Frekvenčni pretvornik oz. regulator za različne vrste pogonov 

Frekvenčni pretvornik je nepogrešljiv element v številnih napravah. Pogosto jih na primer najdemo v ventilatorjih in kompresorjih, v črpalkah itn. Niste povsem prepričani, kaj sploh je frekvenčni pretvornik? Delovanje te naprave vam predstavljamo v nadaljevanju, kjer boste hkrati izvedeli več o tem, kje je mogoče kupiti zanesljiv frekvenčni regulator (pretvornik) in katere podvrste so vam na voljo. 

Čemu je namenjen frekvenčni pretvornik, delovanje in varnost 

Za kaj se torej uporablja frekvenčni regulator, včasih imenovan pretvornik? Glavni namen uporabe je reguliranje elektromotorja, oziroma še bolj natančno: reguliranje trifaznega asinhronskega elektromotorja, katerega gibanje je odvisno od magnetnega polja. Pri tem reguliramo dva dejavnika, in sicer frekvenco ter napetost elektromotorja, s čimer imamo nadzor nad hitrostjo vrtenja. Posledično je mogoče s pomočjo pretvornika optimizirati delovanje naprave, kar na dolgi rok pomeni občutne prihranke pri porabi energije. Poleg tega frekvenčni regulator oziroma pretvornik zmanjša nevarnost za mehanski stres. Naprava je kot nalašč za vse najsodobnejše aplikacije, ki velikokrat zahtevajo spreminjanje hitrosti. Izkoristek bo zato resnično optimalen. Da pa bi bilo to mogoče, moramo izbrati pravi podtip naprave, obenem pa moramo biti zelo pozorni na montažo/pravilno vezavo. Že na samem začetku je treba poskrbeti za vgradnjo varovalk. Montaža zahteva veliko previdnosti, saj s tem preprečimo, da bi prišlo do pregrevanja ali celo požara. Varnost mora biti torej vsekakor na prvem mestu. V primeru kakršnih koli dvomov glede vezave/montaže, se je vedno smiselno obrniti na specializiranega prodajalca, ki vam bo ponudil strokovne nasvete in pomoč. To pa je obenem pravi naslov za vse, ki ne veste, kateri frekvenčni regulator bi bilo najbolj smiselno izbrati v posamezni situaciji. 

Frekvenčni regulator ATV

Kako izbrati pravi frekvenčni regulator in kje ga kupiti? 

V osnovi velja, da moramo biti pri izbiranju primernega tipa pozorni predvsem na vrsto zagona oz. pogona. Najbolj preprosta različica je regulator, ki se uporablja pri mehkih pogonih, v poštev pa pride še za zviševanje ali zmanjševanje konstantne hitrosti elektromotorja. To je obenem najbolj ugoden frekvenčni pretvornik – cena je večinoma nižja kot pri vseh drugih vrstah. Seveda pa bo pri zahtevnejših aplikacijah potrebna nekoliko kompleksnejša naprava – takšna, ki omogoča vektorsko regulacijo. Tako poznamo še regulator za enostavni, težji in specialni zagon. Ne glede na to, katero izmed štirih vrst potrebujete, je podjetje Telmak prava izbira za vas. Navdušila vas bo raznolikost naše ponudbe, v kateri boste zagotovo našli natanko tisti element, ki ga iščete. 

Kakovosten in ugoden frekvenčni pretvornik – cena zelo dostopna

Med drugim vas v naši ponudbi čaka pretvornik izjemno cenjenega proizvajalca Schneider Electric, ki je znan po izredno zanesljivih in varnih izdelkih z nadpovprečno življenjsko dobo. Tako smo ponosni na dejstvo, da smo že od leta 1991 uradni distributer izdelkov omenjene znamke. Pri nas pa vas ne čakata zgolj bogata izbira in vrhunska kakovost, ampak vam lahko obenem ponudimo zelo ugoden frekvenčni pretvornik. Cena je ugodna pri vseh tipih naprav, še posebej pa pri tistih, namenjenih mehkemu pogonu. Obstaja sicer tudi možnost, da za več motorjev uporabljate zgolj en frekvenčni regulator oziroma pretvornik, pri čemer morate paziti na to, da med motorji ni prevelike razlike v moči. 

Frekvenčni pretvornik delovanje

V ponudbi različen elektromaterial, ne le frekvenčni pretvornik – cenik 

Morda potrebujete tudi druge vrste elektromateriala, ne le frekvenčni pretvornik? Cenik podjetja Telmak združuje najrazličnejši elektromaterial. Tako boste pri nas našli še električne omarice, pripomočke za avtomatizacijo naprav, servo sisteme, napajalnike in transformatorje, krmilno-signalne komplete, varnostno opremo, RFID-sisteme, opremo za krmiljenje motorjev in za električno distribucijo, kable, vodnike in konektorje ter inštalacijske sisteme (stikala in vtičnice, vrstne sponke in elementi za zasilno razsvetljavo). Oglejte si naš cenik in poiščite prave izdelke zase. Pri tem pa se lahko kadar koli obrnete na nas, če želite dodatno pomoč pri izbiri.

Obiščite spletno stran z elektromaterialom >>>