Pošlji povpraševanje

CNC stružnica – najstarejši obdelovalni stroj za struženje

CNC stružnica je najstarejši obdelovalni stroj, ki se je pojavil v začetku petdesetih let v ZDA in se uporablja za struženje - odrezovalni postopek, pri katerem opravlja krožno glavno   gibanje obdelovanec, orodje pa opravlja vzdolžna podajalna gibanja. Pri struženju zagotavljamo glavno krožno gibanje med obdelovancem in orodjem, ne glede nato, kdo ga opravlja. Sodobne CNC stružnice nam omogočajo več različnih kombinacij gibanj za izdelavo zelo zahtevnih strojnih delov. Gibi CNC stružnice za obdelavo kovin so računalniško krmiljeni, zato je razvoj tega vrhunskega stroja s seboj prinesel prihranek pri času, višjo kakovost izdelkov, optimizacijo stroškov proizvodnje in nenazadnje tudi izjemno visoko produktivnost pri struženju. Še posebej učinkovit je obdelovalni center, posebna vrsta CNC stružnice, ki uporabniku omogoča maksimalno produktivnost in se zato zelo pogosto uporablja v najrazličnejših proizvodnjah. Pred nakupom CNC stružnice je smiselno poiskati nasvet s strani strokovnjaka, saj je ponudba tovrstnih strojev na trgu pestra. Med seboj se ne razlikujejo zgolj po ceni, temveč predvsem po zmogljivosti.

Horizontalne CNC stružnice za obdelavo različnih materialov

Horizontalne CNC stružnice so avtomatski obdelovalni stroji, ki so primerni za izdelavo izdelkov iz različnih materialov, tudi kovine, v večinoma okroglih oblikah. Zanje je značilno, da se obdelovanec vrti, rezilno orodje pa ga z gibanjem po eni ali dveh oseh mehansko obdeluje. Z uporabo CNC horizontalne stružnice za kovino lahko obdelujemo različne velikosti materialov, delo pa je vedno opravljeno natančno in kvalitetno.  Ne glede na to, da je celoten postopek struženja računalniško voden, uporaba CNC stružnice zahteva prisotnost strokovno usposobljenega delavca z določenim znanjem in izkušnjami, saj je le tako delo opravljeno natančno in kvalitetno.

Nakup stružnice

Stružnice za obdelavo kovin

Vertikalne CNC stružnice za obdelavo velikih in težkih obdelovancev

Vertikalne CNC stružnice so namenjene obdelavi zelo težkih in velikih obdelovancev, ki lahko v premeru merijo tudi do 10 m. Zaradi lažjega centriranja in vpenjanja imajo naprave vertikalno glavno os. Na tak način lahko učinkovito izkoristimo težo obdelovancev kot zanesljivo pomoč pri vpenjanju. Ker so izjemno uporabne pri zahtevnejših primerih struženja, se uporabljajo v mnogih industrijah, zlasti pri obdelavi velikih odlitkov turbin in izdelavi ladijskih motorjev.

Kje opraviti nakup najboljše CNC stružnice?

V podjetju Robomac vam nudimo kakovostne CNC stružnice proizvajalca Hwacheon. Gre za vodilno ime v industriji obdelovalnih strojev. Vrhunski stroji omenjenega proizvajalca so zelo prilagodljivi, saj je delo v celoti programirano in je mogoče program pripraviti kar vnaprej. Prav tako CNC stružnica, kot tudi vertikalna stružnica za kovino, omogočata prilagajanje obdelovalnega procesa, shranjevanje programov dela, enostavno spremljanje obdelave in optimizacijo rezalnih parametrov. Velika prednost naprave je, da lahko poskrbimo za ustrezno dokumentiranje orodij in nastavitev, obdelavo pa lahko povežemo s kontrolnimi sistemi. V kolikor iščete vrhunsko napravo za struženje, se obrnite na nas. Zaradi naših dolgoletnih izkušenj s CNC stroji, strankam nudimo vrhunsko svetovalno izkušnjo, s katero zagotovimo pravilno izbiro stroja. Stroje namreč poznamo že dolga leta, zato strankam nudimo vrhunsko svetovalno izkušnjo, skozi katero vedno najdemo pravi odgovor. S struženjem povečamo produktivnost proizvodnje, izboljšamo kvaliteto in natančnost izdelkov, zmanjšamo proizvodne stroške in izdelamo izdelke, ki jih brez uporabe CNC stružnice ne bi mogli, zato si je pred nakupom potrebno vzeti čas za premislek. Z nekaj znanja lahko z uporabo stružnice vrtamo, grezimo, povrtavamo, brusimo in vrezujemo navoje, zato gre za vsestransko uporabne stroje, ki se nam v celoti prilagodijo. Vabimo vas k ogledu različnih modelov CNC stružnic za struženje iz naše ponudbe.