Žična erozija Fanuc

Fanuc žična erozija je vsestransko uporaben postopek

Žična erozija je postopek obdelave materialov, ki so prezahtevni za katerikoli drug način obdelave. Najboljši opis postopka žične erozije je, natančna in hitra obdelava kompleksnih prevodnih materialov. V našem prodajnem programu imamo stroje za žično erozijo Fanuc in Excetek. Fanucstroji za žično erozijo so visoko kvalitetni in so najbolj zastopani na našem tržišču. S svojo univerzalnostjo omogoča Fanuc uporabo žične erozije v različnih panogah proizvodnje. Fanuc stroji za žično erozijo imajo nano interpolacijo, ki omogoča zelo visoko natančnost. Fanucov merilni sistem nudi izredno visoko resolucijo merilnih letev. Njihova odlika je tudi samo čistilna tesnilna plošča , ki preprečuje nabiranje umazanije in s tem podaljšuje servisne intervale kar pomeni prihranek pri vzdrževanju. Fanuc žično erozijski stroji imajo avtomatska vrata, ki pomenijo prihranek časa med polnjenjem in praznjenjem tanka z vodo. Nudijo tudi preprost dostop, tudi do spodnjega dela obdelovanca. Imajo avtomatsko vdevanje žice, natančno kontrolo napetosti in vodenja žice.

Odlične lastnosti Fanuc strojev znižujejo ceno proizvodnih procesov

Fanuc žična erozija je cenovno ugodna iz več razlogov. Stroški orodja so nizki, saj je glavno orodje samo visoko kakovostna žica. Ker je žična erozija Fanuc počasnejša od drugih tehnologij, lahko stroji samostojno delajo do 140 ur kar je skoraj šest dni. To pomeni manjšo potrebo po delovni sili za nadzor proizvodnega procesa. Cena Fanuc žične erozije je nižja tudi zato, ker lahko naenkrat razrežete večje število obdelovancev, če jih zložite skupaj. Nižje stroške obdelave pa Fanuc zagotavlja zato, ker z enim strojem opravite več različnih proizvodnih procesov.

Žična erozija - EDM stroji

Žična erozija je postopek, ki je primeren za zahtevne in natančne izreze materialov

Žična erozija Fanuc je primerna za rezanje zelo majhnih delov, ker med orodjem in obdelovancem ni stika zato je zagotovljena najtanjša stena. Pri Fanuc žični eroziji ostanejo površine obdelovancev nepoškodovane, saj pri postopku ni treba uporabiti sile. Edinstvena funkcija Fanuc omogoča gladke oziroma zrcalne površine obdelovancev.

REZKALNI STROJI

OBDELOVALNI CENTRI