Urejanje okolice hiše z okrasnimi fontanami in vodnjaki

Ko se odločamo za urejanje okolice hiše, je dobro premisliti vsak detajl. Že z uvedbo manjše spremembe lahko svoji terasi ali vrtu dodamo povsem nov pridih ter jima povečamo tako funkcionalno kot estetsko vrednost. Fontana ali vodnjak nas bosta z mislimi popeljala daleč stran od mestnega vrveža. Morda bomo ob pogledu nanju z domišljijo zatavali v pretekle romantične čase, ko so se ljudje družili ob vodnjakih, ob hišah pa so se bohotile fontane. Žuborenje vode iz fontane nas bo prijetno sprostilo, zato bo preživljanje prostega časa na vrtu dobilo prav posebno dimenzijo. Vodnjaki in fontane služijo tudi osvežitvi v vročih dneh ter zagotavljajo, da imamo vodo na vrtu vedno pri roki. Vodnjakom se odlično podajo medeninaste vrtne pipe, ki lepo zaokrožijo njihovo podobo. Poleg teh okrasnih elementov si lahko omislimo tudi stebre in ograje, kamine, različne figure in še in še. Podjetje Figura je že dvajset let specializirano za izdelavo okrasnih in funkcionalnih vrtnih elementov iz umetnega kamna. Poleg vodnjakov in fontan ponujamo tudi okrasne stebre s kapiteli in podstavki, ograje, letne kuhinje in kamine ter vrsto dodatkov, ki bodo popestrili okolico sleherne hiše. Naši izdelki so kakovostni, trajni in cenovno ugodni.

Vodnjak na urejeni okolici hiše

Ideje za urejanje okolice z vrtnimi elementi iz umetnega kamna

Ko iščemo ideje za urejanje okolice, si najprej odgovorimo na vprašanje, na kakšen način želimo uporabljati svoj vrt. Če ga želimo spremeniti v prijeten prostor za druženje, kjer bo družina uživala ob sončnih vikendih in v pomladnem in poletnem času, razmislimo o vpeljavi mini kuhinje po meri. Ta nam bo omogočala pripravo hrane na prostem, s čimer se bomo izognili nenehnemu prehajanju iz zunanjega prostora v notranjo kuhinjo. Letne kuhinje so narejene iz dekorativnih kamnov, ki so odporni na vremenske vplive – to so rustik kamen, štokano in brušeni terac. Na delovnih površinah je premaz iz glazure, zato tudi ob večletni uporabi ne opazimo sledi obrabe. Omarice imajo vratca izdelana iz polimernega materiala, zato so odporne na vlago. Letne kuhinje, ki jih izdelujemo v podjetju Figura, so narejene iz robustnih materialov, ki zagotavljajo trajnost in estetski izgled tudi ob večletni uporabi. Marsikatera stranka pove, da v toplejših mesecih kuha skoraj izključno v zunanji kuhinji, kar priča o funkcionalnosti in praktičnosti tovrstnih kuhinj.

Urejanje okolice z letno kuhinjo

Mini kuhinje po meri so primere tudi za vikende in hišice ob morju

Letna kuhinja navadno sestoji iz pulta, omaric in lijaka, po želji ji dodamo vrtni kamin, ki v zunanji prostor vnese občutek prijetne domačnosti. V kaminu pripravljena hrana bo s svojo intenzivno aromo pričarala nepozabno vzdušje. S pravilnim načrtovanjem postavitve kuhinje se izognemo temu, da bi vonjave ušle v notranji prostor. V podjetju Figura svetujemo strankam pri umestitvi letne kuhinje v prostor ter pri izbiri njenih materialov in elementov. Te mini kuhinje so nadvse primerne tudi za vikend hišice in prikolice, kjer so lahko umeščene pod baldahin ali nadstrešek. Z dodatkom vrtne pipe lijaku postane naša letna kuhinjica estetsko dovršena. Izdelamo vam lahko letno kuhinjo, ki se po velikosti prilega kotičku, kamor bi jo umestili, ali izberete kuhinjo standardne velikosti. Lahko vam pomagamo tudi pri odločitvi o tem, ali je letno kuhinjo bolje postaviti ob steno hiše ali na sredino vrta, kjer bi jo pokrivala streha. Morda vas lahko do nje po travi vodi kamnita stezica.

Več o vrtnih pipah

Inovativno urejanje okolice z izdelki, ki so plod domačega znanja

Bi želeli imeti ob hiši še dodaten vir vode, v obliki prostostoječega ali stenskega vodnjaka? Z estetsko oblikovanimi elementi lahko v okolico svojega doma vnesemo tudi nekaj antičnega pridiha. Modeli vodnjakov, izdelani v Figuri, so rezultat našega znanja in zaščiteni v Evropski uniji. Ključ pri razvoju naših izdelkov so inovativnost, trendi in potrebe kupcev. Z našimi vrtnimi elementi dobi vrt prav posebno privlačnost – na eni strani se spogleduje s preteklostjo, na drugi pa nenehno zre v prihodnost in je v koraku s časom.