Cnc stružnica poveča proizvodnjo izdelkov in donosnost podjetja

Cnc stružnica je najstarejše orodje za obdelovanje raznih materialov. Naprava je sestavljena iz okvirja, vodil, pogonov, sani, vretenjaka, linete in konjička. Je zelo prilagodljiva, kar pomeni, da s programiranjem lahko obdelovalni proces pripravimo vnaprej. Omogoča spremljanje celotnega delovnega procesa, shranjevanje programov dela in optimizacijo rezalnih procesov. Stružnice se med seboj razlikujejo po naslednjih karakteristikah: tip krmiljenja, število programskih in delovnih osi, model okvirja in vrsta orodja, ki ima različne načine vpenjanja. Od hitrosti struženja je odvisno proizvodnja izdelkov, z večjo hitrostjo se poveča tudi proizvodna kapaciteta, ki za podjetje pomeni večjo donosnost. Ker so stroji za struženje zelo vsestranski, omogočajo proizvodnjo različnih izdelkov in s tem povečanje prodajnega programa. Najbolj produktivne so tako imenovane ciklične cnc stružnice, ki so sposobne v enem delovnem ciklu izdelati več različnih delov. To pomeni, da lahko ena naprava opravi delo več različnih strojev. V našem podjetju Robomac nudimo horizontalne in vertikalne obdelovalne stroje za cnc struženje priznanih znamk Hwacheon in Takamaz.

Nudimo horizontalne in vertikalne cnc stružnice za obdelavo kovin, železa

Horizontalne stružnice delujejo tako, da se obdelovanec vrti, orodje pa ga mehansko obdeluje po eni ali dveh oseh. Naprava ustvarja želene oblike tako, da odstranjuje odvečni material. Njihovo delovanje je avtomatsko, primerni so za obdelovanje različnih materialov. Oblike, ki jih proizvajajo so večinoma okrogle, možna pa je tudi izdelava drugih oblik. Cnc stružnica je računalniško vodena, za programiranje pa je potreben delavec, ki je strokovno usposobljen, kar pomeni, da mora imeti dovolj izkušenj in specifično znanje. Vertikalne cnc stružnice za obdelavo kovin se uporabljajo za struženje velikih in zelo težkih obdelovancev, ki imajo lahko premer celo do 10 metrov. Zaradi lažjega vpenjanja in centriranja ima naprava vertikalno glavno os. Tako je lahko teža obdelovancev učinkovito izkoriščena kot pomoč pri vpenjanju materiala. Stružnice za železo so nepogrešljive v mnogih industrijah, najpogosteje se uporabljajo za izdelavo ladijskih motorjev ali obdelavo odlitkov velikih turbin. Vertikalne cnc naprave za struženje različnih materialov, ki jih zastopamo, so znamke Hwacheon, ki je eno vodilnih imeni v tej industriji.

Obdelovlani stroj cmc

Nakup cnc stružnice pomeni povečanje proizvodne kapacitete in asortimenta

Cnc stružnica je avtomatsko vodeni stroj, ki ga sestavljata mehanski del in krmilnik. Mehanski del je zadolžen za obdelovanje raznih materialov, krmilnik pa vodi celoten proces obdelovanja. Naprave je mogoče preurediti tako, da ista naprava izvaja različne procese. Preureditev se naredi mehansko ali pa s spremembo programske opreme. Cnc stružnice se programirajo s programi CAM/CAD. Program CAD upravlja s procesom izdelave raznih izdelkov, program CAM je pa odgovoren za načrt celotnega procesa. Po vnosu vseh podatkov v cnc stroj za obdelovanje različnih materialov, se prične izdelava želenega izdelka. Z napravami upravljajo strokovno podkovani delavci oziroma programerji. Z avtomatskimi stružnicami dosežemo popolno avtomatizacijo proizvodnje, ki je hitrejša in učinkovitejša. Nakup stružnice je zelo dobra investicija, saj se z njo izboljšajo proizvodni procesi in posledično tudi donosnost podjetja. V primeru, da niste prepričani katera naprave je za vaše podjetje najbolj primerna, vam bomo z veseljem svetovali in pomagali pri izbiri. Naše podjetje Robomac zagotavlja tudi nadomestne dele za vse naprave in hitre ter strokovne servisne storitve. Trudimo se, da našim kupcem nudimo kvalitetne celostne storitve.

Cnc stružnica

Poleg cnc stružnic, rezkalnih strojev nudimo tudi obdelovalne EDM stroje za trše materiale

Naš prodajni program obsega poleg obdelovalnih centrov tudi EDM stroje. Obdelovalni centri so cnc stružnice in rezkalni stroji, ki so znani kot materni stroji. To pomeni, da izdelujejo druge stroje in različne industrijske izdelke. Obdelovalni centri so bistveno pripomogli k razvoju industrije, saj lahko rečemo, da ni izdelka, ki ga ne bi mogli narediti. EDM stroji so namenjeni obdelovanju trdih materialov oziroma materialov, ki so prezahtevni za obdelovanje s tradicionalnimi metodami. Potopno elektro erozijske naprave uporabljamo za izdelavo 3D izdelkov. Žično elektro erozijsko delovanje oziroma rezanje pa omogoča obdelovanje visokih obdelovancev.

Preverite našo ponudbo EDM strojev