Pošlji povpraševanje

Letna kuhinja je odlična ideja za ureditev okolice na vrtu

Letna kuhinja je zelo praktični in tudi estetski element pri ureditvi okolice hiše. Če želite spomladi vrt še lepše urediti in ga pripraviti za prijetna druženja, vam predlagamo, da pomislite na mini kuhinjo po meri, ustvarjeno za zunanje okolje. V podjetju Figura ponujamo veliko različnih modelov letnih kuhinj, ki se čudovito podajo v različna okolja. Prepričani smo, da vam bomo s svojimi izkušnjami znali kar najbolj pomagati pri ureditvi okolice, so pa naši izdelki iz betona prav tako vrhunske kakovosti, zato ni dvoma, da vam ne bi dobro služili.

Mini kuhinje po meri

Izkoristek vrta s kuhinjo na prostem

Vrt še zdaleč ni namenjen samo rožam, sadju in zelenjavi, ampak prinaša dodaten bivalni prostor, kjer se lahko družimo in sprostimo. Treba ga je izrabiti kot del hiše in poskrbeti za ureditev okolice z vrtom, ki ima več funkcij. Spomladi in poleti je letna kuhinja lahko v vsakodnevni uporabi. Z njo si popestrite dneve, živite v sožitju z naravo, uživate na svežem zraku. Vrt tako postane še bolj živ prostor, kamor radi povabimo tudi goste. Največ prostora imamo na voljo, če živimo v hiši s pripadajočo okolico, a letna kuhinja se lepo poda tudi na balkon ali na teraso stanovanja. Z nekaj domišljije in dobro izkoriščenim prostorom si jo lahko uredimo v marsikaterih pogojih. Velika korist letne kuhinje je, da vonjave od kuhanja ostanejo zunaj hiše oziroma stanovanja, zelo enostavno pa je tudi čiščenje.

Glavni elementi letnih kuhinj

Letna kuhinja je odraz življenjskega stila in potreb uporabnikov in je lahko močno personalizirana, a vseeno obstaja nekaj osnovnih elementov, ki so del praktično vsake kuhinje na prostem. Potrebujemo umivalnik s pipo, pult oziroma delovno površino ter enega ali več kuhališč. Izberete lahko samo običajno kuhalno ploščo, a zelo priljubljen je seveda tudi žar. Nadalje se lahko odločite tudi za peč za pico, morda celo krušno peč. Nad ali pod kuhališča se po potrebi dodajo še police in omarice za shranjevanje posode, pribora in najrazličnejših stvari, ki jih potrebujemo pri roki. Dovolj je že manjši hladilnik, če pa smo zelo blizu notranje kuhinje, morda celo ni potreben.

Ureditev okolice vrt

Načrtovanje letne kuhinje v sožitju z vrtom

Kateri so glavni napotki pri zasnovi letne kuhinje? Ni treba posebej izpostavljati, da mora biti letna kuhinja v neposredni bližini vrtne jedilnice. Lega naj bo dovolj zasebna, da se počutite domače in ne preveč izpostavljene tujim pogledom. Na ta način se izognemo tudi prevelikemu hrupu iz okolice. Pri razmisleku ne pozabite na to, da se izloči možnost prevelikega prašenja, saj bomo tam jedli, prav tako pomislite na vonjave, ki ne spodbujajo teka (kompost, pasja uta, hlev ...).Kuhinja naj ima dovolj sence, zanjo potrebujete elektro, plinsko in vodovodno inštalacijo.

Materiali, ki se uporabijo pri letni kuhinji, naj bodo usklajeni z ostalimi na vrtu. Sami ponujamo zares veliko izdelkov iz betona, s katerimi lahko usklajeno uredite celotno okolico in imate čudovito letno kuhinjo, ki povsem ustreza preostalim delom. Ne pozabite tudi na primerno zaščito pred soncem in dežjem. Glavni elementi letne kuhinje naj bodo pod nadstreškom, da se ne uničujejo.

Ureditev okolice in vrta

Mini kuhinje po meri za maksimalen izkoristek prostora

Tudi balkon ali terasa sta primerna za ureditev letne kuhinje, le nekoliko bolj racionalni moramo biti s prostorom. Odlična rešitev so mini kuhinje po meri, kjer dobite vse najnujnejše, popolnoma prilagojeno vašim prostorskim omejitvam. Tudi sredi mesta si tako lahko uredite čudovito malo oazo za kuhanje in druženje. Prostor bo postal še bolj privlačen in uporaben, goste boste lahko iz notranjosti premestili tudi na zrak.

Druge ideje za ureditev okolice in vrta

V podjetju Figura poleg letnih kuhinj nudimo še veliko drugih izdelkov za ureditev okolice in lep vrt. V naši ponudbi so stenski, prostostoječi in okrasni vodnjaki, kamini, vrtne fontane, stebri z različnimi podstavki in kapiteli ... Izbirate lahko med bogato ponudbo pip, kamnitih miz s klopmi in posod za rože.