CNC stroji za obdelavo kovin, ki so kos čisto vsaki nalogi

CNC stroji so obvezen pripomoček v najrazličnejših proizvodnjah. Omogočajo nam zmanjševanje stroškov v proizvodnji in skrajšanje časa izdelave izdelkov, poleg tega pa so dokaj enostavni za uporabo. CNC stroji za obdelavo kovin so naprave, ki jih je mogoče prosto programirati, zato je ena izmed njihovih glavnih značilnosti fleksibilnost oziroma prilagodljivost. Z enega načina obdelave kovin lahko hitro preklopimo na drugega in sicer tako, da menjamo program in orodje. Odlični so za avtomatizacijo maloserijske in srednje serijske proizvodnje, saj so računalniško vodeni, torej sestavljeni iz mehanskega dela in krmilnega dela. Slednji deluje kot osebni računalnik - vodi in krmili sam proces. Začetek CNC obdelovalnih strojev sega v leto 1981. Ljudje so se takrat pričeli zavedati, da samo človeška roka ni dovolj natančna za zagotovitev kakovosti proizvodnje, v naslednjih letih pa so se naprave še bolj razvijale. Sčasoma so postajali vse večji, z večanjem dimenzij pa se je spreminjala tudi njihova cena. Tisti, ki so namenjeni obdelavi kovin, so zelo natančni in na voljo v manjših izvedbah kot sicer. Druge naprave ne dosegajo tako velikih toleranc, poleg tega pa pri njih pogosto prihaja do odstopanj. Zaradi velike ponudbe na trgu pa se pojavi vprašanje - kateri CNC stroj izbrati? V podjetju Robomac imamo pravo rešitev za vsako proizvodnjo, nudimo pa vam tudi servis popravila.

CNC servis popravila strojev in naprav

Fanuc Robomachine RoboDrill - popolna izbira za najrazličnejša področja

RoboDrill proizvajalca Fanuc Robomachine je CNC obdelovalni stroj, ki se zaradi svoje vsestranskosti uporablja na mnogih različnih področjih. Uspešno se uporablja za visok obseg proizvodnje v avtomobilski industriji, sektorju elektronskih in medicinskih pripomočkov, urarski in draguljarski industriji in nenazadnje tudi orodjarstvu. Njegova visoka zanesljivost in dolga življenjska doba sta zagotovljeni zaradi robustne in enostavne konstrukcije, kot tudi same izdelave. Zaradi zelo visoke hitrosti je CNC stroj primeren za obdelavo elektronskih delov in drugih manjših delov, zaradi robustnosti in izredno precizne obdelave pa je primeren tako za delo z aluminijem kot tudi z nerjavečim jeklom.

Obdelava kovin še nikoli ni bila tako preprosta in hitra

CNC stroji nam omogočajo izjemno hiter in preprost način obdelave kovin, pri katerem ogromno prihranimo in si hkrati bistveno olajšamo delo. Predstavitev načina uporabe z veseljem za vas izvedemo v podjetju Robomac, poleg predstavitve in prodaje pa našim strankam nudimo tudi servis popravila. CNC stroji so zaradi svoje vsestranskosti prava izbira za različne veje proizvodnje. Zahvaljujoč njihovi hitrosti in profitabilnosti se večina izmed njih ne uporablja le v tradicionalnih delih proizvodnje (orodjarstvo, medicinska tehnika in PKD tehnologija), temveč jih srečujemo tudi v serijskih proizvodnjah. Sodobna tehnologija uporabniku omogoča prenos podatkov s pomočjo spominske kartice, USB ključem, preko ethernet povezave ali RS-232-C.

CNC obdelovalni stroji

PREDSTAVITEV FANUC CNC STROJA

Operater mora imeti določena znanja in spretnosti

Operater na CNC stroju mora opraviti izpit iz varnosti pri delu, spoznati se mora na računalniško tehniko in poznati osnovne vrste različnih tehnologij. Kljub temu, da je CNC stroj dokaj enostaven za uporabo, je za izvajanje dela nujno potrebna oseba z izkušnjami. Kot pri vseh drugih delih v proizvodnji je tudi pri obdelavi kovin potrebno poskrbeti za varnost pri delu, saj lahko le tako preprečimo morebitne zaplete. V podjetju Robomac sodelujemo le z najboljšimi ponudniki / proizvajalci CNC strojev. Smo uradni distributer proizvajalcev FANUC Robomachine, ZIMMER & KREIM, HWACHEON in TAKAMAZ v Sloveniji ter na celotnem področju bivše Jugoslavije. Pri nas se lahko oglasite na predstavitvi delovanja, strankam pa nudimo še servis popravila. Želimo, da si olajšate delo v proizvodnji, si prihranite čas in zmanjšate stroške proizvodnje. Z uporabo naših CNC strojev za obdelavo kovin je vse to mogoče.