CNC obdelovalni stroji za kovino: kam po najboljše stružnice?

CNC stroji predstavljajo nepogrešljiv delovni pripomoček v številnih industrijah. Pri tem v osnovi ločimo dve vrsti, in sicer horizontalne ter vertikalne stružnice. Če se zanimate za nakup, vas verjetno zanima, kje najti najboljše razmerje med kakovostjo in ceno. Odgovor na to vprašanje vas čaka v nadaljevanju …

VEČ O OBDELOVALNIH STROJIH ZA KOVINO TUKAJ!

Kakovostni CNC stroji za obdelavo kovin za optimalno natančnost

Ena izmed najpomembnejših prednosti, ki jih imajo CNC obdelovalne stružnice za kovino, je zagotovo ta, da omogočajo vnaprejšnje programiranje. Posamezne programe je mogoče shraniti, s čimer kasneje prihranimo precej dragocenega časa. Možno je izredno enostavno spremljanje poteka dela, po potrebi pa lahko proces kadar koli prilagodimo. Zaradi računalniškega nadzora je zagotovljena visoka stopnja natančnosti posameznih parametrov in ponovljivosti.

cnc stroji

obdelovalni stroj


Horizontalne ali vertikalne stružnice – obdelovalni stroji za kovino

Kot smo že povedali, se CNC obdelovalni stroji za kovino običajno delijo v dve skupini – na vertikalne in horizontalne stružnice. Za prve je značilno, da so primerne tudi za zelo velike kose, katerih premer znaša vse do 10 metrov, na primer za ladijske motorje. Horizontalne pa se običajno uporabljajo predvsem za izdelavo okroglih oblik. Ne glede na to, katero vrsto potrebujete, je pomembno, da izberete resnično kvalitetno napravo, hkrati pa je nujno, da s CNC stroji rokuje ustrezno usposobljena oseba.


Stalna podpora strankam ter in profesionalen servis CNC strojev

V ponudbi podjetja Robomac vas čakajo tako vertikalne kot horizontalne stružnice. Gre za različne modele priznanih znamk Hwacheon in Takamaz, ki jih odlikuje izjemno zanesljivo in natančno delovanje. Seznam modelov, ki so na voljo, najdete na naši spletni strani. Svojim kupcem nudimo strokovno svetovanje pri izbiri, kar nam omogočajo dolgoletne izkušnje, obenem pa smo vam po nakupu vseskozi na voljo za dodatno pomoč pri upravljanju. Seveda pa se lahko na nas obrnete tudi v primeru, da potrebujete zanesljiv servis CNC strojev.