Za cnc stroje nudimo tudi hitre in strokovne servisne usluge


Cnc stroje sestavljata dva dela: mehanski del, ki izvaja obdelavo delov ter krmilnik, ki vodi in krmili proces manipulacije izdelka. Cnc stroji so v bistvu avtomati, ki jih programiramo. Njihova glavna značilnost je velika fleksibilnost, saj nudi možnost preureditve naprave z enega na drug proces v zelo kratkem času. To se izvede z zamenjavo programa ter majhnimi preureditvami naprave, če je to potrebno. Programiranje se izvaja s programi CAD in CAM. CAD je namenjen izdelavi modelov, CAM pa za načrt celotnega procesa. Po vnosu vseh podatkov v napravo, pričnemo z izdelavo končnega produkta. Naprave upravljajo strokovno usposobljeni delavci, ki morajo biti specializirani programerji. Cnc naprave se uporabljajo za avtomatizacijo manjše proizvodnje. Naprave, ki jih imamo v naši ponudbi predstavljajo EDM ter obdelovalni stroji za kovino. Obdelovalni centri so zelo prispevali k razvoju industrije, saj omogočajo proizvodnjo industrijskih izdelkov. Rezkalne naprave se uporabljajo za oblikovanje kovine, lesa, umetne mase, predstavljajo nepogrešljiv del opreme v orodjarstvu. Obdelovanje kovin s cnc napravami je hitro in učinkovito. Zmanjšujejo stroške dela, izboljšujejo proizvodnjo izdelkov, dolgoročno izboljšujejo proizvodnjo s tem pa tudi poslovanje podjetja. Strankam strokovno svetujemo pri izbiri ustreznih naprav, nudimo tudi podporo in servis cnc strojev.

cnc stroji


Obdelovalni cnc stroji iz našega prodajnega programa so zelo kvalitetni in vzdržljivi


Horizontalne rezkalne naprave imajo os orodja vzporedno z delovno mizo. Uporabljajo se pri izdelavi najzahtevnejših produktov, saj skrajšajo postopek izdelave, s tem učinkovito optimizirajo proizvodne stroške. V našem prodajnem programu imamo horizontalne cnc naprave znamk Hwacheon in Kafo. Hwacheon je priznano podjetje, ki proizvaja kvalitetne obdelovalne naprave za kovino. Vertikalne rezkalne naprave imajo os pravokotno na delovno mizo. Prav tako kot horizontalni modeli imajo vertikalne naprave nepogrešljivo mesto v orodjarstvu ter v ostalih industrijah. Delo je s pomočjo kvalitetne vertikalne naprave opravljeno hitro, natančno. Nudimo dve znamki vertikalnih naprav: Hwacheon in Fanuc. Hwacheon naprave omogočajo hitre in vrhunske rezultate brez napak. Fanuc pa nudi zelo vsestranske naprave. Cnc obdelovalni stroji Fanuc se uporabljajo na področjih kot je avtomobilska industrija, urarska industrija, orodjarstvo in podobno. Rezkalne naprave so izredno zanesljive, imajo tudi dolgo uporabno dobo. Zaradi visoke hitrosti so primerni za manipulacijo elektronskih ter drugih manjših delov, zaradi natančnosti so primerni za delo z nerjavečim jeklom ter aluminijem.

obdelovalni stroji


Horizontalne ali vertikalne cnc stružnice so zmogljivi stroji za manipulacijo kovin


Cnc stružnice so stroji, ki se uporabljajo pri izdelavi izdelkov iz različnih materialov. Delo z njimi je programirano, program se pripravi vnaprej. Vertikalne stružnice omogočajo prilagoditev celotnega procesa, shranjevanje programov, enostavno spremljanje postopka. Prednost stružnice je tudi ta, da poskrbimo za ustrezno dokumentiranje nastavitev in orodij, proizvodni postopek pa povežemo s kontrolnimi sistemi. Horizontalne stružnice so cnc stroji za obdelavo kovin, ki se uporabljajo pri izdelavi izdelkov iz različnih materialov, v večinoma okroglih oblikah. Obdelovanec se vrti, rezilo pa ga z gibanjem po eni ali dveh oseh, mehansko obdeluje. Stružnica je nepogrešljiva naprava v različnih industrijah, je najstarejše manipulativno orodje za veliko različnih materialov. Naprava je vodena računalniško, programiranje pa zahteva usposobljenega delavca z določenim znanjem ter izkušnjami. Stružnica deluje tako, da odstranjuje odvečni material, s čemer ustvarja želeno valjasto obliko kovine.

OBDELOVALNI STROJI ZA KOVINE

Tudi EDM naprave so cnc stroji, ki so namenjeni delu s trdimi materiali


Cnc EDM stroji izvajajo elektro erozijski postopek, ki je prvenstveno namenjen trdim materialom oziroma tistim, katerih manipulacija bi bila s tradicionalnimi metodami, zelo težka. Erozijski postopek izvajata dve vrsti naprav. Prva je potopno elektro erozijska naprava, ki jo uporabljamo pri izdelavi raznih 3D oblik. Druga pa je žični elektro erozijski postopek oziroma rezanje, s katerim se lahko obdelujejo tudi visoki kosi materiala. V ponudbi imamo tudi prebijalne EDM naprave, te so namenjene obdelovanju kovin z razdvajanjem. Naprave, ki so ene izmed osrednjih naprav v različnih industrijskih panogah, so primerne za proizvodnjo večjih količin delov s tankimi stranicami. EDM prebijalne naprave so zelo robustne in močne ter najprimernejše pri delu s tankimi materiali.