Cnc stroji: kakovostni obdelovalni cnc stroji za kovino in brusilni stroji


Cnc stroji so računalniško vodeni stroji, ki so namenjeni obdelavi različnih materialov. Uporaba računalniško krmljenih je relativno »mlada«, vendar pa na je področju orodjarstva in ostalih panog prinesla velike dosežke. To so stroj, ki omogočajo bolj učinkovito, predvsem pa bolj gospodarno serijsko proizvodnjo izdelkov. Z njihovo pomočjo se zelo poveča hitrost izdelave in sama kakovost izdelkov. Cnc stroji oziroma obdelovalni centri so bolj znani kot »stroji, ki proizvajajo stroje«. Takšne naprave so prispevale k razvoju industrije kot bistvenega stroja, ki omogoča proizvodnjo industrijskih izdelkov. Med stroji obstajajo številne različice, med njimi tudi cnc stroj za rezkanje. Cnc obdelovani stroj je sicer voden računalniško, vendar še vedno zahteva usposobljenega posameznika, ki mora stroj pravilno in ustrezno programirati ter nadzirati. Cnc stroji za kovino, cnc brusilni stroj in ostali kakovostni stroji priznanih proizvajalcev so vam na voljo tudi v naši ponudbi, ki jo lahko preverite na naši spletni strani.

Cnc stroji za kovino


Cnc obdelovalni stroj: ponudba cnc rezkalnih strojev in stružnic


Cnc obdelovalni stroj je nepogrešljiv stroj v orodjarstvu. Pri nas lahko dobite kakovosten in zmogljiv cnc stroje za rezkanje, prav tako pa tudi cnc stružnice. Cnc stroji za kovino poskrbijo, da je delo opravljeno hitro in učinkovito. Uporabljajo se v različnih industrijskih panogah, kjer se proizvajajo produkti iz kovine, lesa in umetnih mas. Glede na os orodja razlikujemo med horizontalnimi cnc obdelovalnimi stroji in vertikalnimi stroji. Horizontalni imajo os orodja vzporedno z delovno mizo, vertikalni pa imajo os orodja pravokotno na delovno mizo. Cnc stroji lahko uspešno optimizirajo proizvodnjo določenega podjetja, saj za izdelavo izdelkov porabijo izredno malo časa. Kapaciteta proizvodnje se poveča, izdelava izdelkov pa je bolj natančna. Vse to vpliva tudi na donosnost podjetja. V podjetju Robomac d. o. o. lahko dobite zmogljive in trpežne cnc obdelovalne stroje. Poleg tega pa vam nudimo tudi strokovno svetovanje ob nakupu in nadaljnjo podporo pri uporabi in servisiranju.


Upravljanje s cnc stroji


V splošnem je upravljanje cnc obdelovalnega stroja enostavno, kljub temu pa zahteva usposobljenega delavca, ki bo poskrbel za ustrezno programiranje stroja. Programiranje stroja se v večini primerov izvaja s programi CAD in CAM. Razlika je v tem, da je program CAT za programiranje cnc strojev namenjen izdelovanju modelov, sistem CAT pa je program za programiranje načrtna obdelave. Ko je programiranje končano in so v sistem vneseni vsi potrebni podatki, lahko stroj prične z izdelavo izdelka. Delavec, ki programira cnc stroje, mora poskrbeti tudi za ustrezen in stalen nadzor. Če se vsi zaposleni v delovnem procesu držijo pravil, je upravljanje in delo s cnc obdelovalnimi stroji in cnc brusilnimi stroji popolnoma varno.


Cnc rezkalni stroji


Rezkanje je postopek odrezovanja kovin, pri katerem opravlja rezkalo rotacijsko glavno gibanje. Obstajata dve vrsti rezkanja, in sicer vertikalno in horizontalno rezkanje. Cnc rezkanje oziroma rezkanje s pomočjo cnc stroja za rezkanje je primerno za rezkanje utorov, zobnikov, cevi itd. Rezkalni stroji so, prav tako kot vrsti rezkanja, horizontalni ali vertikalni. In v naši ponudbi boste našli oba stroja. S horizontalnimi rezkalnimi stroji za kovino lahko izdelamo najzahtevnejše produkte, skrajšamo postopek izdelave, s čimer učinkovito optimiziramo proizvodne stroške. Vertikalni rezkalni stroji za kovino so zaradi visoke hitrosti primerni za obdelavo elektronskih delov in drugih manjših delov, zaradi robustnosti in izredno precizne obdelave pa so primerni tudi za delo z aluminijem in nerjavečim jeklom. Rezkanje kovin z rezkalnimi stroji iz naše ponudbe je hitro in učinkovito. Prav tako pa vam je pri nas na voljo cnc brusilni stroj.

Cnc obdelovalni stroj za rezkanje


Celovita storitev na enem mestu


Na področju cnc strojev za obdelovanje kovin in ostalih materialov imamo ogromno izkušenj, zato smo prepričani, da vam lahko s strokovnimi nasveti pomagamo izbrati najbolj primeren cnc stroj za vašo dejavnost. Poleg tega, da lahko pri nas kupite kakovosten cnc stroj, ga lahko pri nas tudi servisirate.

CNC STRUŽENJE

ŽIČNI EDM STROJI