Pošlji povpraševanje

Kuhinje so lahko velike ali majhne, da so le funkcionalne

Besede, ki označujejo moderne kuhinje po okusu slovenskih kupcev so »praktična«, »preprosta za vzdrževanje« in »v nevtralnih barvah«.

Sodobna kuhinja se kaže zlasti v svoji novi vlogi. Če je bila sredi šestdesetih let prejšnjega stoletja ločen prostor, kjer se pripravlja hrana, zdaj spet predstavlja domače središče in prostor, kjer se zbira celotna družina. Njeno dojemanje pa seveda spremlja tudi trend zavedanja pomena zdravega in kakovostnega prehranjevanja, ki vpliva na to, da si vse več ljudi svojo hrano pripravlja doma. Sodobno zasnovana kuhinja mora ponujati dovolj prostora za delo in pripravo hrane za vso družino, kar pomeni, da mora imeti tako dovolj shranjevalnih površin za vse pripomočke in posodo, kot tudi delovnih površin.

Nekoč je bila priprava hrane delo, ki ga je pač treba opraviti, zdaj pa postaja družabni dogodek, zato tudi vonj po hrani več ni nezaželen. Zaradi vsega naštetega se je sama zasnova kuhinje spremenila. Zadnja leta izjemno popularna kuhinja z otokom se je izkazala za najbolj praktično in socialno najsprejemljivejšo, saj zagotavlja, da z dnevno sobo sestavljata celoto. V tako nastalem prostoru preživimo večino časa, med pripravljanjem hrane na otoku pa lahko zdaj tudi nemoteno komuniciramo z okolico.

Mini kuhinje

Vsakdo si želi kuhinje opremljene z vsemi velikimi in majhnimi gospodinjskimi pomočniki, delovnimi površinami in dovolj prostora, da bi se med pripravljanjem hrane lahko prosto gibali. A naše kuhinje so v resnici žal prej majhne kot velike. Stisko s prostorom pozna marsikdo, brez kuhinje pa ne gre, tudi če živimo na dvajsetih kvadratnih metrih. V majhni kuhinji je potrebno ubrati primeren kompromis med tistim, kar nujno potrebujemo za pripravo hrane, in tistim, kar bi si želeli.

Mini kuhinje po meriMini moderne kuhinje z aparati

Pri majhni kuhinji moramo izkoristiti vsak centimeter, hkrati pa naj bodo njene površine funkcionalne in lahko dostopne. V njej pač ne moremo imeti velikega ameriškega hladilnika, lahko pa imamo vgradnega ali celo podpultnega. Nekatere pripomočke, kot je ledomat, bodo nadomestile preprostejše rešitve. Sprejemljivo je tudi izpustiti pečico, ki jo lahko nadomestimo z manjšo mikrovalovno pečico. Ker je pomemben vsak centimeter, uporabimo tudi mrtve kote. Globlji predali imajo lahko notranji predal za boljši izkoristek. V postavitvi naj bo čim manj kotnih elementov, saj so takšne površine, kljub številnim izvlečnim sistemom, težje dostopne. Izogibajmo se ozkim elementom, raje izberemo širše in višje, saj vanje lahko pospravimo več. Delovne površine so lahko nekoliko manjše, dopolnimo jih s premičnimi pulti na kolesih. V majhnih kuhinjah je potrebno pogosto poseči po nestandardnih rešitvah, ki jih tovarne ne ponujajo, včasih pa lahko tipske elemente kombiniramo z izdelanimi pri mizarju.

Kuhinje z aparati

Gospodinjski aparati kot so steklokeramične, plinske ali indukcijske kuhalne plošče, hladilnik in zamrzovalnik ali pomivalni stroj, so danes nepogrešljivi gospodinjski pripomočki, brez katerih si kuhanja sploh več ne predstavljamo, pranja perila pa ne brez pralnega in sušilnega stroja.

Moderna kuhinja z aparati

Ob nakupu kuhinje in aparatov v salonih Prevc nam pripada brezplačna vgradnja pri njih kupljenih aparatov, v času montaže kuhinje.

Kuhinjski elementi

Podjetje Prevc je izredno ponosno na izdelke blagovne znamke Alples.

Kuhinjski elementi - predaliKuhinja Alples je sodobna kuhinja z obiljem shranjevalnih kotičkov, visokih ali kotnih omar in premišljenimi odpiralnimi mehanizmi. Širok nabor kuhinjskih elementov omogoča, da lahko prav vsako kuhinjo spremenijo tako, da se bomo v njej počutili prijetno in domače. Vrata in predali kuhinj Alples imajo že vgrajen mehanizem za tiho zapiranje. Zanjo so značilni kuhinjski elementi, kot so visoka omara z izvlečno kolono in polnim izvlekom, ki omogoča optimalen izkoristek prostora ter dobro preglednost in dostopnost notranjosti, visoke omare za vgradnjo hladilnikov in zamrzovalnikov, rolo nastavljive ALU omarice z možnostjo vgraditve dvojne vtičnice, visoke shrambne omare z notranjimi predali s polnim izvlekom, vedno bolj uporabni predali v različnih širinah in višinah (z dodatki), kotni elementi (nizki ali visoki) s policami v delnem ali polnem izvleku, izvlečne poševne omarice s kovinsko mrežo ter nepogrešljivi koši za odpadke.