Pošlji povpraševanje

Kuhinje ljudje ne menjajo pogosto zato morajo biti odločitve prave

Kuhinje so različnih tipov, oblik, barv, narekujejo pa jih prostor, okus posameznika in seveda cena. Če je prostor svetel, odprt in velik, se bosta oprema in razporeditev razlikovali od tiste v slabše osvetljenem in majhnem prostoru, prav tako pa bo zaradi prostorske stiske potreben marsikakšen kompromis med željami in dejansko ureditvijo. V takšnem primeru je idealno izdelati kuhinjo po meri, s katero se je mogoče prostoru maksimalno prilagoditi. Glede na obliko so lahko kuhinje postavljene v nizu, mogoče jih je postaviti v »U« ali »L« obliko, če je prostora dovolj, pa lahko te vsebujejo tudi kuhinjski otok ali polotok. Urejene so lahko klasično, rustikalno ali pa jih opremite na način, kot so danes opremljene, zelo priljubljene, moderne kuhinje. Pred postavitvijo oz. že pri izmerah, je potrebno upoštevati mnogo dejavnikov. Vedeti je treba kje v kuhinji bo kuhinjska napa priklopljena na elektriko in kako bodo nameščene luči in vtičnice. Brez njih seveda, nad in ob delovnih pultih ne gre. Tudi pečica potrebuje priklop na energijo. Glede na vodovodno napeljavo in odtoke, je potrebno vključiti umivalnik in postavitev pomivalnega stroja, v primeru priklopa na mestni plinovod, pa je nujno razmisliti tudi o dovodu plina v kuhinjo. Kaj pa jedilna miza? Tudi zanjo je treba vedeti ali bo stala v kuhinji, ali pa boste imeli jedilnico ločeno. Ne pozabite na okenske odprtine in vrata, ki morajo nuditi dovolj svetlobe in omogočiti udoben vstop v prostor, brez izogibanja kuhinjskemu pohištvu. Kuhinje po meri dajejo možnosti popolne prilagoditve prostoru, zahtevajo le dobršno mero natančnosti in iznajdljivosti.

Moderne kuhinje in kuhinjsko pohištvo po meri

Pri načrtovanju kuhinje po meri, dobro razmislite o tipu in barvi kuhinje

Barva kuhinje mora biti, tako kot pohištvo, prilagojena svetlobi in velikosti prostora. V majhen prostor nikakor ni priporočljivo postaviti temnega kuhinjskega pohištva. Kuhinja bo s svetlimi barvami optično večja in ne bo delovala utesnjeno in moreče. V skladu s prostorom in okusom, izbira barve kuhinje ne predstavlja nobene težave, saj jo je v veliko primerih mogoče izbrati celo po barvni RAL lestvici. Prilagodite jo svojim željam in željam družinskih članov, saj se boste le tako dobro počutili in z veseljem v njej preživljali čas tako ob pripravljanju hrane, kot ob druženju. Nikar pa ne pozabite, da boste kuhinjo izbrali in uporabljali najmanj deset ali petnajst let, saj njen nakup predstavlja dolgoročno naložbo. Dober razmislek se vedno obrestuje, še posebej če izberete kuhinjo po meri, ki jo lahko oblikujete čisto po svojih potrebah.

Moderne kuhinje z enostavnimi, ravnimi linijami

Moderne kuhinje in kuhinjsko pohištvo po meri za vsak okus

Moderne kuhinje ponujajo nešteto čudovitih možnosti. Zadnja leta so v trendu minimalistične, ravne linije s kuhinjskim pohištvom brez ročajev, kateri dopuščajo možnost odpiranja z vdolbinami in režami med posameznimi enotami elementov. Linije pultov, visokih in nizkih omar, predalov, hladilnika, pečice so tako navpično kot vodoravno, med seboj poravnane, to pa predstavlja bistveno razliko, ki loči moderne kuhinje od ostalih. Njihov čar predstavljajo omare s skritimi dodatnimi predali, s katerimi je mogoče prostore za hrambo idealno izkoristiti. Organizacija kuhinjskih pripomočkov je v njih enostavna in funkcionalna. Z izdelavo kuhinje po meri lahko stroge linije popestrite po svojih željah in jim tako vdihnete osebno noto. Običajno se to naredi s premišljeno izbiro barv in barvnih kombinacij, z modernimi svetili ter pestro izbiro vgrajenih dodatkov iz drugačnih materialov. Danes je izjemno atraktiven industrijski slog predstavljen na eleganten način. Sivi odtenki betona in kombinacija belih in lesenih detajlov, so pogosta izbira strank, ki želijo za svojo kuhinjo minimalističen videz, enostavno čiščenje in dobro počutje obenem. Če razmišljate o zamenjavi kuhinje, se oglasite v enem od naših salonov, kjer vam bodo izkušeni strokovnjaki pomagali narediti 3D izris in vam svetovali, kako priti do takšne kuhinje, kot jo želite videti v svojem stanovanju.