CNC rezkanje z rezkalnim strojem – kvalitetna in natančna obdelava

CNC rezkanje ima za seboj dolgo in pestro zgodovino. Prvi CNC rezkalni stroji so se pojavili v začetku petdesetih let v Združenih državah Amerike. Že v tistem obdobju so povečali produktivnost, izboljšali kvaliteto in natančnost izdelkov, zmanjšali proizvodne stroške in omogočili izdelavo izdelkov, ki jih sicer nikakor ne bi mogli izdelati. Vse do danes je CNC rezkanje precej napredovalo, brez računalniško vodenih CNC rezkalnih strojev za kovino pa si dela v proizvodnji pravzaprav ne znamo več predstavljati. Uporabniku na podlagi hitre menjave izbranega programa zagotavljajo fleksibilnost, prihranek s časom in posledično avtomatizacijo vsake proizvodnje. CNC rezkanje poteka na natančnih in izjemno kvalitetnih CNC rezkalnih strojih, ki jih nadzorujejo izkušeni strokovnjaki z namenom doseganja vrhunskih rezultatov. Kljub uporabi natančnih rezkalnih strojev je za odlične rezultate pri CNC rezkanju potrebna strokovna usposobljenost, saj je le tako mogoče doseči najboljše rezultate.

Katere vrste CNC rezkalnih strojev se uporabljajo pri CNC rezkanju?

Vrhunske izdelke na tem področju dosegamo z uporabo horizontalnih in vertikalnih naprav. Horizontalni rezkalni stroji, ki si jih imamo možnost ogledati v ponudbi podjetja Robomac so kakovostni rezkalni stroji za kovino, ki omogočajo odlične rezultate dela. Brez dvoma so nepogrešljivi v orodjarstvu, saj je mogoče z njimi izdelati najzahtevnejše produkte, skrajšati postopek izdelave in učinkovito optimizirati stroške proizvodnje. Pri CNC rezkanju se uporabljajo tudi vertikalne naprave,  ki so prav tako nepogrešljive v orodjarstvu in ostalih industrijah. V veliko pomoč so pri izdelavi tako manj zahtevnih, kakor tudi najbolj zahtevnih produktov. CNC rezkanje je tako opravljeno hitreje, enostavno in kar je še posebej pomembno – povsem brez napak. Vertikalni rezkalni stroji za CNC rezkanje iz podjetja Robomac so kos čisto vsaki nalogi, zaradi svoje vsestranskosti pa se uporabljajo na mnogih področjih: v avtomobilski industriji, urarski in draguljarski industriji ter v orodjarstvu.

CNC rezkanje

CNC stroj za rezkanje

Kaj pravzaprav je CNC rezkanje?

CNC rezkanje pomeni postopek odrezavanja. V večini obdelovalnih postopkov je smer podajanja pravokotna na smer rezanja, pri CNC rezkanju pa se lega smeri rezanja proti podajalni smeri neprestano spreminja. V večini primerov se uporablja za obdelavo ravnih površin, kadar pa pri tem uporabljamo posebne oblike rezal, lahko obdelujemo tudi ukrivljene površine. Obdelovati je mogoče obdelovance iz najrazličnejših materialov. Z uporabo vrtalno rezkalnih strojev izboljšamo uspešnost proizvodnje, zaradi robustne in enostavne konstrukcije, kot tudi izdelave rezkalnih strojev, pa si zagotovimo njihovo zanesljivost in dolgo življenjsko dobo. Za kvalitetno in natančno opravljene storitve CNC rezkanja potrebujemo vrhunske rezkalne stroje, ki bodo zahvaljujoč svoji vsestranskosti natančno obdelali želene materiale.

Najboljše naprave za CNC rezkanje iz ponudbe

V naši ponudbi imamo na voljo model proizvajalca Fanuc Robomachine: izredno zanesljiv rezkalni stroj, ki se ponaša z dolgo življenjsko dobo. Zaradi visoke hitrosti je primeren za obdelavo elektronskih delov in drugih manjših delov, zaradi robustnosti in izredno precizne obdelave pa je primeren tudi za delo z aluminijem in nerjavečim jeklom. Odlična izbira je tudi Hwacheon - vodilno ime v industriji obdelovalnih strojev. Za ohranjanje zaupanja strank  omenjen proizvajalec skrbi tako, da strankam nudi najboljše horizontalne rezkalne stroje za kovino in ostale storitve. CNC rezkanje je danes izjemno priljubljen postopek pri obdelavi ravnih površin, zato se pogosto izvaja pri praktično vsakem opravilu, ki je povezano z obdelavo kovin. Ker pa je natančnost izdelave pri CNC rezkanju ključnega pomena in ker lahko na tak način oblikujemo celo vrsto najrazličnejših izdelkov, je izbira primerne naprave za precizno strojno obdelavo na prvem mestu.  Zaradi naših dolgoletnih izkušenj s CNC rezkalnimi stroji, strankam nudimo vrhunsko svetovalno izkušnjo, s katero zagotovimo pravilno izbiro.