Pošlji povpraševanje

Laserska akupunktura – proti stresu in ostalim tegobam z laserjem

Laserska akupunktura ali laserpunktura imenujemo terapijo akupunkture, ki namesto uporabe oziroma zabadanja igel deluje na principu stimuliranja energetskih točk s pomočjo laserskega žarka. V svojem delovanju laserski žarek proizvaja toploto, svetlobo ter elektomagnetno valovanje, ki spodbuja akupunkturne točke človeškega telesa. Lahko bi rekli, da je laserska akupunktura metoda zdravljenja v kombinaciji najsodobnejše zahodne laserske tehnologije in veščine starodavne kitajske tradicionalne medicine.

Namen akupunkture je preprečevanje in odpravljenje bolezni, optimizacija  zdravja in dobrega počutja skozi ravnovesje energetskega stanja našega telesa. Natančneje bi lahko po terminologiji zahodne medicine rekli, da z lasersko akupunkturo:

  • lajšamo razna bolečinska stanja,
  • izboljšujemo krvni obtok,
  • sproščamo mišice,
  • zmanjšujemo vnetja,
  • spodbujamo delovanje imunskega sistema,
  • pospešujemo obnavljanje tkiv,
  • pospešujemo celjenja,
  • pripomoremo k vzpostavitvi homeostaze organizma,
  • ublažujemo simptome zasvojenosti in odvisnosti.

Laserska akupunktura v Sloveniji – Suyzeko proti stresu

Laserska akupunkturna ura (Suyzeko) je inovativna naprava 3-v-1, ki združuje akupunkturo, lokalno terapijo bolečine in zunanje obsevanje krvi in tako postaja vaš idealni sopotnik bodisi doma, na delovnem mestu ali na poti. Diode za zapestje so zasnovane tako, da neposredno obsevajo in stimulirajo akupunkturne točke, kar pomirja živčevje in ritem srca in prispeva k sproščanju mišic. Laserska lučka povzroča povečano tvorbo hormona melatonin. Melatonin regulira našo cirkadiano uro in tako uravnava cikel spanja-budnosti našega telesa. Povečana količina melatonina vam pomaga, da boste bolje in bolj sproščeno spali.

Šest prednosti  laserske akupunkture:

- krajši čas zdravljenja (10-30 sekund/točka),

- možnost stimuliranja točk, ki so v primeru tretmaja z iglo boleče in težko dostopne (sluznica, rane, kožni stiki itd),

- terapija poteka popolnoma brez bolečin in zbadanja kože (zlasti primerna za zdravljenje pri občutljivih bolnikih in otrocih),

- dovoljena uporaba tudi v primerih, ko klasična akupunktura ne priporoča uporabe igel (astenija),

- brez tveganja infekcije kože,

- dolgotrajnejši in globji učinek stimulacije.

Laserska akupunkturna ura je terapevtski instrument, ki je namenjen kot pomoč pri terapiji in glede na samo situacijo zdravljenja lahko postopoma zmanjša terapijo z zdravili, vendar pa se je treba o tem posvetovati z zdravnikom.

Akupunktura ura

Kako uporabljati akupunkturno lasersko uro – akupuktura doma

Kot prvo velja, da jo je treba nositi samo na levi roki. Hrbtna stran naprave ustreza radialni arteriji.

Če je na vaši laserski sondi za nosno votlino ali na laserski sondi za ušesno votlino veliko umazanije, je treba pred uporabo lasersko sondo očistiti. Pri uporabi laserske sonde za nosno votlino vstavite glavo za nosno votlino približno 2-3 cm v nos in pritrdite na nosni septum. Pri uporabi laserske sonde za ušesno votlino je enako, kot če bi nosili običajne slušalke. Za vklop naprave pritisnite tipko ON/OFF. Vklopi se LCD zaslon in aktivira se samo način A. Pritisnite tipko Način, da lahko izberete način Rdeče/Modro ali pa oba načina za lasersko terapevtsko napravo.

Ko v vtičnico vstavite vod nosne ali ušesne sonde ali blazinice za lajšanje bolečine, se aktivira tudi način B. Držite tipko ON/OFF eno sekundo, da se začne terapija - vidite lahko laser, ki med terapijo prihaja ven iz sonde inštrumenta za fototerapijo. Opomba: če tipko ON/OFF držite dlje časa, se inštrument ugasne. Potem ko je terapija zaključena, se z dolgim pritiskom na tipko ON/OFF inštrument ugasne. Po čiščenju glave za terapijo (previdno obrišite s papirnato brisačo) shranite na varno mesto. Vsakokrat deluje samo ena sonda; laserska sonda za nosno votlino, laserska sonda za ušesno votlino in laserska blazinica za lajšanje bolečine ne morejo delovati skupaj istočasno.

Laserska akupuktura je zdravilna in ekonomična ter prinaša številne prednosti. Med njimi je tudi ta, da je laserska akupunktura odlična proti stresu. Zato nikar ne odlašajte in se še danes odločite za nakup laserske akupunkturne ure. Vabljeni.

Akupunktura ura