Kuhinja z otokom in načrtovanje kuhinje

Pred nakupom kuhinje se večina ljudi že vsaj deloma odloči, kakšno kuhinjo oziroma postavitev elementov si želijo. Izkušnje kažejo, da na končno odločitev najbolj vplivajo prostorske omejitve in cena kuhinje. Če imate na voljo dovolj prostora, je kuhinja z otokom brez dvoma ena najbolj praktičnih in tudi trendovskih odločitev. Tako kot katera koli druga kuhinjska postavitev tudi ta zahteva natančno načrtovanje in izris kuhinje. Končna odločitev o tem, kako boste izkoristili prostor, ki vam je na voljo, pa je seveda vaša - mi bomo le pomagali s strokovnimi nasveti.

Kuhinja z otokomKuhinjski otok

Kuhinja z otokom za sodobno bivanje

Včasih je veljalo, da naj bi bili kuhinja in dnevna soba dva strogo ločena prostora - vsak s svojim namenom: kuhinja z otokom za pripravljanje hrane, dnevna soba pa za druženje. Danes načrtovanje kuhinje vključuje tudi razmislek o tem, kje se bomo družili s prijatelji in družinskimi člani. Kuhinja z otokom je za to nadvse primerna. Tako med kuhanjem niste ločeni od gostov ali domačih, kar je pomembno, saj sodobni tempo življenja pogosto skrajša čas druženja, ker si zaradi obilice obveznosti zelo težko vzamemo čas. Takšna postavitev sicer nekoliko loči kuhinjski del od ostalega prostora, hkrati pa ga z njim poveže, saj dopušča odprt pogled. Izris kuhinje vam bo v pomoč pri sprejemanju odločitve, kako bo oblikovana vaša kuhinja z otokom, ob izbiri elementov in ostale opreme za kuhinjo pa bo znana tudi cena kuhinje.

Načrtovanje, natančen izris in cena kuhinje

O tem, kakšna bo vaša bodoča moderna kuhinja, se posvetujte z našim strokovnjakom. Kuhinjski otok je pravzaprav lahko kakršen koli želite, za ta funkcionalno kuhinjo z otokom pa morate paziti, da je dolg vsaj 120 cm, širok vsaj 50 cm ter da je okoli njega dovolj prostora, da se boste lahko sproščeno gibali. Zato sta načrtovanje in izris kuhinje zelo pomembno, saj lahko na kuhinjski otok namestite le pult in ga uporabljate predvsem za odlaganje in kot delovno površine, lahko pa imate na njem pomivalno korito ali štedilnik. V tem primeru vam svetujemo, da je kuhinja z otokom opremljena tudi z napo. Spodnji del pa seveda lahko uporabite kot dodaten prostor za shranjevanje. Od opremljenosti otoka je odvisna tudi cena kuhinje, čeprav zaradi same oblike ni občutno višja. Če imate veliko prostora, je kuhinja z otokom nadvse funkcionalna rešitev.

Kuhinje Erjavec | Načrtovanje, izris in cena kuhinje z otokom - povezave do naše spletne strani: