Kakšne naj bodo barve v moderni kuhinji?

Moderne kuhinje se dan danes postavljajo z ravnimi linijami in ostrimi robovi. V modernih kuhinjah, v katerih prostor to dopušča, se velikokrat namesti tudi kuhinjski otok. Poleg tega se moderne kuhinje velikokrat naročajo v svetlejših barvnih kombinacijah, predvsem je popularna kombinacija belih in lesenih front. Namestitev svetle kuhinje se priporoča predvsem v prostorih, kjer je manj prostora, saj svetla barva prostor optično razširi in ga tako naredi prostornejšega. Če je prostora dovolj, se lahko seveda odločimo za kuhinjo v temnejših barvah, ki jo prav tako lahko kombiniramo z drugimi materiali. Zelo popularen je tudi kamnit pult, ki je dobro obstojen, saj je odporen na udarce, poleg tega pa se tudi enostavno čisti. Seveda so pomembne tudi barve sten v kuhinji, ki morajo sovpadati z barvo same kuhinje, zato moramo o izgledu moderne kuhinje temeljito razmisliti že pred njenim naročilom.

Moderne kuhinje z otokom

Kako je v modernih kuhinjah najbolje urediti prostor?

Kot pri vsaki kuhinji se moramo tudi pri modernih kuhinjah vprašati o njeni funkcionalnosti. Najpomembneje je, da se odločimo za pravilno postavitev tako imenovanega delovnega trikotnika – gre za razmerje med kuhalno površino, hladilnikom in pomivalnim koritom. Omenjene ”postaje” si morajo slediti v logičnem zaporedju, poleg tega pa moramo med njimi ohraniti dovolj prostora, da bomo lahko med kuho odlagali različne pripomočke in živila, ki jih med procesom kuhanja potrebujemo.

Seveda je ena izmed najpomembnejših odločitev pri naročilu nove kuhinje tudi ta, kako bomo razporedili sam prostor v kuhinji. Če nam prostor dopušča, se velja odločiti za namestitev kuhinjskega otoka, ki je v modernih kuhinjah tako zelo popularen. Kuhinjski otok namreč ponuja obilico delovne površine, poleg tega pa lahko v kuhinjski otok spravimo veliko posode, kuhinjskih pripomočkov in živil. Dodatno lahko prostor izkoristimo s pomočjo tako imenovanih izvlečnih shramb. Gre za predale, ki jih enostavno pripeljemo iz omare. Vsebina predalov nam je tako enostavno in hitro dostopna, enostavno pa bomo tudi pospravili stvari, ko jih več ne bomo potrebovali.

Pri urejanju prostora v modernih kuhinjah si lahko pomagamo z organizatorji

Prostor v kuhinji pa je potrebno tudi dobro organizirati. Najbolje je, da v ta namen nabavimo organizatorje. Dandanes poznamo že ogromno organizatorjev, kot je na primer organizator pribora, krožnikov ali začimb. Z njihovo pomočjo bo prostor v notranjost elementov urejen in pregleden. Če se nam kljub vsemu zgodi, da je v kuhinji premalo prostora ali da je kuhinja premajhna, lahko uporabimo nekaj trikov. Eden izmed teh je rezalna deska, katere velikost naj sovpada z velikostjo odprtine pomivalnega korita. Desko lahko tako postavimo na pomivalno korito in že smo pridobili dodatno delovno površino.

Nasveti za osvetlitev kuhinje >>>

Moderna kuhinja naj bo čim bolj pospravljena, saj tako deluje prostorneje

Lastnost modernih kuhinj je tudi ta, da so v večini dizajnirane tako, da stvari, ko jih več ne potrebujemo postavimo za vrata elementov. Kuhinja tako deluje bolj urejeno in tudi večje. Vendar moramo o tem namenu razmišljati o tem že, ko kuhinjo načrtujemo. Še posebej moramo biti pozorni na shranjevanje večjih kuhinjskih aparatov, ki zavzamejo veliko prostora, poleg tega pa jih želimo imeti ves čas pri roki.

Barve sten v moderni kuhinji

Več idej za moderne kuhinje lahko najdete na naši spletni strani. Vabimo pa vas tudi, da se oglasite v našem salonu, kjer vam bomo z veseljem pomagali z nasveti o opremi kuhinje in za vas pripravili tudi izris kuhinje, s pomočjo katerega boste hitro ugotovili, ali je kuhinja kot ste si jo predstavljali res pravšnja za vas. Za vsa dodatna pojasnila smo dosegljivi po telefonu ali e-pošti, kjer vam bomo z veseljem pomagali z nasveti in odgovori na vaša vprašanja.