Kako izbrati prave delovne rokavice zase?

Ne glede na to s čim se ukvarjamo – vsako delo si zasluži par odličnih delovnih rokavic, ki bodo zavarovale naše roke in tako naredile delo prijetnejše in varnejše. Dan danes so možnosti za nakup delovnih rokavic skoraj neskončne, zato je v široki ponudbi včasih zares težko izbrati takšne, ki so nam prav zares všeč in ustrezajo potrebam, ki jih imamo. Delovne rokavice se namreč razlikujejo tako po materialu iz katerega so izdelane, kot tudi po namenu za katerega jih uporabljamo in jih je tako nujno izbrati glede na delo, ki ga bomo v njih opravljali.

Preberite več o delovni obleki in rokavicah >>

Različni kroji rokavic in materiali omogočajo, da izberemo takšne kot jih potrebujemo

Najprej se je potrebno posvetiti materialu iz katerega si želimo, da so delovne rokavice izdelane. Material, ki ga bomo izbrali je navadno odvisen predvsem od dela, ki ga bomo z rokavicami opravljali. Če se ukvarjamo z vrtnarjenjem bomo potrebovali rokavice, ki se dobro obnesejo ob točkovnih obremenitvah (tam, kjer nanje pritiska orodje). Zato je potrebno izbrati material pravilne debeline, poleg tega pa morajo biti rokavice dovolj podložene na delih, kjer so bolj obremenjene, še vedno pa morajo ostati dovolj prijetne in prožne, da lahko z njimi delamo, brez, da bi nas ovirale pri gibanju. Za samo vrtnarjenje se ljudje največkrat odločajo za nakup zaščitnih gumijastih rokavic, vsekakor pa je dobro razmisliti tudi o nakupu nepremočljivih delovnih rokavic.

Če se ukvarjamo z gradbeništvom ali drugimi fizičnimi deli, bomo potrebovali rokavice, ki so odporne na različne udarce, da bomo tako zavarovali naše roke pred morebitnimi poškodbami, ki smo jim med opisanim delom še veliko bolj izpostavljeni.

Zaščitne delovne rokaviceNepremočljive usnjene delovne rokavice

Pozabiti ne smemo niti na opravila, ko smo med delom izpostavljeni vlagi. V takšnih primerih potrebujemo rokavice, ki ne prepuščajo vlage in naše roka tako ohranjajo suhe. Najpogosteje se ljudje odločajo za nepremočljive delovne rokavice, izdelane iz gume.

Usnjene delovne rokavice so primerne tudi pri delu z električno napeljavo

Če delamo z vročimi stvarmi, kot je na primer varjenje ali pa moramo delati zunaj v hladnejših temperaturah, potrebujemo rokavice, ki nas bodo zaščitile pred vročino oz. mrazom. V te namene se uporabljajo različni termo odporni materiali, ki dobro prenašajo tako toploto kot tudi hlad.

Še posebej moramo biti pozorni v primeru, ko delamo z elektriko. Takrat potrebujemo rokavice ki so dobro izolativne in niso prevodne, ter nas tako varujejo pred električnim tokom. V tem primeru je dobro izbrati usnjene delovne rokavice ali rokavice, izdelane iz gume.  

Pri nakupu delovnih rokavic moramo biti izjemno pozorni na njihovo velikost

Ko smo izbrali material se moramo osredotočiti še na kroj delovnih rokavic. Pred nakupom moramo dobro razmisliti in se tako odločiti za nakup rokavic, ki so nam popolnoma prav, saj bo delo v prevelikih ali premajhnih rokavicah izjemno neudobno, zahtevno, v nekaterih primerih pa tudi nevarno.

Dan danes pa številne rokavice vsebujejo tudi ”dodatke” s katerimi si lahko delo še olajšamo. Še posebej dobrodošle so gume na mestu, kjer se na dlani nahajajo blazinice. Le-te nudijo dodatno trenje, prijemanje z rokavicami pa je tako boljše in trdnejše. 

Pestra ponudba različnih delovnih rokavic v trgovini Magra

V trgovini Magra ponujamo pestro izbiro najrazličnejših delovnih rokavic. Ponujamo tako zaščitne delovne rokavice kot tudi nepremočljive delovne rokavice. Vsi produkti, ki jih ponujamo pri nas so izjemno kakovostni in se lahko pohvalijo z dolgo življenjsko dobo. Poleg delovnih rokavic lahko pri nas naročite tudi drugo delovno in zaščitno opremo, ki bo olajšala vaše delo ter ga naredila veliko varnejšega.