Za cnc rezkanje nudimo kvalitetne naprave različnih proizvajalcev

Cnc rezkanje je postopek, ki se uporablja v različnih gospodarskih panogah za obdelovanje raznih materialov s pomočjo računalniško vodenih naprav. Cnc rezkalni stroji so robustni, narejeni so iz kvalitetnih materialov zato so tudi zelo vzdržljivi in imajo dolgo delovno dobo. Naprave so programirane s programi CAD/CAM, ki služijo za izdelavo modelov in za načrt celotne obdelave. Najprej je potreben vnos podatkov, na podlagi katerih se prične rezkanje oziroma vrtanje, ki privede do izdelave želenega izdelka. V našem podjetju Robomac zastopamo priznane znamke Hwacheon, Kafo in Fanuc. Horizontalni cnc naprave za rezkanje proizvajalca Kafo, delujejo s pomočjo CAD/CAM programov. Nepogrešljive so v orodjarski panogi, kjer je potreba po zelo zahtevnih izdelkih. Naprave skrajšajo postopke izdelave, kar pomeni, da optimizirajo proizvodne stroške. Cnc rezkalni stroj za kovino ima lahko različno število osi, ki določajo težavnostno stopnjo obdelave materiala. Tri osni modeli so primerni za izdelavo bolj enostavnih izdelkov, pet osni pa nudijo izdelavo zelo kompleksnih izdelkov. Podjetje Hwacheon je na tržišču prisotno že 60 let zato je eno izmed vodilnih imen v tej panogi. Nudijo najboljše obdelovalne naprave za rezkanje, saj celoten proizvodni proces poteka v lastnih obratih kar pomeni, da je kvaliteta izdelave strogo nadzorovana. Hwacheon nudi poleg horizontalnih naprav tudi vertikalne obdelovalne stroje, ki omogočajo hitre in brezhibne izdelke.

Cnc rezkalni stroj

RoboDrill je vertikalni vrtalno rezkalni stroj za cnc rezkanje, frezanje in vrtanje

Največji proizvajalec vertikalnih naprav za cnc rezkanje je podjetje Fanuc. Njihov vrtalno rezkalni stroj RoboDrill je uporaben v različnih industrijah kot so avtomobilska, draguljarska, orodjarska in urarska. Ima izredno hitre hode, glavno vreteno, ki ima visoko število vrtljajev ter optimizirano zaviranje in pospeševanje. Vse te lastnosti zmanjšajo proizvodni čas samega izdelka. Njegova velika prednost je visoka hitrost zaradi katere je možna obdelava elektronskih delov in tudi drugih delov majhne velikosti. Robustnost in izredno precizna izdelava pa omogočajo delo z nerjavečim jeklom in aluminijem. Najnovejša generacija krmilnika postavlja cnc rezkalni stroj RoboDrill v hitrosti pred konkurenco. Idealen je za izdelavo bakrenih in grafitnih elektrod in izdelkov iz drugih materialov. Odlikujejo ga dodatne funkcije kot so: look ahead do 1000 stavkov, NURBS interpolacija in nano glajenje, zaradi katerih ima končni izdelek najboljšo površino. Cnc rezkalna naprava RoboDrill omogoča zaradi svoje robustne konstrukcije različne vrste obdelav: frezanje, rezkanje in vrtanje. Vse te obdelave so združene pri izdelovanju različnih delov v avtomobilski industriji. Mikro pozicioniranje in izredno hitra obdelava pa omogočata njegovo uporabo v draguljarski, urarski in medicinski industriji.

Cnc stroj za rezkanje

Cnc stroj za rezkanje povečuje donosnost podjetja, saj učinkovito skrajšajo proizvodne čase

Cnc stroj za rezkanje Hwacheon, Kafo ali Fanuc ne zavzame veliko prostora v proizvodnem obratu. Naprave so zelo dobra investicija, saj s kratkimi proizvodnimi časi in natančno izdelavo, povečujejo donosnost podjetja. Niso veliki porabniki električne energije, zato so njihovi obratovalni stroški nizki. V našem podjetju Robomac skupaj z našimi poslovnimi partnerji, dobavitelji in proizvajalci pomagamo najti najboljšo rešitev za vaše podjetje glede na želje in pričakovanja. Dolgoletne izkušnje nam pomagajo pri svetovanju in izbiri najprimernejše naprave za posamezna podjetja. Našim strankam nudimo podporo tudi po prodaji, saj se trudimo izvajati celostno uslugo, ki jo stranke pozdravljajo. Nudimo tudi hitre in strokovne servisne storitve.

Poglejte si še več iz ponudbe podjetja Robomac

Cnc rezkalne naprave izdelujejo manj in bolj kompleksne izdelke, za različne vrste industrije

Velika industrijska podjetja običajno rabijo cnc rezkalne stroje z velikimi kapacitetami, ki so sposobni izdelati zahtevne izdelke. V tem primeru se je potrebno odločiti za napravo, ki ima večjo moč rezkanja, veliko število orodij in obsežnejše ter zahtevnejše programe. Obstaja tudi možnost združitve več naprav, pri čemer robot prestavlja izdelke iz ene naprave v drugo napravo. Manjša podjetja pa izberejo naprave glede na njihove specifične potrebe. Manjše vertikalne in horizontalne naprave so zelo ekonomične in enostavne za upravljanje. Zasedejo malo prostora kar je njihova velika prednost. Lažji je tudi transport takšnih naprav zato so zelo priročne.