Edm stroji so namenjeni izdelavi izdelkov kompleksnih oblik

CNC edm stroji so žični, potopni in prebijalni. V našem obsežnem prodajnem programu imamo žične CNC edm stroje proizvajalcev Excetek in Fanuc. Smo tudi uradni zastopnik za potopne CNC edm Excetek stroje in Zimmer & Kreim stroje. V naši ponudbi pa imamo tudi prebijalne stroje Maxsee. CNC edm stroji so namenjeni za obdelavo trdih materialov oziroma takšnih materialov, ki so na tradicionalen način zelo zahtevni za obdelavo. Elektroerozija je postopek, pri katerem se obdeluje kovina s pomočjo električne energije. Pri žičnih cnc strojih se električni tok, ki je v obliki impulzov med edm žico in elektroprevodnim obdelovancem generira in sprošča, kar povzroča da se obdelovanec na mestu razelektritve stali. Cel postopek obdelave poteka v tekočini, ki je dielektrik. Njegova naloga je, da hladi obdelovanec in da odvaja odvečni material oziroma odpadek, ki nastane pri samem postopku. Pri potopnih CNC edm strojih se oblika elektrode preslika v obdelovanec. Za elektrodo bi lahko uporabili vsak električno prevoden material, najpogosteje uporabljena pa sta baker in grafit. Postopek potopne elektroerozije je najbolj primeren za izdelavo kompleksih izdelkov v 3D obliki in za izdelavo zelo majhnih in globokih lukenj.

CNC edm prodaja

Edm filter erozija

Edm filter je odgovoren za nemoteno delovanje CNC edm stroja

Edm filtri so standardnih oblik in kvalitet za filtriranje. Filter ima nalogo, da iz dielektrične tekočine odstrani trdne majhne delce, ki nastanejo pri postopku obdelave kovine. Če edm filter ni ustrezen oziroma če filter edm dielektrično tekočino ne prečisti dobro, to privede do neustreznega delovanja CNC stroja. Lahko pa se tudi pojavijo mnoge druge napake.

Žična erozija je zelo razširjen postopek za kompleksno obdelavo kovine

Edm žična erozija je zelo razširjena in je zelo čist ekološki postopek obdelave. Pri žični eroziji se ne porabi veliko energije kar pomeni da je postopek zelo ekonomičen. Postopek omogoča izrezovanje zelo kompleksnih izdelkov, ki so prezahtevni za kateri drug način obdelave.

VEČ O OBDELOVALNIH STROJIH

REZKALNI STROJI