različne frekvenčne pretvornike, ki so namenjeni različni uporabi. V ponudbi imamo enostavne pogone, mehke zagone, specialne pogone in težje pogone. Med težjimi pogoni lahko najdete frekvenčni pretvornik za stroje Altivar Machine ATV340 (v modularni izvedbi od 0.75 kW to 22 kW). Primeren je za težje zagone in ima visok startni navor (do 220% za 2 sekundi). Pretvornik pa ponuja naslednje opcije: Moduli za enkoder (digitalni ali analogni) ali resolver, razširitve za vhodne/izhodne signale, 2 x analogni vhodi, 6 x digitalni vhodi, 2 x digitalni tranzistorski izhodi in 3 x relejski izhodi. Če potrebujete pomoč pri konfiguraciji ter zagonu ali samo nasvet pri izbiri, nas kontaktirajte.

frekvenčni regulator ATV340

Enostavni pogoni: Altivar Machine ATV320

V naši ponudbi boste našli tudi frekvenčni pretvornik za stroje Altivar Machine ATV320, in sicer v izvedbah “compact” do 4kW ter “book” do 15kW. Njegove lastnosti so: integrirane varnostne funkcije, ATV Logic integrirano enostavno krmiljenje, Modbus/CANopen z možnostjo razširitve, zaščita pred zahtevnimi pogoji 3C3 na vseh izvedbah in vektorsko vodenje brez detekcije. Za ve informacije smo vam na voljo preko telefona ali elektronske pošte, lahko pa si ogledate tudi spleti katalog, ki ga najdete na naši spletni strani.

PRODAJA FREKVENČNIH PRETVORNIKOV