CNC stružnica je računalniško voden stroj, ki je zelo prilagodljiv

CNC stružnica se uporablja za izdelavo večinoma okroglih izdelkov iz različnih materialov. Je avtomatski obdelovalni stroj, ki ima veliko prednosti, saj je zelo prilagodljiv. Sestavljen je iz okvirja oziroma postelje, pogonov, vodil, vretenjaka, konjička, sani in linete. Karakteristike, ki so zelo pomembne pri napravi so: število programskih in delovnih osi, vrsta krmiljenja, model postelje, orodja, ki jih lahko vpnemo in način vpenjanja. Celoten delovni proces struženja je programiran, kar pomeni, da ga je mogoče pripraviti vnaprej. S hitrostjo struženja se poveča prodaja izdelkov, saj se občutno poveča kapaciteta proizvodnje. Zaradi univerzalnosti CNC stružnice se prav tako lahko poveča asortiman izdelkov, ki jih prodajate. Stroj omogoča enostavno spremljanje in prilagajanje delovnega procesa. Naprave, ki jih imamo v našem prodajnem programu imajo več funkcij, zato se imenujejo ciklične CNC stružnice. So zelo dobra investicija, saj nudijo v enem ciklu izdelavo več delov kar pomeni, da ena naprava nadomesti več različnih strojev. Nudimo horizontalne in vertikalne naprave, ki imajo tudi dodatno prednost dokumentiranja nastavitev in pripomočkov, delovni proces pa je možno povezati s kontrolnimi sistemi.

Stroj za CNC struženje

CNC stružnica za obdelavo kovin je lahko horizontalna ali vertikalna

Zastopamo dva svetovno znana proizvajalca teh naprav, ki sta Takamaz in Hwacheon. Naprave so vodene računalniško, zato mora za njihovo programiranje poskrbeti delavec, ki je strokovno usposobljen in ki ima izkušnje. Horizontalna CNC stružnica deluje tako, da se obdelovanec vrti, rezilo, ki se giba po eni ali dveh oseh pa izvaja struženje. Stružnice za obdelavo kovin ustvarjajo valjasto obliko izdelka z odstranjevanjem odvečnega materiala iz obdelovanca. Obdelovanje poteka hitro, natančno in kvalitetno. Ciklična naprava je lahko vodena ročna ali računalniško, primerne so za podjetja z majhnimi ali velikimi kapacitetami. Naprava z gnanimi orodji ima tri osi. Dve osi sta osnovni, tretjo os pa programiramo in krmilimo. Tretja os je uporabna v primerih, ko je potrebno pri obdelovanju izdelka uporabiti neklasične postopke. Za obdelovanje težkih in velikih obdelovancev, ki imajo premer do 10 metrov pa se uporabljajo vertikalne CNC stružnice. Vertikalna glavna os služi za lažje vpenjanje in centriranje pripomočkov. Na ta način je efektivno izrabljena teža obdelovanca. Naprave so vsestransko uporabne v različnih industrijah kot je izdelava odlitkov velikih turbin in ladijskih motorjev.

CNC stružnica za železo uporablja program CAD/CAM za načrtovanje procesa struženja

Stružnice za železo so sestavljene iz dveh delov: mehanskega dela in krmilnika. Mehanski del izvaja fizično obdelavo materiala oziroma struženje, krmilnik pa vodi proces struženja. Programiranje strojev se izvaja s programi CAD/CAM. Program CAD se uporablja za izdelavo modelov, program CAM pa  za načrtovanje samega procesa struženja. Izdelava končnega produkta se začne, ko so vsi podatki vneseni v napravo. Upravljajo jih strokovno usposobljeni delavci, ki morajo imeti potrebno znanje in izkušnje. Naprave so zelo fleksibilne, saj se lahko preuredijo za različne procese. To se izvede računalniško in fizično, če je potrebno. CNC stružnice so namenjene obdelovanju kovin in drugih materialov. Nakup stružnice izboljšuje donosnost podjetja, saj zmanjša stroške dela, poveča kapaciteto proizvodnje ter dopolni prodajni program. V našem podjetju vam poleg prodaje, zagotavljamo tudi podporo pri uporabi naprave ter kvaliteten in hiter servis. Na podlagi dolgoletnih izkušenj vam bomo pri nakupu svetovali katera naprava bi bila najbolj primerna za vaše podjetje glede na vaše zahteve in želje. Čedalje več podjetij se odloči za nakup stružnice, saj optimizirajo proizvodne procese v podjetjih.

Stružnice za železo

V našem podjetju nudimo nakup CNC stružnice, rezkalnih in EDM strojev

V našem prodajnem programu imamo poleg CNC stružnic tudi rezkalne stroje in EDM stroje. Rezkalni stroji se uporabljajo za izdelavo izdelkov, ki se uporabljajo v različnih industrijah. Vertikalni rezkalni stroji so izjemno hitri in natančni zato se najpogosteje uporabljajo v avtomobilski, draguljarski, urarski in medicinski industriji. Horizontalni rezkalni stroji pa se uporabljajo za izdelavo zelo zahtevnih produktov, najpogosteje v orodjarstvu. EDM stroji pa so namenjeni obdelovanju materialov, ki zaradi trdote niso primerni za manipulacijo na ostalih strojih.