Pošlji povpraševanje

Urejanje okolice – ureditev okolice in vrtov v Ljubljani in drugih krajih

K ureditvi okolice spada, ne le lepo pokošena trava, temveč tudi urejen vrt, premišljena zasaditev okrasnih dreves, grmovnic in cvetlic. Prav tako k estetski ureditvi vrta spadajo lepo urejen prostor za druženje, z vključeno letno kuhinjo, vodnjakom, kaminom, fontano, lično urejenimi potkami iz tlakovcev, obrobljenimi z betonskimi zaključki in razmejitvami ter drugimi uporabnimi izdelki iz betona in drugih naravnih materialov. Najlažji način, ki pripomore k učinkoviti popestritvi podobe vsakega doma, je urejanje okolice kot celoto. Ker pa je urejanje okolice in vrta pogosto povezano s ceno, je mogoče narediti načrt in se dela lotiti postopoma. Načrt je seveda mogoče tudi, ko se dela že začnejo, še spreminjati, vendar je priporočljivo, da so glavni, pomembnejši elementi (kot je na primer letna kuhinja) dorečeni v samem začetku.

Dekoracija z najrazličnejšimi rastlinami je poleg drugih elementov, v vsakem primeru najboljša možnost za urejanje okolice hiše in zaokroži končni videz. V Ljubljani in drugih krajih smo zaposleni v podjetju Figura d. o. o. poskrbeli že za marsikateri vrt ter ga uredili tako, da je prijazen uporabnikom in prava paša za oči. Urejen vrt in okolica vplivata na celoten videz in dajeta poseben čar vsakemu objektu (tudi poslovnemu), zato razmislite o tem, da bi najeli profesionalce, ki vam bodo pomagali z nasveti o urejanju okolice ter bi v sodelovanju z vami, ideje spremenili v resničnost. 

Naša cena urejanja okolice in vrta je zelo ugodna, končna podoba pa je funkcionalna in preprosto čudovita. Pri urejanju okolice (V Ljubljani in bližini nas že poznajo) našim naročnikom pomagamo z nasveti ter v sodelovanju z njimi in ob upoštevanju njihovih zahtev, združimo lepo s koristnim, da je končni rezultat estetsko dovršen, ljudje pa maksimalno zadovoljni.

Pri urejanju okolice ne pozabite na vodnjakUrejanje okolice - fontana

Poskrbeli smo za ureditev okolice in vrtov na mnogih lokacijah v Ljubljani

Ni nujno, da bi urejanje zunanje okolice in vrta, terjalo veliko denarja. Naj vam pomagamo z nekaj nasveti o urejanju okolice, ki ne bodo preveč obremenili družinskega proračuna, rezultati pa bodo vseeno čudoviti. Prostor za druženje je lahko za začetek enostavno urejen – miza, stoli, morda še streha, so za posedanje v toplih dneh dovolj, saj je ureditev letne kuhinje najdražja investicija, zato jo pustite za konec, pomembno je le, da jo vključite v načrt, če jo imate namen postaviti.

Lahko pa se lotite urejanje okolice in vrt enostavno polepšate z okrasnim vodnjakom, betonskimi stebri, na teraso položite tlakovce, korita za rože ali druge elemente iz betona, hkrati pa poskrbite še za okrasna drevesa in grmovnice, ki bodo z zeleno barvo vsekakor popestrile podobo dvorišča, barvno cvetje pa mu bo dodalo piko na i. Če vas cena za urejanje okolice hiše posebej skrbi, naj vas potolažimo, da v podjetju Figura d. o. o. za ugodno ceno dosegamo čudovite rezultate pri urejanju okolice in vrta pred hišo, kar nam povedo pozitivni odzivi in povratne informacije naših strank. 

Preden se posvetite področju vrtnarjenja in urejanju rastlin, je najprej dobro razmisliti, katere spremembe bi želeli narediti in kako boste grmovnice in drevesa vključili v celoto. Tako se boste izognili nepotrebnim stroškom, če vam preoblikovanje okolice ne bi bilo všeč. Z majhno investicijo v ureditev okolice, lahko vaš vrt hitro spremenite v čudovito in mirno zatočišče ter prostor za preživljanje redkih prostih trenutkov.

Nasveti za urejanje okolice, vrta in dvorišča - prilagojeni situaciji

Pri urejanju okolice, nasveti seveda niso univerzalni, temveč so odvisni od konkretne situacije. Če vzamemo kot primer za urejanje okolice Ljubljano, bomo verjetno podali nasvete za majhne vrtove z elegantnimi dekoracijskimi elementi in izrazitimi rastlinami. Vendar pa mesto ni najbolj idealno za urejanje okolice, saj imajo vrt le redki srečneži. Ljubljana ne omogoča toliko svobode, kot jo imajo, na primer lastniki hiš na podeželju oz. v okolici mest, kjer urejanje okolice in vrta omejuje le domišljija, seveda pa je povsod in zmeraj dejavnik pri urejanju okolice hiše - cena. V bolj prostorne vrtove se zlahka namestijo vodnjaki, rastlinski oboki in drugi dekorativni elementi, morda celo vrtna kuhinja in čudovito urejena terasa za vrtne zabave, kljub omejenosti, pa je tudi manjša dvorišča mogoče lepo in estetsko urediti po sistemu manj je več.

Urejanje zunanje okolice hiše

Urejena okolica vam bo v ponos in radi jo boste pokazali prijateljem

Zelo verjetno je, da boste zaradi vrta, ki je estetsko oblikovan, preživeli več časa zunaj, saj ta najpogosteje postane podaljšek stanovanja. Če ga boste prekrili z dobro kritino, ki bo lepo sovpadala s celoto, se bo vaše druženje na prostem zagotovo podaljšalo dolgo v jesen, spomladi pa boste med prvimi spili jutranjo kavo na vrtu. Lepo cvetje, vodnjak ali fontana pozitivno vplivajo tudi na boljše počutje, zato je tudi pravilna zasaditev zelo pomembna. Jasno je torej, da se za ureditev zunanje okolice splača potruditi in si tako maksimalno zagotoviti vse prednosti, ki jih ponuja urejena okolica lastnega doma. 

Za več informacij obiščite spletno stran podjetja Figura d. o. o., kjer boste našli čudovite dekorativne predmete iz naravnih materialov ter pestro izbiro letnih kuhinj. Morda boste dobili idejo kako bi se lotili urejanja svoje okolice in vrta. Pokličite nas ali nam pišite – z veseljem vam bomo svetovali in vam pomagali do lastnega, pravljičnega vrta.