Stružnice za kovino so lahko horizontalne ali vertikalne

Stružnice so avtomatski obdelovalni stroji, ki so primerni za izdelovanje izdelkov iz različnih materialov. Imajo veliko prednosti, saj so zelo prilagodljive kar pomeni, da je celoten delovni proces programiran in zato ga je možno pripraviti vnaprej. Naprava omogoča prilagajanje procesa, enostavno spremljanje procesa obdelave, shranjevanje programov dela ter optimizacijo parametrov rezanja. Dodatna prednost je tudi ta, da omogoča ustrezno dokumentiranje pripomočkovj in nastavitev, samo obdelavo pa povežemo s kontrolnimi sistemi. Ločimo dva tipa stružnic: horizontalne in vertikalne.

VEČ O CNC STRUŽNICAH TUKAJ!

Ciklična in cnc stružnica z gnanimi orodji sta primerni za obdelavo različnih materialov

Pri horizontalni stružnici se obdelovanec vrti, rezilni pripomoček pa ga mehansko obdeluje z gibanjem po eni ali dveh oseh. V našem prodajnem programu imamo dve svetovno priznani znamki in sicer Hwacheon in Takamaz. Cnc stružnica z gnanimi orodji ima tri osi, od tega dve osnovni. Dodatno tretjo os lahko programiramo in krmilimo. Ta os se uporablja, kadar obdelava zahteva neklasične postopke vrtanja in rezanja. Stružnice so najstarejše obdelovalne naprave za različne materiale in so nepogrešljive v raznih industrijah. Vodene so računalniško, za njihovo programiranje pa mora poskrbeti strokovno usposobljen delavec, ki ima specifično znanje in izkušnje. Stružnice za kovino delujejo tako, da odstranjujejo odvečni material in tako ustvarjajo valjasto obliko izdelka. Delo opravljajo kvalitetno, natančno in hitro. Cnc ciklična stružnica omogoča računalniško in ročno upravljanje, idealne so za podjetja z majhno ali veliko kapaciteto. Vertikalne stružnice se pa uporabljajo za obdelavo velikih in težkih obdelovancev, s premerom do 10 m. Da je centriranje in vpenjanje pripomočkov lažje ima vertikalna stružnica vertikalno glavno os. Tako se lahko efektivno izkoristi teža obdelovanca saj predstavlja pomoč pri vpenjanju. Naprave se uporabljajo v različnih industrijah kar pomeni, da so vsestransko uporabne. Uporabljajo se pri izdelavi velikih odlitkov turbin, ladijskih motorje in podobno. V našem prodajnem programu imamo vertikalne stružnice proizvajalca Hwacheon, ki je vodilno ime v industriji obdelovalnih strojev. Podjetje izdeluje tudi visoko kakovostne rezkalne stroje.

stružnice

Nakup stružnice za kovino drastično izboljša stanje proizvodnje v podjetju

Računalniško vodeni stroji so sestavljeni iz dveh delov. Prvi del je mehanski, ki izvaja obdelavo različnih materialov. Drugi del pa je krmilnik, ki vodi proces manipulacije izdelka. Stroji so izjemno fleksibilni, saj je mogoča preureditev naprave z enega na drug proces. Preureditev se izvede z računalniškim programom ter preureditvijo naprave, če je to pomembno. Programiranje naprav se izvaja s programi CAM in CAD. Program CAM se uporablja za načrt procesa, program CAD pa je namenjen izdelavi raznih modelov. Ko so vsi podatki vneseni v napravo, se lahko prične izdelava končnega produkta. Upravljanje naprav je naloga strokovno usposobljenih delavcev, ki so specializirani programerji. Stružnice za kovino so namenjene avtomatizaciji proizvodenj različnih kapacitet. Poleg drugih materialov, lahko kovino z njimi obdelujemo hitro in učinkovito. Nakup stružnice zmanjša stroške dela, dolgoročno izboljšujejo splošno stanje proizvodnje in s tem seveda tudi poslovanje podjetja. Poleg prodaje nudimo tudi strokovno svetovanje za izbiro naprav, ki bodo služile vašemu podjetju, podporo in servis strojev.

stružnice

Poleg stružnic za kovino imamo tudi druge obdelovalne stroje

Stružnice za kovino so le del naše obširne ponudbe, nudimo tudi rezkalne stroje in EDM naprave. Rezkalni stroji so lahko horizontalni ali vertikalni. Horizontalni se uporabljajo kadar je potrebno izdelati zahtevne produkte, ker skrajšujejo postopek same izdelave in tako optimizirajo stroške, ki nastanejo pri proizvodnji. Zastopamo dve znamki horizontalnih rezkalnih strojev: Kafo in Hwacheon. Drugi tip obdelovalnega stroja je vertikalni. Te naprave so najbolj uporabljane v orodjarstvu, saj nudijo hitro in natančno izdelavo. Za vertikalne rezkalne stroje zastopamo znamki Fanuc in Heacheon. Podjetje Fanuc izdeluje zelo vsestranske naprave, ki se uporabljajo na področju avtomobilske industrije, orodjarstva, urarske industrije in drugje. So izredno zanesljive in imajo dolgo uporabno dobo. EDM stroji se uporabljajo za elektro erozijske postopke, ki so namenjeni uporabi pri zelo trdih materialih na primer za kovino. Ločimo tri tipe EDM naprav: potopno elektro erozijska, žična elektro erozijska in prebijalna naprave.