Stružnice za kovino so računalniško vodene obdelovalne naprave

Stružnice za kovino so avtomatizirani stroji, ki so namenjeni obdelavi različnih materialov. Sestavljene so iz dveh delov in sicer iz mehanskega dela, ki skrbi za obdelave različnih materialov in iz krmilnika, ki vodi proces obdelave. Dobra lastnost stružnic je, da so zelo prilagodljive, kar pomeni, da jih je preprosto preurediti tako, da opravljajo različne obdelave. To naredimo z mehansko z zamenjavo orodja ali pa z zamenjavo programske opreme. Programi, ki se uporabljajo za programiranje cnc stružnic so programi CAD/CAM. Vsak program odigra svojo vlogo pri celotnem obdelovalnem procesu. Program CAM koordinira načrt celotnega procesa, Program CAD pa upravlja celoten proces izdelave raznih izdelkov. Stružnice za kovino upravljajo strokovno usposobljeni delavci, ki imajo izkušnje s programiranjem teh naprav. Ko v njih vnesejo vse potrebne podatke, se prične obdelava materiala oziroma cnc struženje. Avtomatske stružnice za kovino omogočajo avtomatizacijo proizvodnje, ki zagotavlja večjo kvantiteto in kvaliteto izdelave. Pri proizvodnji se pojavlja manj napak, kar povečuje njeno učinkovitost in posledično donosnost vašega podjetja.

Cnc stružnica

Cnc stružnice za kovino so lahko vertikalne ali horizontalne

Cnc stružnice se uporabljajo za proizvodnjo večinoma okroglih izdelkov. Obdelovalni stroj, ki je popolnoma avtomatiziran, ima veliko prednosti. Stružnica je sestavljena je postelje oziroma okvirja, vodil, pogonov, konjička, vretenjaka, linete in sani. Pomembne karakteristike naprave so: količina oziroma število delovnih in programskih osi, tip krmiljenja, model postelje oziroma okvirja ter vrsta orodja in njihov način vpenjanja. Ker je celoten obdelovalni proces programiran, omogoča pripravo vnaprej. Naprava nudi enostavno spremljanje in, če je potrebno tudi prilagajanje delovnega procesa. V prodajnem programu našega podjetja Robomac najdete horizontalne in vertikalne stružnice za kovino, ki med drugim nudijo tudi dokumentiranje nastavitev in pripomočkov, celoten obdelovalni proces pa je mogoče povezati z raznimi kontrolnimi sistemi. Stružnica, ki ima več funkcij se imenuje ciklična stružnica. Ker je stružnica univerzalna naprava, se bo z njenim nakupom zagotovo povečal nabor izdelkov, ki jih proizvajate prav tako pa se bo povečala količina proizvedenih izdelkov. Z novo investicijo boste tudi optimizirali stroške proizvodnje kar pomeni, da je stružnica res dobra pridobitev za vaše podjetje.

Cnc stružnica

Stružnice za obdelavo kovin so primerne za podjetja z majhnimi in velikimi kapacitetami

Stružnice za obdelavo kovin so lahko horizontalne ali vertikalne. Nudimo horizontalne naprave za cnc struženje proizvajalcev Hwacheon in Takamaz, ter vertikalne cnc stružnice podjetja Hwacheon. Princip delovanja horizontalnih stružnic je takšen, da se obdelovanec vrti, rezilo pa ga mehansko obdeluje medtem, ko se giba po eni ali dveh oseh. Stružnica, ki ima tri osi, od katerih sta dve osnovni, se imenuje cnc stružnica z gnanimi orodji. Tretja os se lahko programira in krmili, uporablja pa se pri neklasičnih postopkih obdelave. Stružnice za kovino so vodene računalniško, delujejo tako, da na obdelovancu odstranjujejo odvečni material in s tem ustvarjajo valjasto obliko končnega izdelka. Njihove največje prednosti so: hitro, natančno in kvalitetno obdelovanje kovin in drugih materialov. Uporaba vertikalnih stružnic je primerna za mala in velika podjetja, ki se ukvarjajo z obdelovanjem težkih in velikih obdelovancev z največjim premerom 10 metrov. Pri vertikalni stružnici je centriranje in vpenjanje obdelovancev lažje, za kar je odgovorna glavna os. Teža obdelovanca se efektivno izkoristi, saj predstavlja veliko pomoč pri vpenjanju. Uporaba stružnic je zelo pogosta v različnih industrijskih panogah.

Stružnice za kovino in naprave za rezkanje se uporabljajo za obdelovanje kovine

Stružnice za kovino pa niso edini obdelovalni stroji, ki jih imamo v naši ponudbi. Poleg stružnic imamo v našem prodajnem programu tudi naprave za rezkanje. Zastopamo svetovno priznane znamke na področju rezkalne tehnike, ki so Hwacheon, Kafo in Fanuc. Rezkalni stroji so izdelani iz kvalitetnih materialov zaradi česar so zelo vzdržljivi in imajo dolgo življenjsko dobo. Najpogosteje se uporabljajo v orodjarstvu, kjer so največje potrebe po zelo zahtevnih izdelkih. Tako kot stružnice, so tudi rezkalni stroji popolnoma avtomatizirani. Prav tako delujejo s pomočjo CAD/CAM programov, ki so odgovorni za celoten proces obdelave oziroma izdelave produktov.