Letne kuhinje postajajo vse bolj priljubljene

Letna kuhinja na terasiUporaba letne kuhinje je odlična rešitev za uživanje na prostem, saj takšna kuhinja povezuje notranjost in zunanjost vašega doma ter ponuja priložnost, da se v toplem delu leta preselimo na prosto in v čim večji meri družimo z družino in prijatelji. Idejo letne kuhinje lahko uresničite vsi, ki imate za to potreben prostor na domačem vrtu. Če je ta dovolj velik, je lahko vrtna kuhinja ločena od hiše in postavljena samostojno kot letni paviljon. V stanovanju pa jo lahko uredimo tudi na balkonu ali manjši terasi. Takšna letna kuhinja na terasi tudi stanovalcem v večstanovanjskih poslopjih omogoča uživanje na svežem zraku.

Vrtna kuhinja ni primerna le za pripravo kosil na prostem, temveč lahko v njej pripravljamo tudi jedi. V jesenskem času pa lahko tu pripravljamo marmelado, sokove in drugo ozimnico.

Letne kuhinje, ki vam jih nudimo v podjetju Figura d.o.o., so izdelane iz kakovostnega in estetsko dovršenega umetnega kamna. Letno kuhinjo si lahko izberete med že obstoječimi kuhinjami v naši ponudbi, lahko pa vam jo izdelamo tudi po naročilu. Tako bo vaša vrtna kuhinja služila vašim namenom in bo plod vaših želja in pričakovanj.

Ureditev letne kuhinje zahteva nekaj pozornosti

Letne kuhinje

Na kakšen način bo vaša vrtna kuhinja oblikovana, je odvisno od tega, kaj želimo v njej početi. Oprema se spreminja z navadami, te pa so odvisne od razpoložljivega časa. V nasprotju s kuhinjo v hiši je vrtna kuhinja bolj preprosta. Najosnovnejša izvedba je kombinacija delovnega pulta, pomivalnega korita in žara, namestimo pa jo lahko kamorkoli. Do neke mere je takšna vrtna kuhinja prenosna, saj za njeno delovanje potrebujemo le vrtno cev za dovod vode. Če si zamislimo kuhinjo z vodo in ognjem, pa poleg pomivalnega korita s pipo in vodovodne cevi potrebujemo še jašek za praznjenje napeljave pred zimo in odtok v kanalizacijo ali vrtno čistilno napravo. Za le občasno kuhanje pa bi bilo prostor na vrtu škoda žrtvovati za dodatno zidano konstrukcijo. Za peko so namreč primernejši premični žari.

Tako vrtna kot letna kuhinja na terasi sta odlični rešitvi za sproščeno druženje z družino, prijatelji in znanci, vendarle pa njuna priprava zahteva nekaj razmisleka, da bi lahko zažareli v vsem svojem čaru. Pravzaprav je priporočljivo, da letno kuhinjo načrtujemo istočasno s hišo in z okolico, saj je običajno povezana z bivalno teraso in vrtom. Če jo načrtujemo istočasno, je zasnovana bolj funkcionalno in estetsko.

O vseh podrobnostih se bomo z našimi strankami pogovorili in prepričani ste lahko, da bodo izbrane letne kuhinje na pravem mestu in primerne za prijetno uporabo.

Vabljeni na na našo spletno stran, kjer si lahko ogledate našo bogato ponudbo letnih kuhinj.

Figura d.o.o. | Letne kuhinje, vrtna kuhinja, letna kuhinja na terasi - povezave do naše spletne strani: