Ideje za urejanje zunanje okolice hiše je najbolje uresničiti skupaj s strokovnjaki

Ko gre za urejanje našega okolja, smo pogosto polni zamisli in idej, ki pa jih včasih ne znamo povezati v celoto. Zato se rado zgodi, da na koncu ni vse tako, kot smo si zamislili in naše ideje niso povsem uresničene. Vendar pa lahko prave ideje za urejanje okolice hiše še tako majhno zelenico spremenijo v prijeten prostor za oddih ali pa v zunanjo jedilnico. Zlasti v primerih, ko je razpoložljivi prostor omejen, je prav, da urejanje okolja prepustite strokovnjakom. Vaš vrt, ki ga bodo polepšali z ustreznimi izdelki, bo tako postal prava paša za oči in prostor dobrega počutja in udobja.

V podjetju Figura že vrsto let uspešno izdelujemo visokokakovostne izdelke iz umetnega kamna, namenjene urejanju okolice hiše in vrtov. Vrtni vodnjaki, fontane, posode za rože, stebri, ograje ter raznovrstne figure in kamini bodo v vaš vrt prinesli posebno noto in svežino, kakovostni materiali pa jim bodo zagotovili trajnost in brezskrbno uporabo.

Predno se dobite s strokovnjaki za urejanje vrta in okolice, pa naj bodo to krajinski arhitekti ali le vrtnarji, si naredite seznam želja in seznam običajne rabe vrta. Strokovnjaki vam bodo na podlagi vaših želja in na podlagi vaših navad lahko izdelali in oblikovali sanjski vrt. Če na vrtu radi gostite svoje prijatelje si ga prav gotovo morate opremiti z letno kuhinjo ali vsaj z zunanjim zidanim žarom. Če ste goreč ljubitelj rož in preostalih rastlin, naj se vrt prilagodi vašemu konjičku, enako velja če se vaši otroci radi igrajo z žogo. V tem primeru ureditev okolice hiše vsaj delno prilagodite njihovi uporabi.

Ko boste imeli seznam želja in navad vam bodo lahko strokovnjaku uredili načrt okolice prilagojen vašim zahtevam. Tako bo vrt unikaten in prilagojen.

Ureditev vrta in okolice z letnimi kuhinjamiLetna kuhinja na vrtu


Urejanje okolice hiše z vrtnimi vodnjaki Figura

Med odlične ideje za urejanje okolice hiše sodijo tudi vodni elementi. Ni ga človeka, ki ne bi zagovarjal, da zvok vode deluje pomirjajoče. Vodnjaki in fontane Figura predstavljajo odlično popestritev okolice, v vročih poletnih dneh pa nudijo prijetno osvežitev, hkrati pa nam voda iz vodnjaka lahko olajša tudi vrtna opravila.

Na voljo so fontane, okrasni prostostoječi in stenski vodnjaki. Izbira je popolnoma odvisna od vaših želja in potreb. Prostostoječi vodnjaki ali fontane na vašem vrtu ali dvorišču stojijo samostojno in so estetsko oblikovani prav z vseh strani. Stenski vodnjaki pa so s pomočjo gradbenega lepila pritrjeni na steno hiše, zidu ali vrtne hišice. Za lažjo odločitev smo vam s strokovnimi nasveti na voljo tudi mi.

Okrasni vrtni vodnjakOkrasne fontane iz umetnega kamna


Ureditev dvorišča ali pri hišah t.i. predvrta

Pri večini domov je ureditev dvorišča ali tako imenovanega predvrta tako pomembna kot ureditev vrta. Že v samem začetku ob načrtovanju moramo poskrbeti za primerno usklajenost, uporabnost in praktičnost zunanjega prostora. Dvorišče gostom predstavlja prvi vtis kaj lahko pričakujejo znotraj našega doma. S primerno ureditvijo dvorišča lahko dosežemo tako estetsko obliko kot visoko uporabnost. Dvorišče je po večini tlakovano območje, saj se navadno tam nahaja tudi dovoz do garaže ali zelo zunanja pergola, ki služi kot streha vašemu jeklenemu konjičku. Torej je dvorišče idealen predel kjer se lahko uredi prostor za mlajše generacije, ki uživajo v igrah z žogo. Vendar kljub temu da je predvrt po večini tlakovan, še ne pomeni da se takšnega prostora je da olepšati in okrasiti. Dvorišče lahko ob robovih opremite z grmovnicami ali rožami. V kolikor imate pergolo le to lahko okrasite z rastlinami plezalkami, osrednji del vrta pa lahko dopolnite tudi z manjšo fontano.

Dobro izbrani materiali in kakovostna izvedba bodo zagotovili popolno povezanost estetskega videza in uporabnost dvorišč. Vrtni izdelki Figura ponujajo odlične ideje za urejanje okolice novogradnje. Obiščite nas in nam prepustite urejanje vašega okolja.