Avto na plin - varčnost, prijaznost do okolja ter ugodna cena predelave

avto na plin cenaVarčnost in prijaznost do okolja sta že mnoge voznike prepričali, da so se odločili za vgradnjo avtoplina v svoje vozilo. Avtoplin je postal najpomembnejša in najbolj razširjena alternativa klasičnim fosilnim gorivom. Cena za lpg je v primerjavi z bencinom do 50 odstotkov nižja, kar prinaša varčnejšo vožnjo. Ker med izgorevanjem avtoplina nastane manj okolju škodljivih emisij, pa vgradnja plina v vozilo pripomore k večji skrbi za okolje. Prednost predelave avtomobila je tudi v tem, da blagodejno vpliva na motor vozila. Tišji in mirnejši tek motorja podaljša njegovo življenjsko dobo. Manj se obrabljajo cilindri motorja, bolj trajno je tudi motorno olje, trajnost katalizatorja in lambda sonde pa se podvoji. Avto na plin je v primerjavi z vozilom na bencinski pogon varnejši. Plin se namreč nahaja v rezervoarju, izdelanem iz okrepljenega materiala, zato v primeru trkov ali nesreče prenese velike pritiske. Dodatno varnost pa predstavlja poseben varnostni ventil, ki preprečuje, da bi plin v avtu uhajal.

AVTOPLIN JE MOŽNO VGRADITI PRAV V VSAKO VOZILO

Cena predelave vozila na avto plin se kmalu povrne

Cena predelave vozil na plin je ugodna in se povprečno giblje med 1000 in 1500 evrov. Najnovejša tehnologija omogoča vgradnjo plinskega pogona v vozila na bencinski in dizelski pogon, zaradi ekonomičnosti vgradnje pa se ta danes pretežno izvaja na vozilih na bencinski pogon. Predelava pri dizelskih motorjih je namreč povezana z relativno visokimi stroški. Avto na plin je investicija v prihodnost, ki se vam povrne že po 20 tisoč prevoženih kilometrih. Za kakovostno, predvsem pa cenovno ugodno predelavo vozil poskrbimo tudi v podjetju Plineks, kjer vam nudimo strokoven pristop pri predelavi, nadaljnjem servisiranju vozil in drugih nasvetih. Prepričani smo, da vas bo navdušila tudi ugodna cena predelave na avto plin.

cena predelave na plin

Preprosta in hitra predelava avtomobilov na avto plin

Predelava vozil na avtoplin je s tehničnega vidika razmeroma preprosta in hitra ter ne zahteva nobene mehanske predelave motorja. Vgradnja avtoplina namreč poteka ob njem. Plinski rezervoar najpogosteje pritrdimo v prostor, namenjen za rezervno kolo. Poleg rezervoarja pa v vozilo namestimo še napeljavo od rezervoarja do motorja, ventile, filter goriva, uparjalnik ter vbrizgalno napravo.

Bi se tudi vi raje vozili ceneje, hkrati pa prispevali k manjšemu onesnaževanju okolja?