Toplotna črpalka Thermia Atec - visoka učinkovitost in prihranek energije


Toplotna črpalka je naprava, ki izkorišča energijo iz obnovljivih virov in jo s pomočjo električne energije pretvarja v toplotno energijo, ki jo lahko uporabimo za ogrevanje ali hlajenje prostorov ter pripravo tople sanitarne vode. V osnovi toplotne črpalke delimo glede na vir, iz katerega pridobivajo toploto. Tako poznamo toplotne črpalke zrak-voda, voda-voda in zemlja-voda.

Stroški ogrevanja sanitarne vode
so običajno edem najvišjih stroškov v družinskem proračunu, takoj za ogrevanjem prostorov. V tem pogledu je najbolj ekonomična rešitev super varčna toplotna črpalka Thermia Atec. Sodobno zasnovan hladilni sistem zagotavlja visoko učinkovitost in prihranek energije. Ta ogrevalna naprava pri pripravi tople vode v primerjavi z ogrevanjem na zemeljski plin prinaša 40 %, v primerjavi z ogrevanjem na kurilno olje pa kar 60 % letnega prihranka.

TOPLOTNE ČRPALKE ZA OGREVANJE


Toplotna črpalka Thermia Atec
je izdelana na podlagi dolgoletnih izkušenj, a ob uporabi najsodobnejših tehnologij. Vgrajene komponente so primerljive s komponentami vseh največjih svetovnih proizvajalcev toplotnih črpalk in zagotavljajo dolgo življenjsko dobo naprave. Ob toplotnih črpalkah za sanitarno vodo je del našega prodajnega programa tudi toplotna črpalka Thermia Atec za centralno ogrevanje.

toplotna črpalka thermiatoplotna črpalka za centralno ogrevanje

Toplotna črpalka Thermia Atec za centralno ogrevanje


Centralno ogrevanje predstavlja odlično rešitev tako za ogrevanje celotnega objekta kot za pripravo tople sanitarne vode. Sistem centralnega ogrevanja temelji na preprostem fizikalnem zakonu: voda, ki se v kotlu segreje, postaja vse lažja, zato se po ceveh preko radiatorjev širi v druge prostore. Ko se segreta voda širi, se obenem ohlaja in postaja težja, zaradi česar se vrne h kotlu, kjer se nato ponovno segreva.

Centralno ogrevanje s toplotno črpalko nam omogoča večje udobje in bolj ekonomično ogrevanje hiše. Na centralno ogrevanje lahko priklopite tudi naprave iz našega prodajnega programa. Ena takšnih je toplotna črpalka Thermia Atec, ki jo odlikuje izredno tiho delovanje, posebna izvedba uparjalnika pa omogoča obratovanje tudi pri zelo nizkih temperaturah, tudi do -20 °C. Postavitev toplotne črpalke je preprosta in ne zahteva večjih posegov v prostor.

Toplotna črpalka, priključena na centralno ogrevanje, bo poskrbela za prijetno topel, udoben ter varčen dom. Vabljeni na našo spletno stran www.atlas-trading.si!