Releji in stikala so elektronski elementi, ki kontrolirajo električni tok

Releji in stikala imajo skupen naziv, imenujemo jih kontaktorji. So elektronski elementi, ki s sklapljanjem in razklapljanjem svojih kontaktov kontrolirajo električni tok v napravi. Preklopni element imenujemo rele, kadar govorimo o električnem krmiljenju kontaktov. Kadar pa govorimo o direktnem ročnem upravljanju kontaktov pa preklopni element imenujemo stikalo. Delimo jih na časovne, termoregulacijske, logične, vtične, releje Zelio Control in števce.

Časovni rele skrbi za vklapljanje in izklapljanje naprav v določenih časovnih intervalih

Časovni rele omogoča vklapljanje in izklapljanje s časovnim zamikom. Je elektro komponenta, ki je namenjena za uporabo pri različnih časovnih dogodkih v industrijski avtomatiki z odpiranjem in zapiranjem kontaktov pred, po in med določenimi časovnimi obdobji. Ob vklopu krmilne napetosti se vključijo, po izteku nastavljenega časovnega intervala pa se izključijo. Časovne releje delimo v tri skupine:  releji, ki so nameščeni na DIN nosilce in so namenjeni vgradnji DIN tirnice v prostoru, vtični releji, ki se uporabljajo za priključitev v vtičnice in vgrajeni releji, ki so namenjeni za namestitev na sprednji plošči s čemer je omogočen preprost dostop do nastavitev. Časovne releje uporabljamo pri odpiranju avtomatskih vrat, osvetlitve v straniščih, raznih alarmih in podobno. Glede na namen uporabe delimo časovne releje na eno funkcijske in več funkcijske. Lahko so analogni, digitalni, vtični, itd. Časovni rele z zakasnjenim izklopom deluje tako, da kodirni vtič je mogoče nastaviti za zakasnitev vklopa pri čemer se zakasnitev uporabi ob vključitvi napajalne napetosti. Na ta način se časovni rele vključi po zakasnitvenem času. V ponudbi podjetja Telmak boste našli releje od 12V do 220V, ki so vsestranski, uporabljajo se v različnih industrijskih panogah.

rele Schneider electric

rele

Elektromagnetni releji se uporabljajo v različnih industrijah, so vsestransko uporabni

Elektromagnetni releji so vsestranske naprave, ki omogočajo preklapljanje s časovnim zamikom, kar je razlog za njihovo pogosto uporabo v raznih industrijskih panogah. Najdemo jih v energetiki, strojegradnji, avtomobilski industriji in drugod. Njihova uporaba je skoraj neomejena. So dokaj odporni na zunanje motnje ter nihanje napajalne napetosti. Releji imajo oznake, katere zahtevajo določeno znanje ali celo pomoč strokovnjaka. Izbira ustreznega releja je ključnega pomena za optimalno delovanje, neustrezna izbira lahko povzroči veliko škode in neprijetnosti. Zelio Control REG termo releji zagotavljajo rešitev za kontrolo temperature pri industrijskih strojih, napravah za gretje, hlajenje in ventilacijo in drugje. Najmanjši med tremi modeli meri 24 x 48 mm, ne glede na njegovo majhno velikost, nudi odlično delovanje. Drugi model je velikosti 48 x 48 mm in je primeren za raznovrstne aplikacije, razmerje njegove velikosti in delovanja je optimalno. 96 x 48 mm je velikost največjega modela, njegov elegantni dizajn je primeren za vgradnjo v komandno ploščo strojev, ima velike gumbe, ki omogočajo enostavno uporabo.

Podjetje Telmak se ukvarja z veleprodajo elektro materiala raznih priznanih znamk

Podjetje Telmak je družinsko podjetje, ki se ukvarja z veleprodajo elektrotehničnega blaga. Elektrotehnični material za avtomatizacijo v raznih industrijskih procesih znamk Schneider Electric, za katerega smo glavni distributer od leta 1991, Teaflex, Pizzato, Eaton, Kabeltec, Rittal je zelo kakovosten in zanesljiv, o čemer priča veliko število zadovoljnih poslovnih partnerjev. Poleg prodaje elektromateriala, nudimo tudi strokovno svetovanje. Podjetje Schneider Electric svojim uporabnikom zagotavlja visoko kvalitetne proizvode in druge storitve s področja upravljanja energije. Z njihovimi inovativnimi rešitvami pripomorejo k preoblikovanju industrije. Rele Schneider Electric zagotavlja kakovost, zanesljivost, varčnost in trajnost. Na spletni strani podjetja Telmak, si lahko ogledate celotno ponudbo elektromateriala, ki ga nudi ta priznani proizvajalec. Poleg relejev nudi podjetje Telmak tudi ostali elektro material, ki se uporablja pri avtomatizaciji v raznih industrijskih panogah. Za strokovno in kvalitetno opravljanje dela, je potreben kvaliteten elektro material kot so na primer senzorji, vtičnice, razdelilniki, frekvenčniki, stikala, merilniki porabe električne energije in podobno. Prednosti podjetja Telmak pred ostalo konkurenco so: zelo velika ponudba, obširna zaloga in strokovno tehnično svetovanje. Na spletni strani podjetja Telmak si lahko ogledate spletni katalog ali pa jih obiščite v njihovi trgovini v Logatcu. Izdelke vam lahko pošljejo tudi po pošti.