Obdelovalni stroji za kovine potrebujejo strokovno programiranje

Obdelovalni stroji za kovino so sestavljeni iz dveh delov. Prvi je mehanski del, ki izvaja obdelovanje materiala, drugi del pa je krmilnik, ki skrbi za proces obdelave. So avtomatizirane naprave, za katere je potrebno izvesti programiranje. Njihova fleksibilnost se kaže v tem, da jih je mogoče zelo hitro preurediti iz enega v drugi proces. Običajno je za to potreben vnos novega programa in če je potrebno, majhne preureditve same naprave. Programiranje CNC strojev poteka s programi CAD/CAM. Program CAD skrbi za izdelavo modelov, program CAM pa je namenjen načrtovanju celotnega delovnega procesa. Ko so vsi podatki vneseni v obdelovalno napravo za kovine, se prične izdelava končnega produkta. Z napravami upravljajo strokovno usposobljeni delavci, ki jim programiranje CNC strojev ni tuje. CNC naprave se uporabljajo v različnih industrijah, kjer so potrebe po zahtevnih izdelkih.

Stroji in orodja za obdelavo kovin

Programiranje CNC obdelovalnih strojev za kovino poteka s CAD/CAM programi

Obdelovalni stroji za kovino so rezkalni stroji, stružnice in EDM naprave. CNC rezkalne naprave, ki jih imamo v naši ponudbi so znamk Hwacheon, Kafo in Fanuc. Za horizontalne rezkalne naprave se uporablja programiranje s CAD/CAM programi. Naprave se najpogosteje uporabljajo v orodjarstvu, kjer je potreba po izdelavi zelo zahtevnih izdelkov. Po namenu obdelovanja in  glede na sestavo ločimo naprave na tri ali pet osne. Tri osne rezkalne naprave uporabljamo za izdelavo enostavnih izdelkov, pet osne pa za izdelavo zahtevnih izdelkov. Vertikalne rezkalne naprave pa so zelo vsestranske in posledično uporabne v različnih industrijah. So zelo hitre, saj ima glavno vreteno zelo visoko število vrtljajev, optimizirano pospeševanje in zaviranje. Zaradi njihove natančnosti so primerne tudi za obdelovanje aluminija in nerjavečega jekla. Z novo generacijo rezkalnih naprav Fanuc, je možno izdelovati tudi bakrene in grafitne elektrode. Njihova robustna izdelava in konstrukcija omogočata zanesljivost in dolgo uporabno dobo. Poleg rezkanja pa naprave nudijo tudi vrtanje in frezanje. Njegova sposobnost mikro pozicioniranja je najbolj izkoriščena v medicinski, draguljarski in urarski industriji. V avtomobilski industriji pa je  uporaben zaradi vseh treh vrst obdelovalnih procesov, ki jih nudi. Hiter vnos podatkov v vertikalne rezkalne naprave omogoča polna tipkovnica z dodanimi vertikalnimi tipkami ter velik monitor.

Stružnice so obdelovalni stroji za kovine, ki rabijo programiranje s specifičnim programom

CNC stružnice so obdelovalni stroji za kovine, ki se uporabljajo za izdelavo produktov okroglih oblik. Naše podjetje zastopa znamke Hwacheon in Takamaz. Tudi za njihovo delovanje je potrebno programiranje z vnaprej pripravljenim programom. Programiranje morajo izvajati usposobljeni delavci z izkušnjami. Vertikalne stružnice se uporabljajo za obdelovanje velikih in težkih obdelovancev s premerom do 10 m. Njihova glavna os služi za lažje centriranje in vpenjanje pripomočkov. Najpogosteje se uporabljajo za izdelavo odlitkov ladijskih motorjev in turbin. Horizontalne stružnice pa so primerne za  vse vrste obdelovancev, ki morajo dobiti valjasto obliko. Takšno obliko dobijo tako, da se obdelovanec vrti, rezilo pa z gibanjem po eni ali dveh oseh odstranjuje odvečni material iz obdelovanca.

Servis obdelovalnih strojev za kovino

Stroji in orodja za obdelavo kovin so poleg rezkalnih naprav in stružnic tudi EDM naprave

EDM naprave so prav tako obdelovalni stroji za kovine, ki delujejo s pomočjo elektro erozijskega postopka. Ta je namenjen trdim materialom, ki se z običajnimi postopki zelo težko obdelujejo ali pa njihova manipulacija sploh ni mogoča. Prva vrsta EDM naprave je potopno elektro erozijska, ki se uporablja za izdelavo raznih 3D oblik. Druga vrsta EDM naprave izvaja žični elektro erozijski postopek, ki je primeren tudi za rezanje visokih kosov materiala. Tretja vrsta EDM naprav pa so prebijalne naprave, ki obdelujejo material z razdvajanjem. Zelo so primerne za obdelovanje tankih materialov.

Nudimo prodajo in kvaliteten servis CNC obdelovalnih strojev za kovino

Stroji in orodja za obdelavo kovin, ki jih nudimo v našem podjetju, so izdelani iz kvalitetnih materialov, zaradi česar so zelo robustni in vzdržljivi. Sama prodaja CNC strojev je v zadnjem času narasla, saj čedalje več podjetij prepoznava njihove koristi. Izboljšajo donosnost podjetij, saj pospešijo proizvodne procese ter dvignejo kvaliteto in asortiment izdelkov. Polega prodaje nudimo tudi podporo in servis obdelovalnih strojev za kovino.

Prodaja in servis obdelovalnih strojev