Urejanje okolice hiše in vrta - vam je zmanjkalo idej?

Urejanje okolice hiše je lahko še kako naporno, če nimamo dovolj idej. Mnogokrat se nam zdijo tiste klasične zamisli preveč dolgočasne, saj smo pristaši inovativnosti. V tem primeru zagotovo pride prav kakšna povsem unikatna ideja za urejanje okolice hiše in vrta, za uresničitev katere pa potrebujemo čudovite dodatke za bolj ali manj prazen in dolgočasen prostor pred domom. Urejanja zunanje okolice hiše se je najbolje lotiti z načrtovanjem in s pregledom obstoječe ponudbe na trgu. Najboljši okras so tisti izdelki, ki so poleg svojega čudovitega videza še uporabni! Izbirati je mogoče med vrhunskimi letnimi kuhinjami za na vrt, vodnjaki, čudovitimi fontanami, okrasnimi stebri, pa tudi pipe so lahko povsem unikatnega videza, zaradi katerega bodo nase pritegnile vsak pogled. In kakšna bi bila okolica hiše brez mize s klopmi in zaščitne ograje? Ker z urejanjem zunanje okolice hiše in vrta ogromno povemo o sebi, moramo vse skupaj vzeti kot velik projekt in se ga lotiti s premišljenim načrtovanjem. Ko bomo končali, nas čaka samo še vzdrževanje, ki bo poskrbelo, da bo okolica hiše za vedno ostala urejena.

Urejanje okolice hiše

Ko urejena zelenica preprosto ni dovolj

Kljub čudovito urejeni zelenici je vrt pogosto prazen in na pogled povsem neprivlačen. V takšnem vrtu ne moremo uživati, saj se ne bomo počutili prijetno. Z urejanjem okolice hiše poskrbimo za atraktiven, po želji ograjen prostor, ki bo samo naš. Na voljo imamo tisoč in en način, kako se bomo stvari lotili pa je precej odvisno od tega, kaj nam je všeč in kaj potrebujemo na svojem vrtu. Je to kamin, vrtno pohištvo, kakšna lopa za shranjevanje orodja, vrtna pot, tlakovano dvorišče, vodnjak, morda letna kuhinja? Možnosti je ogromno, le poiskati moramo tiste, ki nam ustrezajo. Za urejanje okolice hiše pravzaprav niti niso potrebni veliki finančni vložki, saj so atraktivne stvari cenovno dostopne. Z nekaj preprostimi, a izvirnimi idejami, vam bo zavidal čisto vsak sosed!

Lep izgled bivalnega prostora je pomemben za dobro počutje

V urejenem domu se počutimo prijetno in vse to prav tako velja za naš vrt. Če nanj postavimo fontano, na kateri se bodo lahko v vročih mesecih odžejale živali, letno kuhinjo, v kateri bomo ob sončnih dneh kuhali za goste ter klop in mizo, na kateri bomo postregli kulinarične specialitete, bo občutek, ki ga bomo preživeli zunaj, veliko lepši. Urejanje okolice hiše mnogokrat načrtuje arhitekt, seveda pa se je mogoče stvari lotiti v samostojni izvedbi, morda s kakšnim nasvetom strokovnjaka na tem področju. V kolikor sta načrt in izvedba dobro izpeljana, potem z vzdrževanjem ne bomo imeli veliko dela. Če še vedno ne veste, kako se zadeve lotiti, se obrnite na podjetje Figura.

Urejanje in vzdrževanje okolice

Z ljubeznijo do lepega okolja

Pri urejanju okolice hiše najprej pomislimo na rastlinje, drevesa in grmičke, ki nudijo dom mnogim živalim. Če pa na vrt postavimo še letno kuhinjo in kamnite mize s klopmi, bo užitek še toliko večji. Pri vsem tem je potrebno paziti na razdaljo med posamezniki drevesi, grmi oziroma skulpturami, sicer bomo morda imeli velike težave pri košnji. Elementi, za katere smo se odločili, naj ne bodo skriti očem, temveč naj bodo na njihovem dosegu. Če jih razporedimo tako, da jih bomo videli skozi okno doma, bomo ob pogledu nanje uživali tako v lepem, kot v slabem vremenu. Za prijeten začetek dneva potrebujemo lep domač vrt, vse za urejeno okolico hiše pa najdemo v podjetju Figura, kjer strokovnjaki vedno radi priskočijo na pomoč svojim strankam.

VEČ O UREJANJU OKOLICE HIŠE