Kje dobiti ideje za izdelavo najlepše kuhinje po meri?

Izdelava kuhinje po meri zna biti za marsikoga kar velik zalogaj, predvsem glede iskanja pravega ponudnika. Veliko strank se pred samim naročilom sprašuje, kje dobiti ideje za kuhinje po meri in kako te ideje nato uporabiti v dejanskem prostoru. Ideje za kuhinje po meri lahko dandanes najdemo pravzaprav povsod.

Od razstavnih salonov, katalogov ter seveda do interneta - možnosti za izdelavo najlepše kuhinje po meri je ogromno. Nujno pa je, da se pred izdelavo kuhinje po meri o idejah posvetujemo s strokovnjakom, ki bo kuhinjo tudi izdelal.

izdelava-kuhinje-po-meri


Pri izdelavi kuhinje po meri moramo upoštevati tudi dimenzije kuhinje

Pri izdelavi kuhinje po meri se stranke največkrat vprašajo, kako bo njihova kuhinja izgledala. Vedno bolj popularna je lesena kuhinja, ki je kombinirana z drugimi elementi. V primeru manjše kuhinje je dobro, da prostor ohranjamo svetel, saj bo le-ta tako deloval prostorno - svetle barve namreč povečajo prostor. Stranke se velikokrat odločajo za kamnit pult, ki je odporen tako na packe kot tudi na fizične poškodbe. Če je prostor dovolj velik, se lahko igramo tudi s temnejšimi barvami.

Vsekakor pa lahko ob upoštevanju nekaj trikov, kuhinjo optično še povečamo. Ne glede na dimenzije kuhinje po meri, bo le-ta delovala veliko prostornejše, če bomo namesto stenske obloge namestili ogledalo. Slednje bo ustvarilo vtis, da se prostor odpira tudi za štedilnik. Če se soočamo s premalo delovne površine se lahko določimo za rezalno desko, ki jo namestimo na pomivalno korito, tako pridobimo obilico delovnega prostora, ki ga lahko s pridom uporabimo tako za sekljanje najrazličnejše zelenjave kot tudi za druga kuhinjska opravila.

kuhinje po meri dimenzije

Kako najbolje izkoristiti prostor, ki nam ga kuhinja ponuja?

Seveda pa pri izdelavi kuhinje po meri nikakor ne smemo pozabiti na praktično razporeditev prostora. Pri tem moramo biti pozorni na razporeditev t.i. kuhinjskega trikotnika, ki ga sestavlja pomivalni korito, štedilnik in hladilnik. Dobro je, da si v primeru linearne kuhinje, naštete komponente sledijo v zapisanem zaporedju. Poleg tega moramo biti pozorni na to, da med komponentami ohranjamo dovolj prostora, da bomo imeli med kuhanjem dovolj prostora za odlaganje kuhinjskih pripomočkov in živil. Hkrati si našteti elementi ne smejo biti predaleč, saj bo kuhanje v tem primeru oteženo.

Pri izdelavi kuhinje po meri moramo biti pozorni tudi na to, da predvidimo dovolj prostora za shranjevanje posode, kuhinjskih pripomočkov in živil. V ta namen se za izjemno uporabne izkažejo kuhinjski otoki, ki ponujajo obilico prostora za shranjevanje vsega, kar v kuhinji potrebujemo, poleg tega pa nam ponujajo še veliko delovne površine, ki pa je v kuhinji nikoli ni preveč.

Če je kuhinja premajhna za namestitev otoka pa je dobro, da se odločimo za t.i. izvlečne shrambe, ki so enostavno dostopne in ponujajo obilico prostora za shranjevanje najrazličnejših živil, ki nam drugače zavzamejo veliko prostora. Zelo uporabne so tudi izvlečne police oz. ”ledvičke”, ki jih namestimo v kotnih elementih. Stvari, ki jih na omenjene police shranimo, so veliko lažje dostopne, je pa izkoriščenega nekoliko manj prostora.

najlepse-kuhinje-po-meri


Izdelava kuhinj po meri v mizarstvu Avbelj

V mizarstvu Avbelj izdelujemo različne kuhinje po meri. Stranke se pri nas lahko odločajo tako med modernimi kot tudi rustikalnimi kuhinjami, ponujamo pa tudi možnost izdelave kuhinjskih miz. Proces izdelave kuhinje se pri nas začne s pogovorom s stranko, ki nam natančno zaupa vse svoje želje. Pri izdelavi kuhinje po meri v našem mizarstvu te želje in zahteve tudi natančno upoštevamo.

V primeru dodatnih vprašanj smo vam ves čas dosegljivi tako po telefonu kot tudi po e-pošti, kjer vam bomo z veseljem pomagali odgovoriti na vsa vprašanja, ki se vam o izdelavi kuhinje po meri še zastavljajo ter vam tako pomagali do pravilne odločitve.


OBIŠČITE NAŠO SPLETNO STRAN