Pošlji povpraševanje

Moderne letne kuhinje predstavljajo odlično rešitev za uživanje na prostem

Moderne letne kuhinje povežejo stanovanje in zunanje površine domovanja ter v toplih poletnih dneh nudijo odlične možnosti za kuhanje in kvalitetno preživljanje časa na prostem. V dneh, ko je vreme lepo, se namreč moderne letne kuhinje spremenijo v središče družabnega dogajanja.

Med kuhanjem nudijo možnost druženja s prijatelji, prijetno senco, hrano in tako zelo zaželeno, ohlajeno pijačo. Gospodinje jih rade izkoristijo za kuhanje marmelad, sokov in pripravo druge ozimnice, saj se tako izognejo vonjavam po hrani v stanovanju.

Moderne letne kuhinje

Načrtovanje zunanje letne kuhinje zahteva nekaj pozornosti

Idejo zunanje letne kuhinje lahko uresničite vsi, ki imate za to potreben prostor na domačem vrtu. Če je ta dovolj velik, je lahko vrtna kuhinja ločena od hiše in postavljena samostojno kot letni paviljon.

Stanovanju jo je mogoče priključiti tako, da jo uredite na balkonu ali terasi. Takšna izvedba na terasi, tudi stanovalcem v večstanovanjskih poslopjih omogoča uživanje na svežem zraku, ki ga drugače pogosto niso deležni.

Ureditev moderne letne kuhinje, pa zahteva kar nekaj razmisleka. Pravzaprav bi bilo idealno, da bi jo načrtovali istočasno s hišo in z okolico, saj je običajno povezana z teraso in vrtom. Vendar je to pogosto nemogoče, saj si jo v nasprotnem primeru ne bi mogel privoščiti nihče, ki ima dom že postavljen.

Če jo načrtujete istočasno, je lahko zasnovana bolj funkcionalno in estetsko, vendar pa jo tudi kasneje lahko lepo vključite v celotno zasnovo. Potrebno je le malce več prilagajanja, kompromisov in dobre volje. Iskanje rešitev je pogosto zelo poživljajoče, zato naj vas dvomi ne odvrnejo od nakupa.

Zunanje letne kuhinje

Kako se torej lotiti izdelave večje ali mini kuhinje po meri?

Pri načrtovanju večje in mini kuhinje po meri se je treba najprej vprašati, v kakšne namene jo boste uporabljali. Da bo ta res popolna, je treba upoštevati nekaj ključnih vidikov. Od vaših pričakovanj je namreč odvisno, kakšno opremo boste potrebovali. Lahko se odločite za letne kuhinje iz brušenega betona, umetnega kamna,...

V nasprotju s tisto v hiši, je zunanja zasnovana bolj preprosto. Vseeno pa morate pri načrtovanju moderne letne kuhinje paziti, da boste elemente razporedili tako, da bo ta kar najbolj funkcionalna.

Prvi korak je načrtovanje postavitve. Treba se je odločiti, na katerem delu vašega vrta bo vrtna kuhinja postavljena. Morda želite, da bi ta bila čim bližje notranjosti, ali pa si želite, da bi bila bolj odmaknjena od stanovanja. Potrebno je razmisliti tudi o postavitvi posameznih elementov kot so žar, hladilnik, umivalnik, kamin, delovne površine namenjene za pripravo hrane in shranjevanje posode ter ostalih predmetov, ki so sestavni deli vsake kuhinjske opreme.

Ni nujno, da zunanje letne kuhinje vključujejo vse elemente, seveda je njihova izbira pogojena z razpoložljivim prostorom. Osredotočite se na tiste, ki jih boste najpogosteje uporabljali – najbolj ključen je seveda žar, štedilnik, ali kamin, saj je to srce vsakega prostora, kjer se pripravlja hrana.

Verjetno se boste odločili tudi za hladilnik, prav tako je skoraj obvezen element umivalnik. Brez vode, si je v kuhinji delo pač težko predstavljati, tudi če je ta vrtna. Ne pozabite na delovne pulte. Če so izdelane mini kuhinje po meri, lahko delovne površine lepo prilagodite razpoložljivemu prostoru.

Mini kuhinje po meri

Vrtna kuhinja – na kaj še polagati pozornost?

Izbira materialov je ključna pri izdelavi zunanje letne kuhinje. Ker bo ta izpostavljena vremenskim vplivom, je zagotovo najboljša izbira brušen beton, ki je izjemno trpežen, odporen na praske in mehanske poškodbe. Kot kombinacija, se lahko uporabijo tudi nerjaveče jeklo, steklo, keramika…

Tudi razsvetljava je pomemben dejavnik pri načrtovanju. Če bo ta ustrezna in pravilno nameščena, se boste tudi zvečer brez težav lahko lotili priprave hrane. Moderne letne kuhinje vključujejo tako stenske, kot stropne in talne luči.

Razpolagate z dovolj prostora? Potem si lahko omislite tudi lepo vrtno pohištvo, zunanji bar, fontano in ostale dekorativne elemente, ki bodo naredili vzdušje še lepše, bivanje pa še udobnejše.

V podjetju Figura vam nudimo moderne zunanje letne kuhinje, izdelane iz kakovostnega in estetsko dovršenega umetnega kamna – brušenega betona. Model si lahko izberete med že obstoječimi produkti iz naše ponudbe, lahko pa vam jo izdelamo tudi po naročilu.

Preverite tudi izdelke iz kategorije ostalo. Izdelava opreme po meri bo tako popolnoma v skladu z vašimi željami in pričakovanji. Na željo bomo poskrbeli tudi za poceni urejanje ostale okolice.

Vrtna kuhinja