Pošlji povpraševanje

Pranje perila je lahko enostavno

Eko pranjePranje perila je redno opravilo, ki vseeno marsikomu povzroča preglavice. Sprana oblačila, razbarvanje in obarvanje, uničen material ipd. so samo nekateri problemi, s katerimi se srečujemo, ko se lotevamo pranja perila. Pred pranjem perila, moramo biti pozorni predvsem na dve stvari: na barvo oblačil in material. V prvem koraku ločimo oblačila za pranje belega perila, pranje črnega perila in pranje pisanega perila. Še posebej pozorni smo pri novih oblačilih, pri katerih obstaja velika verjetnost, da se bodo nekoliko razbarvala in prenesla barvo na ostala oblačila. Pred pranjem perila oblačila ločimo tudi glede na material: jeans ali frotiraste brisače se bodo prale pri višjih temperaturah kot svileno perilo. Ko se odločamo za primerno temperaturo, zmeraj preverimo etiketo, na kateri je navedeno, ali lahko perilo peremo v pralnem stroju in pri kakšni temperaturi. Za pranje pisanega perila in za pranje belega perila načeloma uporabimo višje temperature, za pranje temnega perila pa nižje. Pralni stroj nikoli ne zapolnimo čisto do konca in oblačil ne tiščimo vanj. Na vrhu naj ostane še prostor za roko, če pa ga zapolnimo le do polovice ali manj, uporabimo funkcijo za manjše pranje perila.

Pranje belega perila ­- vedno ločeno

Pranje belega perila vključuje tudi bež, kremna in druga svetla oblačila, ki bi nase hitro povlekla barvo. Zaradi občutljivosti mora pranje belega perila zmeraj potekati ločeno, uporabimo pa višje temperature in poseben detergent za pranje belega perila. Najbolje je, da belo perilo sortiramo kar sproti v ločeni košari, da se nam kasneje med večjim kupom oblačil kakšen kos ne skrije.

Kako je lahko pranje perila še enostavnejše?

Pranje perilaPranje perila je lahko še enostavnejše, če se odločimo za napravo Eko pranje, ki jo pritrdimo na pralni stroj. Eko pranje perila pomeni pranje brez detergenta in brez tople vode ter enako učinkovito uniči bakterije in odstrani nečistočo pri pranju belega perila, pri pranju črnega perila in pri pranju pisanega perila. Preizkusite!

EKO PRANJE EKO TEHNOLOGIJA