CNC rezkalni stroji so namenjeni različnim obdelavam materialov

CNC stroji se uporabljajo v veliko različnih industrijskih panogah, kjer se proizvajajo zahtevni produkti iz lesa, kovine in umetnih mas. CNC stroji so glede na os orodja lahko horizontalni ali vertikalni. Horizontalni imajo os orodja vzporedno z delovno mizo, vertikalni pa imajo os orodja pravokotno na delovno mizo. CNC rezkalni stroji optimizirajo proizvodnjo podjetja, saj za izdelavo produktov porabijo zelo malo časa, kapaciteta proizvodnje se poveča in izdelava produktov je natančna. Vse to pripomore k boljši donosnosti podjetja. Za visoko kakovostne CNC rezkalne stroje iz našega prodajnega programa nudimo strokovno svetovanje ob nakupu in neomenjeno nadaljno podporo pri uporabi in servisiranju. Prodaja CNC strojev v zadnjem času narašča, ker zahteve potrošnikov oziroma kupcev končnih produktov naraščajo in ker lahko podjetje z avtomatizacijo delovnih procesov tudi zmanjša stroške delovne sile.

CNC rezkalne stroje je potrebno za ustrezno delovanje programirati

Programiranje se najpogosteje izvaja s programi CAD in CAM. Program CAD, je namenjen za izdelavo modelov, sistem CAM pa za načrt same obdelave. Ko se v sistem vnesejo vsi podatki, začne CNC rezkalni stroj z izdelavo končnega produkta. Nekateri cnc rezkalni stroji iz našega prodajnega programa uporabljajo tudi druge programe, ki so še lažji za vnos. Običajno imajo podjetja strokovno usposobljene delavce, ki so specializirani samo za programiranje.

Cnc rezkalni stroji prodaja

Cnc obdelovalni stroji

Zahtevna obdelava materiala zahteva cnc stroj z večjo zmogljivostjo

CNC obdelovalni stroji se med seboj razlikujejo, saj so narejeni za različne namene. Najbolj splošna razlika je zahtevnost obdelave izdelkov. Če je izdelava končnega izdelka zelo zahtevna, je potreben zato CNC rezkalni stroj, z večjo močjo rezkanja, z veliko izbiro orodja in z zahtevnim programom. CNC rezkalni stroji ne zavzamejo veliko prostora v proizvodnih halah in so varčni pri porabi energije. Možno je tudi združiti več rezkalnih CNC strojev kjer se izdelek s pomočjo robota prestavlja iz enega obdelovalnega centra v drugega.

EDM STROJI