Frekvenčni pretvornik oz. regulator: zanesljivo delovanje po ugodni ceni!

Frekvenčni pretvornik je majhna naprava, s pomočjo katere lahko spreminjamo hitrost trofaznega asinhronega elektromotorja oziroma nam omogoča, da s spreminjanjem frekvence in napetosti reguliramo asinhronski motor. Glede na to, za kakšno uporabo oziroma aplikacijo potrebujemo frekvenčni pretvornik oziroma frekvenčni regulator, izberemo primernega. Izbira je torej odvisna od aplikacije oziroma funkcije. Obstajajo različne vrste frekvenčnih pretvornikov, ki so namenjeni za mehke zagone, enostavne pogone, težje pogone in specialne pogone. V podjetju Telmak d. o. o. vam ponujamo različne frekvenčne pretvornike priznanega proizvajalca Schneider Electric, ki se lahko pohvalijo z zanesljivim in brezhibnim delovanjem ter dolgo življenjsko dobo. Pa tudi cena v ceniku frekvenčnikov je konkurenčna in ugodna. Preverite jo lahko v naši trgovini z elektromaterialom, lahko pa nam tudi pošljete povpraševanje in poslali vam bomo ponudbo s ceno. Poleg prodaje elektromateriala pa vam lahko ponudimo tudi kvalitetno in strokovno svetovalno izkušnjo.

Za kaj se uporablja frekvenčni pretvornik oziroma frekvenčni regulator?

V veliki večini primerov se frekvenčni regulator uporablja za regulacijo vrtljajev trifaznih asinhronskih elektromotorjev. Nadzor hitrosti vrtenja elektromotorja omogoča prilagajanje delovanja naprave ter pripomore k zmanjšanju porabe energije. V praksi so frekvenčni pretvorniki največkrat uporabljeni pri ventilatorjih, kompresorjih ali črpalkah, lahko pa jih najdemo tudi pri ostalih napravah za regulacijo hitrosti transportnih naprav in na različnih orodjih. Glede na funkcijo oziroma aplikacijo, morate izbrati ustrezen pretvornik. Pri tem vam lahko pomagamo tudi zaposleni v podjetju Telmak d. o. o., kjer imamo s frekvenčnimi regulatorji in ostalim elektromaterialom veliko izkušenj.

frekvenčni pretvornik delovanjefrekvenčni pretvornik cenik

Priznan proizvajalec frekvenčnih pretvornikov Schneider Electric

Schenider Electric je eno vodilnih podjetij na področju upravljanja z energijo. Svojim strankam ponujajo ne le kakovostne proizvode, ampak tudi inovativne rešitve, ki pripomorejo k zniževanju porabe energije. V naši ponudbi so kakovostni in zanesljivi pretvorniki za mehke, enostavne, težje in specialne pogone omenjenega podjetja. V svetu se uveljavljajo zelo stroge direktive glede energetske učinkovitosti, zato so njihovi pretvorniki oblikovani in izdelani tako, da predstavljajo odlično rešitev pri zmanjšanju porabe električne energije. V naši ponudbi so frekvenčni pretvorniki oziroma naprave za mehki zagon Altistart in frekenčne pretvornike za ostale pogone Altivar.

Enostavni pogoni

V ponudbi imamo štiri frekvenčne pretvornike za enostavne pogone, in sicer Altivar 12, 312, 32 in Altivar Machine ATV320. Slednji je odličen pretvornik za stroje, ki vam je na voljo v izvedbah »compact« do 4 kW ter »book« do 15 kW. Gre za model, ki ima integrirane varnostne funkcije, opremljen je z zaščito pred zahtevnimi pogoji 3C3 na vseh izvedbah, ima integrirano enostavno krmiljenje in omogoča vektorsko vodenje brez detekcije. Model Altivar 12 je namenjen enostavnim aplikacijam, obstaja pa le v enofazni izvedbi. Vsi frekvenčni pretvorniki so opremljeni z grafičnim zaslonom, ki omogoča lažje parametriranje.

Mehki zagoni in ostali pogoni

Za mehke zagone so primerni frekvenčni pretvorniki Altistart 01, 22, 48, za specialne pogone Altivar 212, 312 Solar, 31C, 61Q, 71Q, Altivar Lift, za težje pogone pa Altivar 61, 71, Altivar AFE (Active front End) in Altivar Machine ATV340. Omenjen model ATV340 je frekvenčni pretvornik za stroje, ki je primeren za težje zagone in ima visok startni navor (do 220 % za 2 sekundi). Na voljo so vam različne opcije: moduli za enkoer ali resolver, 3 x analogni vhodi, 6 x digitalni vhodi, 2 x digitalni tranzistorski izhodi, 3 x relejski izhodi.

Dostopna cena frekvenčnikov in ostalega elektromateriala

V naši trgovini z elektromaterialom lahko dobite vse, kar potrebujete za avtomatizacijo v industrijskih procesih. Na voljo vam je kakovosten elektromaterial priznanih blagovnih znamk, med drugim tudi Schneider Electric. Če iščete kakovostne frekvenčne pretvornike in ostali elektromaterial, potem ste na pravem mestu. Preverite ponudbo na spletni strani, kjer so vam na voljo tudi katalogi izdelkov.