Pošlji povpraševanje

Letne kuhinje na terasi, postajajo vedno bolj priljubljene

Če imate namen čim bolj funkcionalno urediti okolico, tako da bi jo lahko ob primernem vremenu izkoristili sleherni dan, potem je postavitev letne kuhinje prava rešitev za vašo teraso, balkon ali zelenico. Letna kuhinja je odlična rešitev za uživanje na prostem z družino in prijatelji, saj bo povezala notranjost in zunanjost vašega doma ter vam ponudila priložnost, da bo v toplem delu leta postala pravi podaljšek stanovanja, kjer boste v čim večji meri, čas preživljali na svežem zraku.

Najrazličnejše ideje, ki jih lahko vključite v letno kuhinjo lahko uresničite če le imate vsaj malo neizkoriščenega prostora na domačem vrtu ali terasi, če imate malce večji balkon, ali kakšen drug primeren kotiček na svoji parceli. V primeru, da imate prostora dovolj, si lahko privoščite vrtno kuhinjo, ki bo popolnoma ločena od hiše in postavljena samostojno kot letni paviljon. Morda imate do mesta kjer naj bi letna kuhinja stala, že speljan vodovod? Potem je veliko dela že opravljenega, saj se vam ne bo treba ukvarjati s kopanjem po dvorišču in polaganjem cevi, kar velja za najbolj neprijetno opravilo pri postavljanju letne kuhinje. Lahko boste takoj začeli z načrtovanjem in pripravo okolice. V primeru, da pa takšnega prostora nimate, pa lahko, z malo domišljije, letno kuhinjo prilagodite tudi prostoru na balkonu in manjši terasi. Tudi takšen kotiček je dragocen in dobro izkoriščen povsod kjer ga imajo, to vam lahko povemo iz izkušenj.

Letna kuhinja na terasi

Kakšno letno kuhinjo izbrati in katere elemente vanjo vključiti?

Vrtna kuhinja ni le kuhinja. Je način življenja, ki se mu boste zlahka privadili in ga vzeli za svojega. Si predstavljate kako bo zjutraj sesti na prosto, vzeti v roke časopis ter spiti prvo jutranjo kavo, ob ptičjem petju in prvih sončnih žarkih? Letna kuhinja ni primerna le za pripravo kosil, temveč nudi mnogo več. Poleg dnevnih obrokov, praznovanj, piknikov in drugih priložnosti, boste lahko v vrtni kuhinji pripravljali marmelado, sokove in drugo ozimnico. Vse vonjave po hrani bodo ostale zunaj, prav tako pa boste lahko za vso umazano posodo poskrbeli na prostem. Že po zelo kratkem času, si boste težko predstavljali življenje brez letne kuhinje.

Modeli, ki vam jih nudimo v podjetju Figura d.o.o., so izdelani iz kakovostnega in estetsko dovršenega umetnega kamna oz. brušenega betona, vanje pa vključimo vse potrebne elemente, ki jih lahko izbirate po želji. Material je zaščiten s posebnimi glazurami, ki omogočajo lažje čiščenje in enostavno vzdrževanje. Ne smemo pozabiti omeniti, da so vsi materiali, iz katerih izdelujemo vrtne kuhinje, odporni na dež, prav tako z lahkoto prenesejo velike temperaturne spremembe. Model si lahko izberete med že obstoječimi letnimi kuhinjami v naši ponudbi, lahko pa vam jo izdelamo po naročilu in jo popolnoma prilagodimo vašim potrebam, željam in dimenzijam, ki jih imate na razpolago. Vgradimo vam lahko klasični ali plinski žar, pomivalno korito, vgradni kuhalnik, za vrata pa lahko izbirate med aluminijem, kovino ali tropskim lesom. Z izdelavo po meri, bo vrtna kuhinja najbolje služila vašim namenom in bo plod vaših želja in pričakovanj.

Detajli letne kuhinje na terasi

Ureditev letne kuhinje zahteva nekaj pozornosti

Na kakšen način bo vaša vrtna kuhinja oblikovana, je odvisno od tega, kaj želite v njej početi. Oprema se spreminja z navadami, te pa so odvisne od razpoložljivega časa vsakega posameznika, ki se za postavitev letne kuhinje na terasi odloči. V nasprotju s kuhinjo v hiši, je vrtna kuhinja bolj preprosta, saj vsega kar imate shranjeno v stanovanju, običajno zunaj pač ne boste potrebovali. Poleg tega, lahko vedno prinesete iz notranjosti, vse kar želite.

Najosnovnejša izvedba letne kuhinje na terasi, je kombinacija delovnega pulta, pomivalnega korita in žara, namestiti pa jo je mogoče kamorkoli. Do neke mere, je takšna vrtna kuhinja prenosna, saj za njeno delovanje potrebujete le vrtno cev za dovod vode, če nimate napeljanega vodovoda. Pri izvedbi letne kuhinje z vodo in ognjem, pa poleg pomivalnega korita s pipo in vodovodne cevi potrebujete še odtok v kanalizacijo ali morda v vrtno čistilno napravo. Za le občasno kuhanje, pa bi bilo prostor na vrtu, zagotovo škoda žrtvovati za dodatno zidano konstrukcijo. Za peko so namreč primernejši premični žari, ki so izjemno funkcionalni in odlično služijo svojemu namenu.

Vključite v vrtno kuhinjo kar potrebujete

Pred postavitvijo vrtne kuhinje, razmislite kaj potrebujete

Tako vrtna kot letna kuhinja na terasi, sta odlični rešitvi za sproščeno druženje z družinskimi člani, prijatelji in znanci, vendarle pa njuna priprava zahteva nekaj razmisleka, da bi lahko zažareli v vsem svojem čaru. Najpomembnejša stvar je prostor, ki ga mora biti dovolj, da se boste izognili gneči, tako pri pripravi hrane, kot pri posedanju okoli mize. Priporočljivo je letno kuhinjo načrtovati istočasno s hišo in okolico, saj je običajno povezana z bivalno teraso in vrtom. Če jo načrtujemo že od začetka, jo je lažje zasnovati bolj funkcionalno in estetsko. Vsi pa vemo, da to ni vedno mogoče in da se tudi kasneje najdejo odlične rešitve za postavitev letne kuhinje na terasi, vrtu, balkonu ali dvorišču. 

V našem podjetju imamo radi čim več informacij in se s strankami pogovorimo o vseh podrobnostih. Prepričani ste lahko, da bo letna kuhinja, ki jo boste izbrali, natančno izdelana do najmanjše podrobnosti in primerna za praktično uporabo.

Vabljeni na našo spletno stran, kjer si lahko ogledate veliko izbiro letnih kuhinj in ostalih izdelkov iz naše ponudbe.