Pošlji povpraševanje

Urejanje okolice hiše v Ljubljani

Če imate hišo v Ljubljani, vas bo verjetno zanimalo urejanje zunanje okolice in vrtov. Ker si je vse lažje predstavljati s sliko potem si lahko le te poiščete na spletu ali pa zaprosite za izris načrta in izgledov kakšnega krajinskega arhitekta. Strokovnjaki, vam bodo namreč lahko izdelali slike končne ureditve zunanje okolice.

V podjetju figura d.o.o. vam nudimo elemente za ureditev vaše oklice po nizki ceni. Navsezadnje veliko odločite sloni prav na ceni izdelka. Če želimo da bo naš vrt oziroma okolice hiše prijetna in praktična je morda najbolje prepustiti delo strokovnjakom. Ureditev zunanje okolice in vrta je torej delo tistih, ki imajo izkušnje in imajo smisel za tovrstno delo. Urejanje zunanje okolice v Ljubljani je storitev, ki nam jo nudi kar nekaj birojev, hkrati pa imajo le ti že določene pod-izvajalce za končno izgradnjo. Tako se boste izognili dodatnemu iskanju gradbenika ali vrtnarja. Reference ureditev vrtov in okolice v slikah, si ponavadi lahko ogledate že kar na njihovih spletnih straneh.


Vrt kot del zunanje okolice vaše hiše je pomemben element

Ureditev vrta v Ljubljani ali katerem koli drugem mestu zna biti težka. Velikokrat je okolica hiše manjša, kot smo vajeni na vaseh. Umeščanje vrta v manjše zunanje prostore je zato velikokrat oteženo, saj si vsakdo poleg gredic želi tudi del za posedanje (teraso). Probleme pri manjši površinah okolice hiše, ki so zelo velikokrat popolnoma tlakovana, lahko rešimo tako da namesto klasičnih gredic uporabimo visoke gredice ali pa kar velika betosnka korita za rastline. Tako imamo lahko tudi na popolnoma tlakovanem vrtu manjša drevesa, grmovnice ter zelišča in zelenjavo.

Urejanje okolice hiše v Ljubljani zahteva pozornost

V kolikor imate hišo v Ljubljani in kljub temu večji vrt pa lahko urenaje okolice poteka na povsen standarden način. Prostorsko določite kje želite določene elemente, oziroma kaj boste počeli na določenem delu vrta in temu prilagodite opremo in zunanje elemente iz umetne kamna. Edina razlika med velikim vaškim in mestnim vrtom je v ograji. V mesetih so ponavadi ograje visoke, velikokrat betonske in jih je zato potrebno vsaj z notranjega dela vrta pozeleniti. To pomeni da ob robu zida oziroma oglaje zasadimo grmovnice, drevesa (velikokrat cipresnice) ali ovijlke ki spomladi ali jeseni cvetijo.

Kako z majhnimi detaili urediti majhen vrt v Ljubljani

Ker nam je vedno pomembna tudi cena, si je dobro ogledati različne ponudbe urejevalcev vrtov kot proizvajalcev opreme za vrt in okolico. Cena vrtnih izdelkov naj se vedno sovpada s kvaliteto.

Očem prijazna in urejena okolica hiše in okolica vrta - na voljo tudi v Ljubljani

Vemo da vrt za nekatere poleg območja za sproščanje pomeni tudi statusni simbol. Ker je takšnih oseb vedno več, so se razvila tud podjetja, ki za zavzemajo za to da vrtove preuredijo in preoblikujejo po najmodernjših smernicah tudi večkrat na leto. Pri modernih vrtovih vedno bolj opažamo uporabo kamnitih in lesenih izdelkov. Vrtovi so velikokrat narejeni v več nivojih. Dvignjena terasa, visoke zeliščne gredice ter ravne nizke zele površine dominirajo prostor. Število različnih rastlin je povanadi minimalistično, linije pa so ravne in čiste.