Cnc stružnice: cnc struženje s ciklično stružnico in ostale cnc storitve

Cnc stružnice so avtomatski obdelovalni stroji, ki se uporabljajo za izdelovanje izdelkov iz različnih materialov, vendar v večinoma okroglih oblikah. V podjetju Robomac d. o. o. se ukvarjamo s prodajo kakovostnih obdelovalnih strojev, med drugim lahko pri nas dobite vrhunske cnc stružnice, ki cnc struženje močno olajšajo, samo delo pa optimizirajo. Pri nas so vam na voljo tudi cnc rezkalni stroji, ki bodo pripomogli k bolj hitremu in učinkovitejšemu delu. Cnc stružnice, ki jih lahko dobite pri nas, imajo lahko tudi več funkcij, na primer rezkanje. Takšna je cnc ciklična stružnica, ki omogoča izdelavo več delov v enem samem ciklu.

CNC storitve

Prodaja cnc strojev in ostale storitve

Cnc stružnicas svojo hitrostjo obdelave izdelkov lahko znatno poveča proizvodno kapaciteto in s tem tudi poveča prodajo vašega podjetja. Poleg prodaje vrhunskih obdelovalnih strojev pa vam ponujamo tudi cnc storitve, kot je na primer cnc struženje ali cnc rezkanje. Poskrbimo pa lahko tudi za vzdrževanje vašega stroja, in sicer z rednim servisiranjem. Zaradi naših dolgoletnih izkušenj s stroji vemo, kako strankam zagotoviti pravilno izbiro stroja. Naša strokovna podpora je na voljo strankam kadarkoli, saj radi pomagamo pri vsakem aspektu uporabe in življenjske dobe stroja. Stroje poznamo že dolga leta, strankam tako lahko nudimo vrhunsko svetovalno izkušnjo, skozi katero vedno najdemo pravi odgovor.

Ponudba cnc stružnic

V naši ponudbi lahko najdete vrhunske stružnice, ki struženje močno olajšajo in zagotovijo najboljše rezultate dela. Glede na namen uporabe ločimo horizontalne in vertikalne stružnice. Horizontalne stružnice so obdelovalni stroji, ki so primerni za izdelavo izdelkov iz različnih materialov, tudi kovine, v večinoma okroglih oblikah. Za horizontalno stružnico je značilno, da obdelovanec vrti, rezilno orodje pa ga z gibanjem po eni ali dveh oseh mehansko obdeluje. Cnc stružnica je najstarejše obdelovalno orodje za kovino in ostale materiale in je nepogrešljiv stroj v različnih industrijah. Vodena je računalniško, programiranje horizontalne stružnice pa zahteva strokovno usposobljenega delavca in določeno znanje in izkušnje. Stružnica za kovinoodstranjuje odvečni material in ustvarja valjasto obliko kovine. Z horizontalno stružnico za kovino lahko obdelujemo različne velikosti materialov, delo pa je opravljeno natančno in kvalitetno. Vertikalne stružnice so namenjene obdelavi zelo težkih in velikih obdelovancev, ki lahko v premeru merijo tudi do 10 m. Vertikalna stružnica ima zaradi lažjega centriranja in vpenjanja vertikalno glavno os. Na tak način lahko učinkovito izkoristimo težo obdelovancev kot zanesljivo pomoč pri samem vpenjanju. Vertikalna stružnica je nepogrešljiv stroj v marsikateri industriji. Cnc stružnice se uporabljajo tudi pri obdelavi velikih odlitkov turbin, izdelavi ladijskih motorjev itd. Spekter uporabe je tako zelo širok.

CNC struženje

Prednosti dela s cnc stružnico

Veliko je prednosti, ki jih prinaša cnc struženje s cnc stružnico. Gre za izredno prilagodljive stroje, saj je delo programirano in računalniško vodeno, program pa lahko pripravite vnaprej. Prav tako pa cnc stružnice, kakor tudi cnc rezkalni stroji, omogočajo prilagajanje obdelovalnega procesa, shranjevanje programov dela, enostavno spremljanje obdelave, optimizacijo rezalnih parametrov. Še ena od prednosti cnc stružnice in rezkalnih strojev je, da lahko poskrbimo za ustrezno dokumentiranje orodij in nastavitev, obdelavo pa lahko povežemo s kontrolnimi sistemi.

Ne veste, kateri cnc stroj izbrati?

Na trgu je mogoče dobiti ogromno cnc strojev, ki so zmogljivi in kakovostni. In takšne vam ponujamo tudi v našem podjetju. Izbira primernega stroja ni vedno najlažja, zato se lahko obrnete na nas. S cnc stružnicami in cnc struženjem imamo ogromno izkušenj in z veseljem vam lahko strokovno svetujemo pri izbiri. Prav tako pa vam lahko ponudimo tudi ostale storitve, kot je na primer cnc struženje s ciklično stružnico in servis cnc strojev. Vabimo vas, da si našo ponudbo ogledate na naši spletni strani ali pa nam pošljete povpraševanje preko spletnega obrazca. Z veseljem vam bomo predstavili našo ponudbo in vam pri izbiri ustrezno strokovno svetovali.

HORIZONTALNE STRUŽNICE TAKAMAZ