Izris kuhinje po meri omogoča popolno prileganje kuhinje prostoru

Dandanes si ne moremo predstavljati, da bi opremljali stanovanje in ne bi predhodno pridobili izrisa nove postavitve pohištva. Prvotno so bili izrisi v obliki tlorisnega načrta in skice, dandanes pa lahko dobimo 3D izrise takšne kvalitete, da nismo prepričani ali gledamo fotografijo ali 3D render prostora.

Med najbolj pogostimi prostori, za katere skoraj vedno zahtevamo izris je kuhinja. Kuhinjska oprema in pa kuhinjski elementi so po postavitvi nespremenljivi, kar pomeni da moramo pred samo vgradnjo biti 100%-ni, da se izbrana kuhinja popolnoma prilega meram prostora. V kolikor imate neobičajne mere prostora pa je izris kuhinje po meri, ki bo izdelana po meri, obvezen.

V podjetju GA kuhinje vam poleg široke izbire kuhinj nudijo tudi brezplačen izris le teh.

Kuhinja po meri s prirejenimi kuhinjskimi elementi


Kdaj se odločiti za kuhinjo po naročilu?

Predno odgovorimo na zgornje vprašanje je potrebno določiti kaj kuhinja po naročilu sploh pomeni. Kuhinje po naročilu si vsak predstavlja malo drugače. V kolikor naročiš drugačen pult kot je v najcenejši verziji kuhinje se dandanes ne smatra več kot kuhinja po naročilu. Večina podjetij nudi možnost da vsako kuhinjo prilagodimo okusu. določamo lahko barve, vrste delavnih površin, pozicijo in velikost kuhinjskih elementov, izgled bele tehnike. V Kolikor imamo dovolj veliko kuhinjo, lahko le tej dodamo kuhinjski otok, tudi če v osnovi kuhinja tega nima predvidenega.

Ko govorimo o kuhinjah narejenih po naročilu, mislimo na kuhinje ki jih je potrebno po velikosti prilagoditi posameznemu prostoru. Najpogosteje se za kuhinje po naročilu odločajo lastniki majhnih kuhinj, ali lastniki ki imajo kuhinjo na neobičajnih mestih (mansarda kuhinja, kuhinja v garsonjeri, kuhinje v kletnih prostorih) ali pa lastnikih poslovnih dejavnosti, kjer so kuhinje potrebne (šole, vrtci, menze v poslovnih prostorih itd.).

Torej za kuhinjo po naročilu se odločimo ko nikakor ne moremo prilagoditi danih kuhinj v danem prostoru stanovanja. V kolikor širina namenjena kuhinji ne ustreza standardnim meram in kadar z standardnimi omaricami izgubimo preveč shranjevalnih površin. Namreč luknje, ki ostanejo na desni ali levi strani kuhinje, običajno le zakrijemo z letvico. Tako kuhinja izgleda kot zaključen element. Žal si takšnega ravnanja ne moremo privoščiti tam kjer smo že tako ali tako omejeni s prostorom. V kolikor imate zelo majhno kuhinjo vam vsak cm2 pomeni veliko.

Pri kuhinjah narejenih po meri imamo seveda neskončno možnosti med katerimi se lahko odločamo. Izbiramo lahko materiale, barve in relief (oobliko) frontalnega dela omaric, izbiramo lahko med različnimi vrstami pulta (pult oziroma delovna površina je lahko narejena tudi iz večih materialov kot je naprimer komabinacija marmorja in lesa), določimo lahko velikosti kuhinjskih elementov (višino, širino in dolžino le teh), oblike in design pip, umivalnika, bele tehnike itd. Ena  velja za kuhinjski otok. Marsikatero kuhinjo, ki nima velike širine, lahko povečamo s kuhinjskim otokom.

Kuhinje po naročilu se izdeluje tu za osebe s posebnimi potrebami. Tako lahko kuhinje naredimo nižje ali višje, lahko se jim prilagodi način odpiranja  omaric, velikost dostopnih točk in podobno.


Primera kuhinj izdelanih po naročilu

Na naši spletni strani si lahko ogledate nekaj končanih primerov kuhinj izdelanih po naročilu. Spodaj pa si lahko preberete opis kako sta dve izmed kuhinj prilagojeni glede na dani prostor.


Kuhinja v mansardi

Kuhinja narejena po naročilu s postavitvijo prilagojeno mansardi. Kuhinjski elementi po postavljeni v obliki črke U. Vrhnje omarice in hladilnik so postavljane le v predelu, kjer je streha najvišje, medtem ko je preostali predel kuhinje opremljen le s spodnjimi omaricami in pultom. Del kuhinje služi tudi kot kuhinjski otok ali po domače imenovan bar, kjer se uporabniki lahko usedejo in družijo s tistim ki  v kuhinji dela.Majhna nišna kuhinja

Kuhinjski elementi so sestavljeni v dveh delih. Glavni del z večino bele tehnike se nahaja ob steni, medtem ko večinsko delovno površino predstavlja kuhinjski otok. Ker je kuhinja majhna in ker želimo ohraniti občutek odprtosti in prostornosti, se nad kuhinjskim otokom ne nahaja nobena omarica. Tudi kuhinjska napa, ki visi nad štedilnikom je potisnjena v kot, saj tako vizualno ne zmanjšuje pogleda.


Izris kuhinje po meri vam v pomoč za lažjo odločitev

Preden se odločite za točno sestavo vaše klasične kuhinje ali moderne kuhinje po naročilu, vam pripravimo izris kuhinje po meri. Natančno bomo izmerili prostor, kjer bo stala vaša kuhinja ter potem na podlagi vaših želja pripravili točen izris. Tako se boste lažje odločili za končen izgled vaše najlepše kuhinje. Seveda bomo tudi določili ceno vaše kuhinje po meri.


Najlepše kuhinje visoke kvalitete za naše cenjene naročnike

Za naše stranke se vedno zelo potrudimo in naredimo vse, da so popolnoma zadovoljne. Pri upoštevanju želj in potreb naših naročnikov smo zelo natančni in upoštevamo prav vse do zadnjega detajla. Zato izdelujemo le najlepše kuhinje z visoko estetsko vrednostjo. Skozi celoten proces so vam naši svetovalci na voljo z nasvetom, da bo vaša odločitev lažja.